Εκδηλώσεις

Concert Yurdal Tokcan & Goksel Baktagir

Σάββατο 27 Ιουλίου και ώρα 21.00.
Στην αυλή του παλιού ορφανοτροφείου.
Yurdal Tokcan & Goksel Baktagir, live in Xanthi

Το φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής έχει την ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάσει στο φιλόμουσο κοινό της περιοχής μας μια από τις σημαντικότερες συναυλίες στην έως τώρα πορεία του.
Ο Yurdal Tokcan στο ούτι και ο Goksel Baktagir στο κανονάκι, παρουσιάζουν έργα της κλασικής ανατολικής μουσικής καθώς και δικές τους συνθέσεις σε μια μοναδική συναυλία.

Σχετικά με τους μουσικούς:
Ο Yurdal Tokcan γεννημένος στην σημερινή Ορντού (Κοτύωρα, δυτικά της Κερασούντας), και ο Goksel Baktagir γεννημένος στο σημερινό Κιρκλαρελί (Σαράντα Εκκλησιές), είναι οι δυο σημαντικότεροι εκτελε-στές στο ούτι και στο κανονάκι αντίστοιχα.
Έχοντας σπουδάσει μαζί στο μουσικό τμήμα του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Κωνσταντινούπολης την ίδια χρονική περίοδο, διαμορφώνουν κοινή μουσική πορεία, η οποία ζυμώθηκε μέσα από κοινές μουσικές καταβολές, μελέτη, συμπράξεις και μετέπειτα συνεργασία, γεγονός που ανέπτυξε μια ισχυρή φιλία η οποία αποτυπώνεται με τον πιο έκδηλο τρόπο στην από κοινού εκτέλεση. Μια μουσική επιτέλεση η οποία αναπτύσσει τον χαρακτήρα μιας συζήτησης.
Η συζήτηση αυτή περιέχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός γόνιμου διαλόγου ο οποίος αναδεικνύει τον αλληλοσεβασμό, την έκθεση ιδεών, την συμπλήρωση και επεξεργασία πάνω στο θέμα και τέλος την ολοκληρωμένη τοποθέτηση και παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης ιδέας.
Η δεξιοτεχνία είναι μόνο μια συνισταμένη των μουσικών προσωπικοτήτων τους, οι καινοτόμες τεχνικές, η σύγχρονη προσέγγιση, η μεστότητα του μουσικού ήχου τους και τέλος η συνθετική δεινότητα η οποία είναι προϊόν της μουσικής ωριμότητας αλλά και του πλούσιου συναισθηματικού κόσμου είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά τους.

Προπώληση : λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – τηλ.2541025421
Είσοδος: 10€ -περιορισμένος αριθμός – ενίσχυση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZfH0IkI9lHM

επόμενες συναυλίες
9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
[21.00] Αυλή αρχοντικού Παμουκτσόγλου, Άβδηρα
«Η συνθέτης Κατερίνα Παπαδοπούλου»
παρουσίαση του έργου της

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
Αυλή του παλιού ορφανοτροφείου Ξάνθης
«Διάλογοι στους δρόμους της Πόλης»
// Artists:
Murat Aydemir – ταμπούρ
Σωκράτης Σινόπουλος – λύρα
Ευγένιος Βούλγαρης – τοξωτό ταμπούρ
Πληροφορίες κρατήσεις: 2541025421

Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής
η Ξάνθη αφουγκράζεται ήχους της ανατολής

Συναυλίες, εργαστήρια, αφηγήσεις και αφιερώματα..
Εξαιρετικές μουσικές σε πανέμορφους χώρους…

Το φεστιβάλ ανατολικής μουσικής οργανώνει το πρόγραμμα του, με πλήθος εκδηλώσεων κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ραδιοφωνικά αφιερώματα, διαλέξεις, παραστάσεις και σεμινάρια τα οποία αναδεικνύουν την μακραίωνη συγγένεια των μουσικών παραδόσεων του τόπου μας με τις μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου.
Εκκλησιαστικές συνθέσεις κορυφαίων συνθετών της ορθόδοξης βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, μεγάλες φωνητικές συνθέσεις της εξωτερικής μουσικής, ψαλτοτράγουδα, τραγούδια του ακριτικού κύκλου, παλιές μελωδίες που έχουν σμιλευθεί από τον χρόνο αφήνοντας τις μεστότερες μουσικές φράσεις, οργανικές και φωνητικές συνθέσεις της λόγιας ανατολικής μουσικής οι οποίες ενσωματώνουν τα πολυπολιτισμικά στοιχεία των Ρωμιών, Εβραίων, Αρμένιων, Τούρκων, Αράβων και Περσών συνθετών, μουσικές των Μεβλεβί και Μπεκτασί Δερβίσηδων, Σεφαραδίτικα τραγούδια, δίνουν μια πλούσια εικόνα της ανατολικής μουσικής.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΗ ΈΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ / ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ /ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button