Ειδήσεις

Η ΝΟΜΙΚΗ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Η 4η σχεδιαζόμενη Νομική Σχολή στην Πάτρα δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει.
Απο τις πρώτες εξαγγελίες της Κυβέρνησης ήρθε να δικαιώσει κλήρο, πανεπιστημιακή κοινότητα, λαό της Θράκης.
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, ήταν πλεονασμός μα επανήλθε η ισορροπία, ήταν παράγκα που δε θα ανεγερθεί προς απογοήτευση παραγκαρχών…
Διαλέγετε και παίρνετε για να συμπληρώσετε το παζλ των αναζητήσεων γύρω απο την 4η Νομική στην πατρίδα μας.
Σαν παλιός ΣΑΜΠΑτζής, μέλος ορχήστρας που εκφωνεί ΣΑΜΠΑ και γεμίζει η πίστα χαρτονομίσματα, ετοίμασα την ορχήστρα, έκανα πρόβες, σκέφτηκα θα οικονομήσουμε. Ετοίμασα και μια σειρά απο συνθήματα που μας ανεβάζουν.
Δε μπορεί σκέφτηκα, θα το γιορτάσουν δεόντως το γεγονός.
Γκάϊντες, κλαρίνα, ούτια, ζουρνάδες, νταούλια, τουμπελέκια, λάουτα, τζαμάρες, γιουβέτσια, κοντοσούβλια, κοκορέτσια, ουλάκια…θα καεί το πελεκούδι.
Σάμπα από το Δήμαρχο.
Σάμπα από τον Περιφερειάρχη!
Σάμπα από τον Πρόεδρο, την Προεδρίνα, όλους τους Πρόεδρους της Θράκης.
Σάμπα από την Πάτρα.
Σάμπα από τη Ξάνθη! Σάμπα από την Κομοτηνή!
Σάμπα από την Αλεξανδρούπολη! Μια κατοστάρα την έχουμε στα σίγουρα, σκέφτηκα. Καθαρή. Αφορολόγητη. Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά. Προγραμμάτισα και μια Μύκονο σούπερ ντούπερ ουάου.
Τζίφος. Τζίφος. Τζίφος. Τίποτα. Στάσου μόρτη σκέφτηκα. Εδώ θα μιλήσουμε σοβαρά. Άλλαξαν μάλλον τα πράγματα.
Στέλιο παρ΄ το αλλιώς.
Μήπως, λέω μήπως δεν πρέπει να αρκεστούμε στο ό,τι οι Σχολές Νομικής τελειώνουν με τη δική μας. Να την εμπλουτίσουμε.. Να την κάνουμε πόλο έλξης προσδίδοντάς της ΕΙΔΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΟΡΑ; Να μαγνητίζει τους ενδιαφερομένους ημεδαπής και αλλοδαπής. Μάλιστα όχι μόνο τη Νομική αλλά και την Πολυτεχνική, τη Φιλοσοφική.
Πως; Όπως τα ΤΕΦΑΑ με τα συνέδρια που ανταγωνίζονται αυτά της Ολυμπιακής Ακαδημίας ή τη Φιλοσοφική με το τμήμα της ποντιακής διαλέκτου του Ηλία Πετρόπουλου.
Στον Αρχαιολογικό Χώρο των Αβδήρων θα παιχθεί η επόμενη μέρα πιστεύω. Αναβίωση των Σοφιστών της Αρχαιότητας με τον Πρωταγόρα, τον Πρόδικο κ.α. Οι κοσμήτορες, η Έφορος Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνα Καλλιντζή, ο Δημήτρης Χαϊτίδης, η Πολυξένη Καρακατσάνη, ο Κώστας Λειβαδίτης, η Δήμητρα Πυργελή, ο Πασχάλης Ξανθόπουλος, κάποιοι ακόμα, αν καθίσουν και συζητήσουν, θα βγούνε πολλά.
Είναι οι άνθρωποι που θα δώσουν στη Νομική Θράκης την ειδοποιό διαφορά.
Πέρα απο το Ρωμαϊκό Δίκαιο, τους Αστικούς, Ποινικούς Κώδικες και τα άλλα μαθήματα που διδάσκονται.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων με το παιδικό παραμύθι για τη Σελήνη που ξεκίνησε πέρυσι, επαναλαμβάνεται με τη Σελήνη του Ιουλίου την Τρίτη 16 Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων απο τις αρχαιολόγους κκ. Δέσποινα Σκουλαρίκη, Μαρία Χρυσάφη έκανε, επαναλαμβάνει το πρώτο βήμα.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button