Τραγωδία δίχως τέλος

«Δεν έχουμε τη δύναμη της ενημέρωσης, μόνο εσείς είστε η δύναμή μας για να πείτε και να κάνετε γνωστές τις βαρβαρότητες που συντελούνται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ζούμε τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

«Δεν έχουμε τη δύναμη της ενημέρωσης, μόνο εσείς είστε η δύναμή μας για να πείτε και να κάνετε γνωστές τις βαρβαρότητες που συντελούνται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ζούμε τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Απευθύνουμε έκκληση να σταματήσει το λουτρό αίματος στη Λωρίδα της Γάζας. Θέλουμε ειρηνική λύση. Αλλά η αλαζονεία των Ισραηλινών θα μας αναγκάσει να ξαναγυρίσουμε στον ένοπλο αγώνα για να διεκδικήσουμε την πατρίδα που μας αναλογεί», είπε πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας της Θεσσαλονίκης, ο γιατρός Ασσόκι Σέντκι,  απευθυνόμενος στο ακροατήριο που παραβρέθηκε προχθές το βράδυ  στην εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ξάνθης στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.


Θέμα της εκδήλωσης η Παλαιστινιακή τραγωδία και οι συνέπειές της.


Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής παροικίας Θεσσαλονίκης, κ. Σέντκι και το μέλος της, ο κ. Σουέζ, οι οποίοι προσπάθησαν με γλαφυρό και κατανοητό λόγο να μιλήσουν για το λαό τους και την πηγή των δεινών που ζουν εδώ και δεκαετίες, αλλά και να ζητήσουν την αλληλεγγύη του λαού της Ξάνθης, αλλά και των λαών του πλανήτη στον αγώνα των Παλαιστινίων για την απόκτηση της δικής τους πατρίδας.


Μέσα σε 17 μόλις ημέρες από την επίθεση των Ισραηλινών  στη Λωρίδα της Γάζας οι Παλαιστίνιοι μετρούν πάνω από 910 νεκρούς, 4.500 τραυματίες και αριθμός σίγουρα θα αυξηθεί αν συνυπολογιστούν και τα θύματα που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα και τα ερείπια των βομβαρδισμένων πόλεων της Γάζας.


Το τραγικό είναι ότι μέσα στο λουτρό αυτό του αίματος τα περισσότερα θύματα είναι γυναικόπαιδα. « Στοχεύουν στα παιδιά της Παλαιστίνης, στη συνέχιση του λαού μας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής παροικίας της Θεσσαλονίκης Ασσόκι Σέντκι., ο οποίος αναρωτήθηκε πως το Ισραήλ έχει παγκόσμια ασυλία.


«Υπάρχουν σε βάρος του εξήντα καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας και όμως δεν εφάρμοσε ούτε μια. Πού είναι λοιπόν όλες αυτές οι μεγάλες δυνάμεις; Πού είναι η Ε.Ε. οι ΗΠΑ και η Ρωσία; Ήξεραν μόνο να δικάσουν για εγκλήματα πολέμου την πρώην Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ; Εδώ συντελείται μια γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων. Θα πρέπει και οι Ισραηλινοί να δικαστούν σαν εγκληματίες πολέμου για τα εγκλήματα που κάνουν σε βάρος μας. Και όσο για την Ελλάδα την ευχαριστούμε που μας συμπαραστέκεται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό είναι πρωτίστως πολιτικό και οφείλει μαζί με την Ε.Ε. να πάρει θέση».


Όσο για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Λωρίδα της Γάζας είναι πολύ δύσκολη και οι μάχες μαίνονται σώμα με σώμα, καθώς στόχος του Ισραήλ είναι να καταλάβει και τις πέντε πόλεις της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την τρίτη φάση του σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. 


Τέλος αναφερόμενος στη Χαμάς,  ο κ. Σέντκι σημείωσε πως πρόκειται  για μια εκλεγμένη κυβέρνηση δημοκρατικά και με επιτήρηση από όλο τον κόσμο. «Πρώτο μέλημα είναι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα αι από εκεί και πέρα θα τα βρούμε εμείς σαν Παλαιστίνιοι. Σε ένα χρόνο θα κάνουμε προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές», υπογράμμισε με έμφαση.


Όσο για την ευχή που έκανε ήταν τι άλλο από το να υπάρξει ελευθερία και ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους.


«Εδώ και τέσσερις γενιές αγωνιζόμαστε για αυτό το όνειρο να βγει αληθινό. Εμείς τα δέκα εκατομμύρια των Παλαιστινίων του εξωτερικού που ζουν σε δημοκρατικές χώρες πιέζουμε ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση. Να ιδρυθεί το κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι 11.000 κρατούμενοί μας στις Ισραηλινές φυλακές».


Στο μεταξύ μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή που έκανε ο κ. Σουέζ κατέστησε γνωστό το Παλαιστινιακό ζήτημα στο ακροατήριο της εκδήλωσης.


Επισημαίνοντας αρχικά τη σημαντική στήριξη της Ελλάδας προς τους Παλαιστινίους εδώ και πολλά χρόνια λέγοντας χαρακτηριστικά «ιστορικά για την Παλαιστίνη έχουμε δυο μάνες, η Παλαιστίνη που μας γέννησε και η Ελλάδα που μας αγκάλιασε», έκανε γνωστό πως από το 1896 ξεκίνα η αρχή του κακού, όταν έγινε το πρώτο Σιωνιστικό συνέδριο στην Ελβετία για την ίδρυση της Εθνικής Εστίας των Εβραίων, δηλαδή ενός κράτους του Ισραήλ.


Μάλιστα σε αυτό το συνέδριο είχαν προταθεί τρεις χώρες, η Ουγκάντα, η Κύπρος και η Παλαιστίνη, και οι τρεις χώρες με μεγάλη γεωστρατηγική και πολιτική σημασία. Επέλεξαν την Παλαιστίνη στηριζόμενοι στη θρησκευτική προπαγάνδα για τη «γη της Επαγγελίας». Έκτοτε άρχισαν σιγά-σιγά οι σφαγές των Εβραίων για να φτάσουμε στο 1948 και στην ίδρυση του Σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Εφαρμόζεται η μισή απόφαση του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς προέβλεπε και την ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους. Με τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967 εδραιώνεται ακόμη περισσότερο το Ισραήλ, το οποίο, πάντα σύμφωνα με τον κ. Σουέζ, είναι το μόνο κράτος στον κόσμος που δεν έχει καθορισμένα σύνορα, παρά μόνο προσδιορίζεται από τον Ευφράτη μέχρι το Νείλο.


«Πέρασαν μια ρατσιστική εικόνα για εμάς. Οι Παλαιστίνιοι είναι τρομοκράτες. Το παιδάκι με τη σφεντόνα είναι τρομοκράτης και όχι ο Ισραηλινός πιλότος με το F16 που βομβαρδίζει άμαχα γυναικόπαιδα.   Οι σφαγές των Παλαιστίνιων συνεχίζονται εδώ και δεκαετίες υπό την ανοχή όλων των μεγάλων δυνάμεων της γης μαζί και του Αραβικού κόσμου των ηγεσιών του και όχι του Αραβικού λαού. Θα ήθελα να σας πω κάτι που είχε πει η Γκόλντα Μέγιερ πρωθυπουργός του Ισραήλ ¨όταν γεννιέται ένα Παλαιστίνιο παιδί, εκείνη τη νύχτα δεν μπορώ να κοιμηθώ, γιατί γεννιέται ένας τρομοκράτης. Θέλω επίσης να πω –αν και εκ των προτέρων καταδικάζω όλες τις ενέργειές του-αν ο Χίτλερ ζούσε σήμερα θα είχε αυτοκτονήσει γιατί δε θα είχε φτάσει τη φαντασία και τις μεθόδους αγριότητας των Ισραηλινών. Κατάφεραν και έκαναν μια ολόκληρη χώρα ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού»επεσήμανε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια τη ομιλίας του ο κ. Σουέζ..     


                                                             Δέσποινα Γκούμα


                                                             dgouma07@otenet.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button