«Μόνο θετικές σκέψεις…..»

Το μόνο που είναι πλέον στο χέρι μας να κάνουμε είναι οι θετικές σκέψεις.

Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί κάνεις να μας το στερήσει άμεσα.

Γιατί έμμεσα με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας μόνο την αισιόδοξη πλευρά της ζωής δεν μπορείς να διακρίνεις ή να αναζητήσεις.

Ωστόσο πάρα τη μαυρίλα και την καταχνιά, υπάρχουν οι χαραμάδες για θετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Το να σας βάλουν την ταμπέλα του χαζοχαρούμενου ποσώς να σας ενδιαφέρει… Ο αιθεροβάμων γλιτώνει τουλάχιστον την κατάθλιψη και τον ψυχαναλυτή…

Το μόνο που είναι πλέον στο χέρι μας να κάνουμε είναι οι θετικές σκέψεις.

Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί κάνεις να μας το στερήσει άμεσα.

Γιατί έμμεσα με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας μόνο την αισιόδοξη πλευρά της ζωής δεν μπορείς να διακρίνεις ή να αναζητήσεις.

Ωστόσο πάρα τη μαυρίλα και την καταχνιά, υπάρχουν οι χαραμάδες για θετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Το να σας βάλουν την ταμπέλα του χαζοχαρούμενου ποσώς να σας ενδιαφέρει… Ο αιθεροβάμων γλιτώνει τουλάχιστον την κατάθλιψη και τον ψυχαναλυτή…

Αλλά από την άλλη υπάρχει και η δικαιολογία που μας δίνει και η λαϊκή θυμοσοφία «καλομελέτα και έρχεται».

Αν λοιπόν σκέφτομαι κάτι θετικό, ίσως καταφέρω να ξορκίσω το κακό.

Για να μην αποτρελαθούμε λοιπόν εντελώς, το μόνο που μας μένει είναι να αλλάξουμε ρότα σκέψης και προσέγγισης των κακώς κειμένων της καθημερινότητάς μας.

Όλα για ένα λόγο συμβαίνουν σε τούτη τη ζωή…..και ας ελπίσουμε για καλό …..γιατί διαφορετικά δεν έχει νόημα ο αγώνας για την επιβίωση.

 

Για αυτό λοιπόν για ακόμη μια φορά η στήλη καλεί τους αναγνώστες της να κλείσουν τα αυτιά τους σενάρια καταστροφολογίας και ύφεσης και να αντιμετωπίσουν την πράγματι πολύ δύσκολη πραγματικότητα μέσα από μια πιο χαλαρή διάθεση.

Μπορεί οι οκτώ στους δέκα Έλληνες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα…

Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των νέων να μην ελπίζει σε τίποτε, γιατί δεν έχει σε κάτι να πιστέψει, αφού της τα γκρεμίσανε όλα και να ονειρεύεται ένα αύριο εκτός των ελληνικών συνόρων…

Μπορεί η ύφεση να βαθαίνει ακόμη περισσότερο και η αγορά να στενάζει όλο και περισσότερο μέρα με την ημέρα που περνά…

Η ανεργία να καλπάζει και ο κρατικός μηχανισμός να υπολειτουργεί…

Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο αλλά!

Και αυτό είναι το όνειρο και η ελπίδα, που για κάποιους ίσως να έχουν πεθάνει και για κάποιους άλλους να αποτελούν αιτία για να δώσουν τον αγώνα τους.

 

Τώρα θα σκεφτεί κανείς , μα καλά τι θεωρίες καλοκαιρινής νυκτός είναι αυτές που γεμίζουν τις αράδες τούτης της στήλης, και ίσως και να μην έχει άδικο…..

Ωστόσο είναι μέσο άμυνα της υπογράφουσας για να μην πέσει σε βαριά κατάθλιψη…

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι είναι πλέον και αυτοί θύματα της οικονομικής και πολιτικοκοινωνικής κρίσης.

Το άγχος που βιώνουν μέσα από την καταγραφή της επικαιρότητας, αλλά και των επιπτώσεων στο χώρο των ΜΜΕ ένεκα της ύφεσης και της μείωσης των θέσεων εργασίας, δεν τους έχουν αφήσει ανεπηρέαστους στην άσκηση του επαγγέλματός τους ….Όλο και πιο συχνές γίνονται οι επισκέψεις συναδέλφων σε ψυχολόγους, και αν όχι σε τοπικό, σε κεντρικό επίπεδο σίγουρα τα μάλλα.

Η αγωνία για το εργασιακό τους αύριο, όπως και των υπολοίπων Ελλήνων εργαζομένων είναι η μόνιμη πλέον σκέψη όλων.

 

Για να αποτρέψουμε τις τάσεις αυτοκτονίας –και να τις αφήσουμε μόνο στο λαϊκό άσμα της Αννούλας- η στήλη προτείνει ασκήσεις θάρρους και θετικών σκέψεων…..

Το γράφει σε σας για να το διαβάζει η ίδια  και να παίρνει δύναμη.

Ο χρόνος κυλά άλλωστε τόσο γρήγορα, που πότε θα βγούμε από το τούνελ της ύφεσης ούτε που θα το καταλάβουμε, αρκεί να συνεχίσει η ζωή μας έτσι όπως έχει.

Ο Νοέμβρης  που διανύουμε, όσο και ο Δεκέμβρης που ακολουθεί, είναι μήνες του   απολογισμού και του προϋπολογισμού, όχι μόνο εντός των τοίχων της Βουλής, αλλά και του κάθε νοικοκυριού.

 

Για να αποτινάξουμε λοιπόν τις μαύρες και οργισμένες σκέψεις μας-από τις αρχές του μήνα είμαι  με το μολύβι και το μπλοκάκι στο χέρι για να καλύψω τους λογαριασμούς μου , από τη μια ο ΕΝΦΙΑ, από την άλλη η ΔΕΗ, συν τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα, βάλτε και τα κοινόχρηστα, χώρια τα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών και τα έξοδα του νοικοκυριού…

Και όλα αυτά υπό τα «μεταλλαγμένα» οικονομικά δεδομένα μια και οι μισθοί έχουν δεχτεί ψαλίδι γερό-, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην χώρα μας το ωρομίσθιο αμείβεται κατά 61% χαμηλότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του οργανισμού μετά βίας κρατιέμαι για να μη βγάλω άρια απόγνωσης-…

Για αυτό και  προτρέπω να ανακαλύψουμε άμεσα το νιρβάνα μας , ακολουθώντας τη μέθοδο …δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν πληρώνω-αφού δεν έχω-τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, και ότι είναι να συμβεί θε να συμβεί, αλλιώς ας μας προσπεράσει…..

Στο κάτω –κάτω μια ζωή την έχουμε και αν δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε θετικές σκέψεις τι να την κάνουμε.

Σάμπως και με τη στεναχώρια και την κατάθλιψη κερδίζουμε τίποτε;

Ίσα-ίσα, χωνόμαστε όλο πιο βαθιά στην αδράνεια και στο μαρασμό.

Οπότε  don’t worry, be happy…. Και υπάρχουν και οι ξένοι που θέλουν να μας σώσουν…..έστω και με το αζημίωτο παρακαλώ.

Λύσεις υπάρχουν, καθότι πρόβλημα δίχως τη λύση , όσο δύσκολη και αν είναι αυτή, δεν υφίσταται  ….τα υπόλοιπα είναι λόγια περιττά.

Εξάλλου εμείς οι κοινοί θνητές Έλληνες,…ως απόγονοι του πολυμήχανου Οδυσσέα…είμαστε ευπροσάρμοστα όντα και ξέρουμε πότε θα σημάνει η ώρα της δράσης για ν’ απαντήσουμε «σφά…» με το γάντι  όλους εκείνους που έκαναν δύσκολη την επιβίωσή μας. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button