Ειδήσεις

ΛΟΓΙΣΜΟΙ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Με άλλα λόγια σκέψεις, στοχασμοί.
Σήμερα 6 Αυγούστου του 2019 η ανθρωπότητα συμπάσχει με τον ανθρώπινο πόνο απανταχού της Γης, καταδικάζει τις πρόσφατες εγκληματικές πράξεις στις ΗΠΑ, αγωνιά για το μέλλον του πλανήτη μας βλέποντας να καίγονται εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων στον αρκτικό κύκλο, να πνίγονται παραθεριστές σε μας εδώ, να προετοιμάζεται γενικευμένη ανάφλεξη στην Ανατολική Μεσόγειο και πολλά άλλα.
Κάνει παράλληλα, μία αναδρομή στο παρελθόν, στην αποφράδα ημέρα του ανθρώπινου γένους, 6/8/1945 στη Χιροσίμα και 3 μέρες αργότερα στο Ναγκασάκι.
Προσευχόμαστε μαζί με τους Ιάπωνες ανήμερα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, για τα θύματα του πυρηνικού ολέθρου, με την ελπίδα να αποτελούν οριστικά παρελθόν.
Οι άφρονες με τους εχέφρονες πιασμένοι χέρι – χέρι αδυνατούν να αναλογιστούν τα όρια της παραφροσύνης.
Στις 8.15 χτυπά η καμπάνα στη μαρτυρική πόλη της Χιροσίμα.
Γονυκλινείς εκατομμύρια Ιάπωνες, το σύνολο των κατοίκων του πλανήτη.
Ο Δήμαρχος Καζούμι Ματσούϊ ακούγεται να εκλιπαρεί για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων, συνεχίζοντας. Αν η ανθρωπότητα ξεχάσει την Ιστορία ή πάψει να την κοιτάει καταπρόσωπο, μπορεί να διαπράξουμε άλλο ένα φρικιαστικό λάθος. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που θα πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για τη Χιροσίμα.
Την προηγούμενη μέρα κρατάμε στα χέρια μας το επίτομο έργο του πολυβραβευμένου Ιστορικού μας Πέτρου Γεωργαντζή για τα ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΑΒΔΗΡΑ.
Έτος έκδοσης 2006.
Στον πρόλογο μεταξύ άλλων διαβάζουμε πως από την αποφράδα ημέρα ήλθε ή μάλλον επανήλθε στην παγκόσμια σκηνή και επικαιρότητα ο πρώτος εισηγητής και διδάσκαλος της ατομικής θεωρίας ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ο ΑΒΔΗΡΙΤΗΣ.
Ρίχνουμε μιά ματιά παράλληλα στο πρόγραμμα των ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΩΝ εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος ΑΒΔΗΡΩΝ.
Επιμελέστατα διοργανωμένες σε μιά περίοδο μεγάλης επισκεψιμότητας.
Πάραυτα, θέλω να πιστεύω πως απο τους διοργανωτές διαφεύγουν ή συστηματικά παραμελούνται λέξεις, έννοιες, στοιχεία που δένουν τους Δήμους ΑΒΔΗΡΩΝ – ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ. Πέφτω έξω ίσως, θα πρέπει κάποιο φρεσκάρισμα μία άλλου τύπου κοσμοθέαση ίσως, να εμπεριέχονται κάποια προαναφερθέντα, πολλά ακόμα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων μπορεί να συμβάλλει. Οι Πολιτικές Επιστήμες το ίδιο.
Χωράνε μέσα στα ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ έννοιες όπως διάσπαση ατόμου, πυρηνική φυσική, γέφυρα επικοινωνίας, κάποιες ακόμα;
Έχει θέση ο Δήμαρχος των ΑΒΔΗΡΩΝ στις επετειακές εκδηλώσεις των Ιαπώνων δίπλα στους Δημάρχους της Χιροσίμα, του Ναγκασάκι;
Προλαβαίνουμε να πείσουμε την αποστολή της διοργανώτριας χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 η οποία με επικεφαλής το Δήμαρχο του ΤΟΚΙΟ θα βρίσκεται στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ όπου στις 12 Μαρτίου του νέου έτους έχει προγραμματιστεί η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για ένα προσκύνημα στη Γη του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, με τον οποίο είναι παθιασμένοι οι Ιάπωνες, όπως και της πλειάδας των άλλων κορυφαίων του πνεύματος Αβδηριτών φιλοσόφων;
Η Αν Ινταλγκό, Δήμαρχος στο Παρίσι, έκανε αγώνα δρόμου τα τελευταία χρόνια να πείσει το λαό της φίλης χώρας να επισκέπτεται τη Γαλλία.
Βρέθηκα στο Πόρτο Λάγος για τις πρόσφατες εκδηλώσεις του εξωραϊστικού μορφωτικού Συλλόγου.
Παρά την κακοκαιρία της πρώτης ημέρας, τη συννεφιά της δεύτερης, είχαν κόσμο, είχαν προετοιμασίες, τα σχόλια ήταν ευμενέστατα.
Ανασκουμπώθηκαν παντού, βλέποντας πως μόνο με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά, έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο λόγος στην Περιφέρεια, τις Αντιπεριφερειακές Ενότητες.
Όραμα, σχεδιασμός, προσήλωση στους στόχους.
Καλή επιτυχία.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button