Όσο πλησιάζουν οι μέρες για τη διεξαγωγή του Wave Running, τόσο ονειρεύομαι, πηγαινοέρχομαι ανάμεσα σε κόσμους νοητούς, φανταστικούς, επιθυμητούς, δυνητικούς, απρόσιτους. Όσα τα άστρα τ΄ ουρανού, τόσα τα όνειρά μου. Το κακό είναι πως άρπαξε και ο Gabriel ο παπαγάλος μου. Μου ζητάει συνέχεια ονειροκρίτισσα τσιγκάνα.
Τι να βλέπω προχθές, σε καλό να μου βγει.
Ήμουν τροχονόμος στην ΑΘΗΝΑ.
Όπως πέρναγαν οι δρομείς του Σπάρταθλου, με τον Πυργελή απο την ΞΑΝΘΗ, καινοτόμησα.
Παραβαίνοντας πρωτόκολλα, συνθήκες, κανόνες κυκλοφορίας με εκτροπή που μου ήρθε δεν ξέρω πως, του έδωσα πορεία προς ΛΑΜΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΑΝΘΗ. Γιάννη θα πας μέχρι τα διόδια της Πελασγίας του λέω. Δηλαδή το πρώτο 1/3 της διαδρομής για ΞΑΝΘΗ. Εκεί θα σε αλλάξει ο Σάκης Δασκαλόπουλος, μέχρι τον Κορινό της Πιερίας, τα 2/3 της διαδρομής. Το τελευταίο 1/3 μέχρι την ΞΑΝΘΗ θα το κάνει ο Λευθέρης Ξανθόπουλος. Στον τερματισμό, που θα συμπέσει με την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης εκτός απο το Δήμαρχο, τις αρχές, θα σας υποδεχθούν ο Άγγελος Παυλακάκης, ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Ανδρέας Χρηστίδης, η Ξένια Καζιμίροβα, η Πηνελόπη Δάγκα, οι βασίλισσες της Θράκης, οι πρωταθλητές του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, της πάλης, παλιές και νέες δόξες του αθλητισμού, τα μέλη των Συλλόγων, οι επισκέπτες. Ο Γιάννης Πυργελής κοντοστάθηκε, σταμάτησε ήρθε προς το μέρος μου, βγάλαμε σέλφι, ζήτησε εξηγήσεις. Δικαιολογημένα τα πήρε στο κρανίο με καταιγισμό ερωτήσεων.
– Μάστορα εκπλήσσομαι. Άφησες τις μαρέγκες κι έγινες… να σε κλαίνε οι ρέγγες. Από πότε οι αθλητές μαθαίνουν απο τους τροχονόμους τον προορισμό τους; Έεεε ρε και να ήταν ακόμα στην Τροχαία ο Στέργιος Μαστοροστέργιος. Θα σε έκοβε ένα κοστούμι…λουκούμι.
– Είναι ο γιός του στην υποδιεύθυνση της Γενισέας.
– Ευτυχώς δεν σου μοιάζει.
– Γιάννη κόψε κάτι. Δεν βλέπεις τις κάμερες, το σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς; Έργο γυρνάμε.Ο Μανούσος Μανουσάκης έφυγε, ο Γιώργος Λάνθιμος έρχεται. Όλος ο κόσμος για την ΞΑΝΘΗ μιλάει. Θέλουμε να αιφνιδιάσουμε εφέτος το Πανελλήνιο. Αφ ενός να πληροφορηθούν για τους δρομείς μας που έκαναν τα χιλιόμετρα, τις αποστάσεις να πάνε να κρυφτούν, το σύνολο των πρωταθλητών μας και να καταλάβουν ακόμα, πως , γιατί, είμαστε 30 χρόνια στην Α΄ Εθνική ή Σούπερ Λίγκα. Ξέρεις τι κόσμο θα μαζέψουν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης; Οι Xanthirunners αν θέλουν το συζητάμε, να γίνεται κάθε χρόνο, σηματοδοτώντας την έναρξη του θεσμού. Καινοτομία έτσι;
– Μπακλαβά, τουλούμπες, σάμαλι, μοχίτο, μουσταλευριά προβλέπει το σενάριο;
– Αυτά είναι δική μου υπόθεση. Εσύ κοίτα να πείσεις τους άλλους και ό, τι θέλετε.
– Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, αυτό που έγινε από τους ανάπηρους υπερπρωταθλητές Σίμο Παλτσανιτίδη – Δημήτρη Ανατολίτη το Σεπτέμβριο του 1997 όταν κάλυψαν τη διαδρομή ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ σε 4 μέρες με αναπηρικά αμαξίδια, να γίνει στη διαδρομή ΑΘΗΝΑ – ΞΑΝΘΗ απο 3 αθλητές οι οποίοι θα διανύσουν περίπου τη διαδρομή ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ ο καθένας.
– Μπράβο Γιάννη. Γι αυτό σε πάω με χίλια. Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει όταν τερματίσει ο τρίτος στην πλατεία; Ζωντανά θα μεταδίδει το CNN.
– Mέχρι τότε να φύγω τώρα για ΣΠΑΡΤΗ;
– Αδύνατον. Περιμένει ο Σάκης Δασκαλόπουλος στα διόδια Πελασγίας να σε διαδεχτεί. Στον Κορινό θα πάει να περιμένει ο Λευθέρης Ξανθόπουλος για να τερματίσει στην ΞΑΝΘΗ.
– Μάστορα καλά ταξίδια στα όνειρά σου, τις σκηνοθεσίες σου, αλλά αύριο πρέπει να βρίσκομαι στη ΣΠΑΡΤΗ, μπροστά στο άγαλμα του ΛΕΩΝΙΔΑ. Με την επιστροφή, τα λέμε.
– Άντε, έτσι ας είναι. Καλά χιλιόμετρα. Καλή επιτυχία.
– Και σε σένα καλή καριέρα στην Αστυνομία.

Στέλιος Αρσενίου