Ειδήσεις

ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ WAVE RUNNER

Θα το δούμε κι αυτό, γεροί να είμαστε.
Ο Gabriel απο τη χώρα των Cariokas, αχώριστος φίλος μου στα τελευταία ευθυμογραφήματα, παίρνει μέρος στο 6ο Wave Running στις 27 Ιουλίου με στόχο να τερματίσει στο αγώνισμα των 28 χιλιομέτρων, να γίνει ο πρώτος παπαγάλος δρομέας του πλανήτη μας και να μας γεμίσει παπαγαλίνες θαυμάστριές του οι οποίες εκτός απο like στο facebook, του αφιερώνουν ατέλειωτα άρθρα στο διαδίκτυο, τον ημερήσιο τύπο των χωρών καταγωγής τους, σε περιοδικά, διαφημιστικά έντυπα, τα πάντα όλα.
Ο Τάκης Τσουκαλάς, ο Νίκος Αλέφαντος, ο Γιώργος Γεωργίου, πολλοί άλλοι ποδοσφαιρικοί αναλυτές τον φιλοξένησαν στις εκπομπές τους. Τον βλέπουν περισσότερο σαν άσσο της στρογγυλής θεάς. Κατά δεύτερο λόγο σαν δρομέα. Πρυτανεύει προφανώς η μεγάλη παράδοση της χώρας καταγωγής του στο ποδόσφαιρο.
Οι μέρες πλησιάζουν.
Ο Gabriel έκανε εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, γυμνάζεται εντατικά, κάνει διατροφή, άλλαξαν χρώμα οι κακαράντζες του, οι συνήθειές του, το μόνο που σκέφτεται είναι το χρυσό κοχύλι την ώρα της απονομής, τις παπαγαλίνες που θα τον πνίξουν με τα φιλιά στις αγκαλιές τους.
Έκανε αυτοψία στο δέλτα του Νέστου, το βρήκε παραπλήσιο με εκείνο του Αμαζονίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, ρύθμισε με κάθε λεπτομέρεια όλες τις διαδικασίες.
Του απομένει μόνο ο ιατρικός έλεγχος.
– Μάστορα θα σκίσω. Ήδη στη Βραζιλία όλοι μιλάνε για μένα. Θα μεταδώσουν ζωντανά τα τρία αγωνίσματα, ομορφιές του τόπου, το καρναβάλι της ΞΑΝΘΗΣ που μόνο με εκείνο του ΡΙΟ μπορεί να συγκριθεί, τη ζωή των ενταύθα Cariokas με τις δημιουργίες, τα παρασκευάσματά τους.
– Τα μυαλά σου πήραν αέρα. Κοίτα να προσγειωθείς, δε σε βλέπω καλά.
– Τώρα θα δείτε όλοι σας τον ιπτάμενο παπαγάλο. Εσείς μείνατε στον ιπτάμενο Ολλανδό. Το μακαρίτη Γιόχαν Κρόϊφ.
– Έτσι αποκαλούσε ο αλησμόνητος γυμναστής Νίκος Παπανικολάου το νέο μας Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη. Θυμάσαι; – Σαφέστατα. Άλλωστε οι μεγάλοι όλων των εποχών έχουν κοινή γραμμή σύμπλευσης.
– Μπορούν να τρέχουν οι φτερωτές υπάρξεις, τα πουλιά, εν προκειμένω οι παπαγάλοι;
– Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους, τους δήθεν τους μεγάλους, που τάχα σ΄ αγαπάνε… όπως τραγούδησε ο Νότης Σφακιανάκης. Τρέχω, πετάω, κολυμπάω, κάνω αναρρίχηση, καταδύσεις, Αμέ;
– Δηλαδή μπορείς να παραβγείς τον Πυργελή, τον Δασκαλόπουλο, τον Ξανθόπουλο, τον Μπαμπάτσο και όλους εκείνους που έκαναν τη διαδρομή ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ μία απλή μετάβαση απο το σαλόνι στην κουζίνα; Κάτι ακόμα.
Θέλω να μου εξηγήσεις πως μπορείς και τρέχεις. Έκπληκτος άκουσα πως είσαι έτοιμος για την πρώτη θέση.
– Μάστορα εγώ δεν τρέχω. Κουρνιάζω στις ωμοπλάτες όσων προηγούνται. Μόλις κοντεύουν στον τερματισμό, φτερουγίζω για λίγο, κόβοντας το νήμα.
– Οι διοργανωτές τα δέχονται αυτά; Εκτός απο παρακρατικός είσαι και παραδρομικός; Όλα τα παρά εσένα κοσμούνε; Η Δήμητρα Ζλάτκου, οι άλλες αθλήτριες πως το δέχονται να σε βλέπουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου;
– Η Δήμητρα Ζλάτκου μου βγάζει το καπέλο, με βλέπει σαν κορυφαίο ανέκδοτο. Κάποια άλλη Δήμητρα, η Πυργελή, έγραψε παραμύθι για μένα, το διηγείται στα παιδιά. Μόνο εσύ δε μου έδειξες ακόμα να κάνω λουκούμια, λουκουμάδες, σάμαλι, κοκοράκια, μουστοκούλουρα.
– Gabriel καλή επιτυχία. Σαν αθλητής, σαν ηθοποιός, σαν ανέκδοτο. Πάρε μια αφιέρωση από μένα. Το τραγούδι του Γιώργου Μαργαρίτη, δεν θέλω να σε χάσω, γιατί σ΄ αγαπώ, δεν θέλω να περάσω τέτοιον πόνο φρικτό….

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button