Νέα βόμβα της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Λαφαζάνη

*Νέα βόμβα της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Λαφαζάνη για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Τελικά θα πρέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας να βάλει μια τάξη στο κόμμα, να ξεκαθαρίσει ποιος είναι το αδιαφιλονίκητο αφεντικό στο ΣΥΡΙΖΑ και να συγκρουσθεί με την αριστερή πλατφόρμα, αν θέλει να έχει και την έξωθεν και την έσωθεν καλή μαρτυρία και να πείσει την κοινωνία.

Δεν πρέπει ένα κόμμα που δείχνει… να επιθυμεί… να γίνει κυβέρνηση να πατά σε δύο βάρκες και να έχει δύο πολιτικές γραμμές.

*Νέα βόμβα της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Λαφαζάνη για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Τελικά θα πρέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας να βάλει μια τάξη στο κόμμα, να ξεκαθαρίσει ποιος είναι το αδιαφιλονίκητο αφεντικό στο ΣΥΡΙΖΑ και να συγκρουσθεί με την αριστερή πλατφόρμα, αν θέλει να έχει και την έξωθεν και την έσωθεν καλή μαρτυρία και να πείσει την κοινωνία.

Δεν πρέπει ένα κόμμα που δείχνει… να επιθυμεί… να γίνει κυβέρνηση να πατά σε δύο βάρκες και να έχει δύο πολιτικές γραμμές.

Οι εκλογές είναι προ των πυλών και δεν ξέρουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά του ευρώ.

Επιτέλους κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίστε ποιοι είστε, τι θέλετε και που πηγαίνετε. Είστε υπέρ ή κατά του ευρώ, είστε υπέρ ή κατά της Ε.Ε.;

Αν εκλεγείτε θα πάμε σε άλλο νόμισμα και θα φύγουμε από την Ε.Ε.;

Ξεκαθαρίστε κ. Τσίπρα εδώ και τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε, ποιους δρόμους θ’ ακολουθήσετε γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται.

 

*Εβλεπα και άκουγα ρεπορτάζ δρόμου των τηλεοπτικών καναλιών να ρωτούν τους Αθηναίους αν συμφωνούν με το άνοιγμα των καταστημάτων (των Βαϊων) και να απαντούν ότι συμφωνούν διότι κάνουν και τη βόλτα τους, βλέπουν τις βιτρίνες, μπαίνουν στα καταστήματα και ψωνίζουν.

Δεν τους ρωτούσαν όμως τι δουλειά κάνουν, και αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι,  αν συμφωνούν την Κυριακή ν’ ανοίγουν και οι εφορίες, υπουργεία και οι τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να εξυπηρετούνται και οι άλλοι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τις εργάσιμες ημέρες, καθόσον και οι ίδιοι εργάζονται;

 

*Ο επικεφαλής προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την περιοχή μας.

Μάλιστα είχε και τετράγωνη λογική και τετραγώνισε και τον κύκλο με όσα ανέφερε.

Το ελληνικό χρέος τόνισε δεν είναι στα χέρια των ιδιωτών αλλά στα κράτη.

Τα κράτη της Ε.Ε. δανείστηκαν με υψηλά επιτόκια για να βοηθήσουν δανείζοντας τη χώρα μας με επιτόκιο 1%.

Πολλές από τις χώρες είναι φτωχές και όμως στήριξαν την ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα και εδώ συμφωνούν όλοι.

Όμως ο κ. Κεφαλογιάννης συνέχισε λέγοντας ότι το ελληνικό χρέος θα κουρευτεί, θα αναδιαρθρωθεί, θα επιμηκυνθεί για 50 χρόνια ώστε να το φάει ο πληθωρισμός.

Δηλαδή κ. Κεφαλογιάννη δανείστηκαν τα ευρωπαϊκά κράτη με υψηλά επιτόκια και ταυτόχρονα δάνεισαν την χώρα με επιτόκιο 1% και αντί τα κράτη που μας δάνεισαν για να στηριχθεί η ελληνική οικονομία να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, μας λέτε ανερυθρίαστα ότι με το κούρεμα και την επιμήκυνση ουσιαστικά δε θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Αυτά που μας λέτε για εσωτερική κατανάλωση μπορεί ο κ. Σαμαράς ως προεδρεύων να τα πει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο;

 

*Μας λένε και μας επαναλαμβάνουν σχεδόν καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη και η συγκυβέρνηση ότι η ατμομηχανή της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός.

Θα πρέπει να παραδεχθούμε και να είμαστε ρεαλιστές ότι δεν είναι το Α & το Ω ο τουρισμός για την οικονομία της χώρας μας, αν σκεφθεί κανείς ότι την Ελλάδα επισκέφθηκαν το 2013 περίπου 18 εκατομμύρια τουρίστες σε μια ιδανική περίοδο τα γνωστά προβλήματα της Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής ενώ μόνο τη Βενετία επισκέφθηκαν πάνω από 22 εκατομμύρια τουρίστες.

Ο τουρισμός είναι κατευθυνόμενος και δεν κατανέμεται ισομερώς σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η Ρόδος, η Κέρκυρα, τα νησιά και κάποιοι άλλοι προορισμοί παίρνουν το μερίδιο του λεόντος. Τι γίνεται με την ηπειρωτική Ελλάδα. Καμία μέριμνα.

Αν δεν αναπτύξουμε την πρωτογενή αγροτική παραγωγή, δε λειτουργήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν επαναλειτουργήσουν οι μεγάλες βιομηχανίες και δεν αξιοποιηθούν οι πλουτοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας, ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει.

Αν δεν έχουμε ένα σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, αν ο επενδυτής δεν αισθάνεται σιγουριά, αν οι υποδομές δεν ολοκληρωθούν, αν δεν εξαλειφθεί η γραφειοκρατία και αν οι τράπεζες εξακολουθήσουν να έχουν τους κρουνούς ρευστότητας κλειστούς, ανάπτυξη δε γίνεται.

 

*Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βάσει του συντάγματος δεν μπορεί να διεκδικήσει την προεδρεία για τρίτη θητεία, κανείς υγιώς σκεπτόμενος έλληνας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί στην Ελλάδα κάποιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες μπορούν να εκλέγονται μέχρι…..

Όταν ένας περιφερειάρχης ή ένας δήμαρχος σε δύο τετραετίες δεν έχει ολοκληρώσει τα έργα και τις παρεμβάσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμά του, αυτό σημαίνει ότι δε θα γίνουν ποτέ και δεν υπάρχει κανείς ικανός και αναγκαίος λόγος για να επανεκλέγονται.

Οσοι δεν το καταλαβαίνουν από μόνοι τους, ο έλληνικός λαός θα πρέπει να τους δώσει τα παπούτσια στο χέρι.

Δεν είναι πρέπον παραμονές εκλογών να μας αναφέρουν ότι υπογράφηκε ή θα υπογραφεί άμεσα η τάδε σύμβαση, ότι το τάδε έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και πρέπει να επανεκλεγεί για να τα ολοκληρώσει, αυτό αποτελεί υβρη προς τους ψηφοφόρους.

Αλλωστε στη χώρα μας τα πιο πολλά σκάνδαλα που έγιναν γνωστά έχουν σχέση με τη μη εναλλαγή της εξουσίας που αποτελεί και την πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button