Ειδήσεις

Ο Σκακιστικός Ομιλος συμμετέχει στα πολιτιστικά δρωμενα της Ξάνθης

Σημαντικά σκακιστικά τουρνουά το επόμενο δίμηνο στην Ξάνθη, με το δραστήριο Σκακιστικό ομιλο να δηλώνει παρών στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής μας.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 24 Αυγούστου και ώρα 11.00΄, μικροί και μεγάλοι για 4 ώρες θα παίξουν σκάκι στο χώρο του κολυμβητηρίου, ένα τουρνουά που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης στα πλαίσια του φεστιβάλ “VIA EGNATIA 2019”.
Στις 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00, μπροστά στο δημαρχείο στην κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο μπλιτζ, στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς πόλης σε συνεργασία με το δήμο Ξάνθης. Τις προηγούμενες χρονιές σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή σκακισιτών από περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Μέσα Σεπτεμβρίου, ο Σκακιστικός Ομιλος Ξάνθης θα συμμετέχει στην ευρωπαϊκη εβδομάδα κινητικότητας που οργανώνει ο Δήμος Ξάνθης
Τέλος, αρκετοί σκακιστές του θα λάβουν μέρος στο διεθνές τουρνουά στην Καβάλα που αρχίζει την Κυριακή και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, με τη συμμετοχή 350 σκακιστών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Στο σχεδιασμό του ΔΣ του ΣΟΞ είναι στο μέλλον ανάλογο διεθνές τουρνουά να πραγματοποιήσει στην Ξάνθη με τη συνεργασία των τοπικών φορέων.
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι δυο χρονιές έγιναν στην Ξάνθη με μεγάλη επιτυχία οι περιφερειακοί μαθητικοί σκακιστικοι αγώνες, με τη συμμετοχή 300 παιδιών και την παρουσία στην Ξάνθη για δύο ημέρες 1000 περίπου γονέων και φίλων.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του ΣΟΞ στο facebook Σκακιστικος Ομιλος Ξάνθης Xanthi Chess Club (οι φώτο είναι από το τουρνουα μπλιτζ στην πλατεία και είναι από τη σελίδα του συλλογου )

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button