Ειδήσεις

6ο WAVE RUNNING
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Στις 27 Ιουλίου έτους 2019 απογευματινές ώρες, διεξάγεται το 6ο Wave Running.
Mε αφετηρία την Κεραμωτή και τερματισμό το Μυρωδάτο αθλητές και αθλήτριες βγαλμένοι μέσα τις παγκόσμιες σελίδες Λογοτεχνίας της Ιλιάδας του Όμηρου αναβιώνουν την Ιστορία αναμειγνύοντάς της με τη Ζωή, την πεμπτουσία του αθλητισμού.
Αν το αγώνισμα κρίθηκε μοναδικό απο τους ειδήμονες είναι για 2 λόγους.
– Ι Διεξάγεται πλάϊ στο κύμα, σε σπάνιας ομορφιάς οικοσύστημα. Αυτό του Νέστου. Με τις ευλογίες όλων των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων ανεξαίρετα, Διεθνών Οργανισμών όπως η ΟΥΝΕΣΚΟ, Αθλητικών Ενώσεων.
– ΙΙ Αποτελεί προέκταση, μια άλλη διάσταση σε ελεύθερη απόδοση, της 1ης Ραψωδίας της Ιλιάδας.
΄΄ Βή δ΄ακέων παρά θίνα πολυφλοίσβοιο θαλάσσης…΄΄
Ο λόγος για το γέροντα βασιλιά της Τροίας Πρίαμο, να περπατεί ανάμεσα στους αμμόλοφους και την πολυτάραχη θάλασσα, μετά την πρώτη άρνηση του Αχιλλέα να του παραδώσει τη σωρό του νεκρού γιού του Έκτορα.
Αίγλη απαράμιλλη, γοητεία ανυπέρβλητη, ΜΑΓΕΙΑ. Η συνισταμένη των χαρακτηρισμών του 6ου Wave Running.
Δρομείς όλων των ηλικιών, απο νεαρότατους ηλικιακά μέχρι το…Μαθουσάλα των δρομικών αγωνισμάτων Θανάση Μπαμπάτσο που τερματίζει χέρι – χέρι με τα εγγόνια του, σε 3 κατηγορίες δρόμου 28 – 10 – 5 χιλιομέτρων, παιδική διαδρομή 500 μέτρων η κατανομή της διαδρομής για να έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τη ΜΑΓΕΙΑ απαξάπαντες.
Στην αφετηρία προπομπός ο ΘΕΑΓΕΝΗΣ της ΘΑΣΟΥ, ο Ολυμπιονίκης με τις περισσότερες δάφνες όλων των εποχών, απο την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, στον τερματισμό επικεφαλής της ομάδας υποδοχής ο ΠΕΝΤΑΘΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.
<< ...Και ήν ως αληθώς εν φιλοσοφία πένταθλος. Τα γαρ φυσικά και τα ηθικά < ησκήτο >, αλλά και τα μαθηματικά και τους εγκυκλίους λόγους και περί τεχνών πάσαν είχεν εμπειρίαν… >> Απολογία του ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ του Δημητρίου Φαληρέα.
Χρόνο με το χρόνο το ενδιαφέρον για το αγώνισμα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Εφέτος χορηγός επικοινωνίας είναι το Χanthinews, υποστηρικτές τα τοπικά και πανελλήνια ΜΜΕ, πολλά ομογενειακά στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία κ.α.
΄΄ Κύμα το κύμα, η πέτρα λιώνει, του ονείρου η αύρα μας ενώνει…΄΄ η μοναδική ερμηνεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη πάνω σε στίχους του Γιώργου Ζήκα στις μέρες μας.
Συνάδουν φιλόσοφοι, ποιητές, συγγραφείς, ερμηνευτές διαχρονικά.
Είναι γεγονός που θέλω να μη χαρακτηρίσω, αλλά περιμένω ο Νίκος Σπυριδόπουλος με τους συνεργάτες του να κάνουν την υπέρβαση, ακυρώνοντας αγώνισμα δρόμου 25 χιλιομέτρων την ίδια μέρα στον Ερύμανθο, στο δασικό χωριό και να ενσωματώσουν τους συμμετέχοντες αθλητές -τριες στο 6ο Wave Running.
Νίκο σας καλούν οι καιροί να αναθεωρήσετε την απόφασή σας.
Oι διοργανωτές του εγχειρήματος είναι πολύ κοντά στην πολυπόθητη ανέλιξη των ΑΒΔΗΡΩΝ, εγγίζουν το πολυθρύλητο θαύμα, που πάει να στηθεί απο την Εφορεία Αρχαιοτήτων, μεμονωμένους ονειροπόλους, αλιείς, επιχειρούντες στην παραλιακή ζώνη.
Απόβραδο της Πέμπτης 11 Ιουλίου στο καφέ – μπαρ ΄΄ Μπαχάμες ΄΄ ο Ηλίας Γερμαντζίδης παρουσίασε στα ΜΜΕ, τους ενδιαφερόμενους τα διαδικαστικά του αγωνίσματος, παραμέτρους, λεπτομέρειες.
Στις 27 Ιουλίου να είμαστε εκεί όσοι μπορούμε.
Στο ραντεβού της Ιστορίας. Ο ΘΕΑΓΕΝΗΣ και οι συν αυτώ συναντάνε το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και τους συν εκείνω, σε ΟΜΗΡΟΥ περιγραφές – αφηγήσεις.
Στην παραλία του Μυρωδάτου, όπου μετά τις απονομές θα ακολουθήσει μεγάλο γλέντι.
Καλή επιτυχία.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button