Είναι γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοπαγιδευθεί στον εθισμό που δημιούργησε στα στελέχη του στα χρόνια της διακυβέρνησής του. Χωρίς να αρθρώσει ποτέ προγραμματικό λόγο έριχνε λάσπη στον ανεμιστήρα και προπαγάνδιζε πως θα έρθει η Δεξιά και θα μας κάψει ζωντανούς. Αυτό το αφήγημα εκ του αποτελέσματος δεν καρποφόρησε.
Τώρα λοιπόν προσπαθούν να αντιπολιτευτούν ακόμα και τον αέρα που αναπνέει η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα αμέσως μετά την ορκωμοσία της όταν οι πρώτες εντυπώσεις για τη στελέχωσή της αλλά και τη διεύρυνσή της προς το Κέντρο είναι θετικές.
Η βασική προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός, είναι η άμεση εφαρμογή του σχεδίου της για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα από την εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων που έχουν στο επίκεντρό τους τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και τάξης. Με δυο λόγια το νέο σχήμα υπηρετεί ένα σχέδιο για επενδύσεις, νέες δουλειές και επανεκκίνηση της Οικονομίας, που είχε παγώσει η “Μια Φορά κι Έναν Καιρό” Αριστερά.
Ο Πρωθυπουργός ήταν απολύτως ειλικρινής απέναντι στους πολίτες κατά την προεκλογική περίοδο. Υποσχέθηκε συγκεκριμένα και κοστολογημένα πράγματα και ψηφίσθηκε για να εφαρμόσει αυτά ακριβώς που υποσχέθηκε.
Τώρα εάν διαμαρτύρεσθε γιατί δεν εγκρίνετε τη νέα Κυβέρνηση, η οποία έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζει το πρόγραμμά της αυτό αφήνει τους πολίτες παντελώς αδιάφορους. Η διαμαρτυρία έχει νόημα όταν οι ηγέτες φαίνονται ασυνεπείς προς τους πολίτες.
Η παράλογη και άκαιρη κριτική της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δείχνει έλλειψη κατανόησης των κανόνων της δημοκρατικής αγωγής. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, τα κόμματα ψηφίζονται για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα τους.
Μάλλον κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια. Το γεγονός ότι εσείς αποδειχθήκατε πολιτικά ανεπαρκής δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και ειλικρινείς πολιτικοί που υπόσχονται όσα πιστεύουν πως μπορούν να εφαρμόσουν.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Νταμπουρατζής Αλέξανδρος Καρασερίδης Γεώργιος