Ειδήσεις

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Αντικατάσταση είναι η τοποθέτηση ενός προσώπου, αντικειμένου, στοιχείου στη θέση άλλου.
Χρονική αντικατάσταση είναι η μεταφορά ενός ρηματικού τύπου σ΄ όλους τους χρόνους. Σπεσιαλιτέ φιλολογικής γαστρονομίας.
Λύση ή ρίζα της εξίσωσης είναι ο αριθμός που, όταν αντικαταστήσει τον άγνωστο, επαληθεύει την ισότητα. Σπεσιαλιτέ μαθηματικής γαστρονομίας.
Gabriel είναι το όνομα του παπαγάλου μου, κόπανο θα τον αποκαλούσε ο αείμνηστος γυμναστής Νίκος Παπανικολάου.
Διότι είναι ΄΄ κρυπτοχριστιανός ΄΄. Όπου τον βολεύει, πρώτος και καλύτερος.
Όπου δεν τον συμφέρει, μην είδατε τον Παναγή.
Τον συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί τραγουδάει κάθε μέρα: ΄΄ Μου θυμίζεις τη μάνα μου, γι αυτό σε αγαπάω…΄΄ του Χρήστου Κυριαζή.
Ο Gabriel τον τελευταίο καιρό με το ενα τσιγάρο ανάβει το άλλο, ξεζουμίζει τον τοπικό τύπο, άδειασε 7 φιάλες Bacardi, κάνει μουτσουνάκια γιατί με βλέπει με μπύρες απο το ηλιακό μικροζυθοποιείο ΞΑΝΘΗΣ.
Έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Τρίτης 16 Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο των ΑΒΔΗΡΩΝ με τις αρχαιολόγους Μαρία Χρυσάφη – Δέσποινα Σκουλαρίκη, οι οποίες κάτω απο το φως της πανσελήνου θα διηγηθούν στα παιδιά παραμύθια για τη Σελήνη.
Με βάση δεδομένων τα προαναφερθέντα, πάμε να δούμε το στοχασμό του Gabriel.
– Μάστορα ρίξε στο ποτό μου παγάκια και άκου με τα αυτιά σου να δεις.
– Είσαι σκέτο παρακράτος. Άφησες τα Εξάρχεια κι ήρθες σε μένα αλλά έννοια σου. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα σε τακτοποιήσει.
– Μια ζωή εναντίον μου. Άκου πρώτα.
– Ρίξτο.
– Θέλουμε ή δε θέλουμε αναβαθμισμένη τη Νομική, να είναι πρότυπο Σχολής σε όλες;
– Με παπαγάλους σαν εσένα φοιτητές;
– Όχι. Σχεδιαστές. Βάλε το σκούφο σου, φέρε το δικό μου πάρε την καραβάνα την παλιά, κούρντισε το ρολόϊ, τη φαντασία σου, να μαγειρέψουμε.
– Τι θα κάνουμε;
– Φιλολογικές και Μαθηματικές σπεσιαλιτέ.
– Τρελάθηκες;
– Άκου, άκου. Μάθε πρώτα να ακούς. Σήμερα θα κάνουμε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΑ GABRIEL. Στη θέση των μικρών παιδιών που θα ακούνε τα παραμύθια για τη Σελήνη τοποθετούμε τους φοιτητές. Στη θέση των 2 αρχαιολόγων με τη χαρισματική οξυδέρκεια που μας ανοίγουν δρόμους παρά τους ανύπαρκτους πόρους, τοποθετούμε καθηγητές και φοιτητές σαν ηθοποιούς. Στη θέση της Σελήνης τοποτετούμε τους ΣΟΦΙΣΤΕΣ που έγραψαν την Ιστορία στο χώρο αυτό τα χρόνια εκείνα, κάτι που θα αποδειχθεί σωσίβιο, τρομάρα μας.
Τον ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ, τον προσωπικό φίλο του ΠΕΡΙΚΛΗ γέννημα θρέμμα των ΑΒΔΗΡΩΝ, τον ΠΡΟΔΙΚΟ, τον ΙΠΠΙΑ, τον ΓΟΡΓΙΑ, τον ΘΡΑΣΥΜΑΧΟ κ.α. Ας βάλουμε και το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ νάχουμε και φιλόσοφο. Όλοι οι φιλόσοφοι, σοφιστές, λειτουργούσαν σε Σχολές όπως εμείς σε Πανεπιστήμια. Αν ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ τις τότε Σχολές με τα σημερινά Πανεπιστήμια, π.χ. Νομική Θράκης, νάμαστε ξανά μπροστά. Η Κοσμητεία της Νομικής, η Εφορεία Αρχαιοτήτων, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Θράκης να τα εξιστορήσουν όλα αυτά στη νέα Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
– Πάμε παρακάτω.
– Α ν α β ι ώ ν ο υ μ ε τους ΣΟΦΙΣΤΕΣ μάστορα. Κάνουμε τη σπεσιαλιτέ μας πρότυπο για κάθε Νομική.
– Σαν καλό ακούγεται. Πες το και απο το άλλο μου αυτί.
– Α ν α β ι ώ ν ο υ μ ε τους ΣΟΦΙΣΤΕΣ. Μπορείς να το καταλάβεις ή να φωνάξω τον Αλέφαντο;
– Μη μπαίνεις στον κόπο. Ο Νίκος είναι γάτα. Θα μας έρθει επικεφαλής της Νομικής Αθηνών. Gabriel έλα να σε φιλήσω σταυρωτά στο ράμφος. Είσαι παπαγάλος με πέταλα.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button