Γ. Παυλίδης «ανοίγουμε παράθυρο στο μέλλον, την ελπίδα και την ανάπτυξη της χώρας»

Με τον αέρα του νικητή και με την αισιοδοξία ότι υπάρχει ελπίδα για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας και του οικονομικού μαρασμού που παρουσιάζει η Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου το συνδυασμό του «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ» με τον οποίο συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διεκδικώντας τα ηνία της πρώτου αιρετού περιφερειακού θώκου.

    Με τον αέρα του νικητή και με την αισιοδοξία ότι υπάρχει ελπίδα για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας και του οικονομικού μαρασμού που παρουσιάζει η Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου το συνδυασμό του «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ» με τον οποίο συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διεκδικώντας τα ηνία της πρώτου αιρετού περιφερειακού θώκου.


           Στη επίσημη πρώτη του προεκλογικού αγώνα του Γιώργου Παυλίδη το παρόν έδωσαν πρώην και νυν βουλευτές της Ν.Δ. των πέντε νομών της ΑΜ-Θ, κομματικά στελέχη και οι δήμαρχοι του νομού Ξάνθης που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ όσοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην εκδήλωση έστειλαν τη στήριξή τους μέσω επιστολών, όπως ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Βουλευτής Έβρου, κ. Δερμεντζόπουλος, ο υπερνομάρχης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, Κωνσταντίνος Τάτσης και ο πρώην Βουλευτής Ξάνθης, Ακίφογλου Μπιρόλ.


          Με την παρουσία τους στήριξαν την εκδήλωση, οι κύριοι Κοντός, Καλαντζής, Τσαλίδης, Σταύρος Παπαδόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι δήμαρχοι Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, Αβδήρων Εύα Τσακίρη, Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος και Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης.


   Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι βουλευτές Ξάνθης και  Καβάλας κύριοι Κοντός, Παναγιωτόπουλος και Καλαντζής επιβράβευσαν το σημαντικό έργο της δωδεκαετούς θητείας από τη θέση του  νομάρχη του Γιώργου Παυλίδη, την ικανότητα και αξία του, καθώς και τη θέληση και δύναμη να κάνει πράξη τα όσα σχεδιάζει και προγραμματίζει. Μάλιστα επισήμαναν ότι η περίοδος που ξεκινά μετά της εκλογές για την υλοποίηση του Καλλικράτη προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη για αυτό και χρειάζεται άτομα όπως το νομάρχη Ξάνθης. Εξέφρασαν για άλλη μια φορά την υποστήριξη τους προς το πρόσωπό τους, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα προς τους ψηφοφόρους ότι οι περιφερειακές εκλογές έχουν και κεντρικά πολιτικά μηνύματα, τα οποία θα πρέπει να στείλουν προς την κυβέρνηση, όπως την αποδοκιμασία του Μνημονίου.


Ενώ κάλεσαν όλους να δώσουν τον αγώνα από πόρτα σε πόρτα, από σπίτι σε σπίτι για τη νίκη του Γιώργου Παυλίδη και της Περιφερειακής Αναγέννησης.


     Στο μεταξύ στου πλευρό του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης είχε τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες των πέντε νομών, Ξάνθης, Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, Δράμας, Κωνσταντίνο Καραβά, Καβάλας Μπαλίκα Ανδρέα, Ροδόπης Μιχελή Κωνσταντίνου και Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.


      Το λόγο πήρε μόνο, όπως ήταν φυσικό ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Ζαγναφέρης, ο οποίος με τη σειρά του το Γιώργο Παυλίδη για την πρόσκληση που του έκανε και κάλεσε τους Ξανθιώτες να αγωνιστούν για την επικράτηση του συνδυασμού Περιφερειακή Αναγέννηση, καθώς στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, είναι μονόδρομος η νίκη του Γιώργου Παυλίδη, έτσι ώστε το έργο του έχει και συνέχεια.


 «Στόχος να αποκτήσει ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας την εμπιστοσύνη των πολιτών από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του», ήταν η δέσμευση του Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη.


Μήνυμα νίκης από το Γιώργο Παυλίδη…


   Εμφανώς συγκινημένος και ικανοποιημένος από την ανταπόκριση και στήριξη του κόσμου προς το πρόσωπό του όταν ανέβηκε στο βήμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Α.Μ-Θ και νυν νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, αφού τους ευχαρίστησε όλους, σημείωσε χαρακτηριστικά «στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα νίκης παντού.(…)Ανοίγουμε το παράθυρο στην ελπίδα μπροστά στον κατήφορο που ζούμε…(…) παντού εισπράττουμε μηνύματα αγώνα, συσπείρωσης, νίκης, δυναμικής και ουσιαστικής στήριξης. Αλλάξαμε σελίδα στην Ξάνθη πριν από 12 χρόνια με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, τώρα πάμε να αλλάξουμε και στην περιφέρεια Α.Μ-Θ».


   Στην ομιλία του υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Παυλίδης, έκανε μια σύντομη αναφορά στο σημαντικό έργο που υλοποίησε ως Νομάρχης Ξάνθης, με μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό και συγκοινωνιακό περιβάλλον, στην ορεινή περιοχή, στη σχολική στέγη, σε έργα υποδομών, π.χ. αντιπλημμυρικά, σε αναδασμούς και στον Τουρισμό, καθώς και στην στήριξη κοινωνικών δομών.


  Παράλληλα έκανε αναφορά στην κοινωνική αλληλεγγύη, τη συγκρότηση πολιτισμικής ταυτότητας και την οικολογία.


  Αναφερόμενος στην αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα την αιρετή επεσήμανε ότι «είναι η ζωή, είναι το ανθρώπινο δικαίωμα να ρυθμίζουμε εμείς και να προωθούμε την ανάπτυξη».


 Κάνοντας μια επιγραμματική αναφορά στα φαινόμενα κοινωνικής δυστυχίας, με την ανεργία να αυξάνεται, την ανυπαρξία ανάπτυξης και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις να είναι όλο και πιο συχνά, ο Γιώργος Παυλίδης τόνισε « δε θα ήμασταν εδώ αν δεν πιστεύαμε ότι υπάρχει ελπίδα».


  Και αυτή την ελπίδα υποσχέθηκε να την κάνει πράξη μέσα από τον αυτοδιοικητικό και πολυσυλλλεκτικό συνδυασμό του «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ισχυρό ανάχωμα με τις δικές του πολιτικές πολλών πολιτικών δυνάμεων και αποχρώσεων, αλλά και εγγυητής για νικήσει η περιφέρεια, ο τόπος και όχι οι ιδέες.


  «Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα, πίστη και ψυχική δύναμη για δημιουργία και οι πέντε νομοί θα ενωθούν σα μια γροθιά να το κάνουμε πράξη».


   Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στου ς γενικούς στόχους του προγράμματός του, όπου με βάση τη γεωστρατηγική θέση της περιοχής, το φυσικό περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, φιλοδοξεί να καταστήσει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ισχυρή, αναπτυγμένη, πρωτοπόρα και απελευθερωμένη από τα βάρη που κρατούσαν τις δυνάμεις της αιχμάλωτες.


   Πρωτογενής και δευτερογενής τομέας με ατμομηχανή  ανάπτυξης τον Τουρισμό, είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματός του.


  Παράλληλα ο κ. Παυλίδης έστειλε και το μήνυμά του προς το χώρο της μειονότητας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «η διαφορετικότητα είναι πλούτος, η ανεκτικότητα το σημείο εκκίνησης και ο αλληλοσεβασμός».


  Τέλος ολοκληρώνοντας την ομιλία του έδωσε και το πολιτικό στίγμα των περιφερειακών εκλογών, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε


  «Σήμερα ανοίγουμε το παράθυρο στο μέλλον και δίνουμε ελπίδα στην ανάπτυξη της χώρας, απέναντι στις επίπεδες εισπρακτικές πολιτικές των ξένων. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Χωρίς μνημόνια και χωρίς  μηχανισμούς, προσκλητήριο για όλους μας.  Δε χαρίζουμε την περηφάνια και την αξιοπρέπεια μας . Προσκλητήριο που αφορά την πρόοδο, την περηφάνια, την ανάπτυξη. Να σταματήσουμε τον κατήφορο. Όλοι μαζί να διώξουμε τα σύννεφα, για την ημέρα της ελπίδας και της προοπτικής».


  Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ενός βίντεο με το έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του Γιώργου Παυλίδη, ως νομάρχη Ξάνθης και με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της περιφερειακής ενότητας του Νομού Ξάνθης.


 


                                                                                     Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button