Ειδήσεις

ΑΒΔΗΡΙΤΕΣ…
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Με ύφος εκατό καρδιναλίων ο Gabriel o παπαγάλος μου ο οποίος μέρα νύχτα σερφάρει στο internet, το facebook και το instagram ήθελε κάπου να τα πει.
Βρήκε εμένα, γιατί του κάνω όλα τα χατήρια.
Τον παίρνω μαζί μου και στη θάλασσα. Στο νερό δε μπαίνει. Κάθεται κάτω από μια μεγάλη ομπρέλα, αραδιάζοντας δίπλα στα κουτάκια με τις μπύρες τις κακαράντζες του. Περνώντας έξω απο τον αρχαιολογικό χώρο των ΑΒΔΗΡΩΝ ξεκαρδίστηκε στα γέλια ενώ έβαλε να ακούμε απο το you tube το Στράτο Διονυσίου να μας τραγουδάει για ποιόν για ποιόν να θυσιαστώ… και τότε μόνος και τώρα μόνος και τότε πόνος και τώρα πόνος. Άααααααάχ……άαααααααχ.
– Στο αφιερώνω μάστορα με πρόσθετη τη δική μου πινελιά. Και τότε ΑΒΔΗΡΑ και τώρα ΑΒΔΗΡΑ. Και τότε χωρίς νερό και τώρα χωρίς νερό.
– Έρχεσαι όμως, ενώ είσαι απέναντι, γελάς, κατηγορείς.
– Δεν έρχομαι για σένα. Για τις γοργόνες έξω απο το νερό. Κορμάρες. Κάποιες που θέλουν μασάζ σε μένα έρχονται.
– Κάνεις και μασάζ πολύχρωμη χαρτοπετσέτα;
– Πρόσεχε πως μιλάς. Θα σε καταγγείλω στις ζωοφιλικές οργανώσεις.
– Με έπρηξες. Για λέγε.
– Αβδηρίτες έλεγαν οι Αρχαίοι όχι μόνο τους καταγόμενους από τα ΑΒΔΗΡΑ, αλλά και τους ανόητους. Τα σημερινά προβλήματα με το νερό τα είχαν και τότε. Εδώ εκείνα τα χρόνια είχαν κατασκευάσει τεράστιο υδραγωγείο και πολυτελείς βρύσες χωρίς να έχουν εξασφαλίσει το απαιτούμενο νερό με αποτέλεσμα να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
– Κακοήθειες. Τα ίδια έλεγες και συ και όμοιοί σου για τους Πόντιους. Άντε να τους φτάσετε. Πολύχρωμη χαρτοπετσέτα έμαθες ποντιακά να σε πάω στη ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ να αποκτήσεις θεατρική παιδεία;
– Αλλού θα με πας εμένα, όταν ασχοληθείς με τα θέματά μου.
– Όπου θέλει ο γόης των Καρυάτιδων πάσης παραλίας.
– Θα με πας στο CERN και τη ΡΩΜΗ όπου έχει έδρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η ΕΥΡΑΤΟΜ.
– Γιατί;
– Μου χρωστάνε. Θέλω να με ξοφλήσουν.
– Τι χρωστάνε σε σένα ρε σαχλαμάρα;
– Στα ΑΒΔΗΡΑ χρωστάνε. Στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ. Την ύπαρξη, την υπόσταση, το περιεχόμενό τους. Την εδώ παρουσία τους με τη μορφή προσκυνηματικού τουρισμού, γενικευμένης επισκεψιμότητας.
– Θα πάει ο Gabriel να τους το πει;
– Ναι. Ο Gabriel έχοντας παραμάσχαλα την εργασία, την πρωτοβουλία των μαθητών του 4ου ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ με τη συνδρομή της διευθύντριας του Σχολείου Σοφίας Αυγέρη και του ερευνητικού κέντρου ΑΘΗΝΑ, να ενταχθεί ο αρχαιολογικός χώρος των ΑΒΔΗΡΩΝ στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Επιπρόσθετα.Να στηθεί σαν μνημείο παγκόσιας αναφοράς η σχηματική παράσταση της δομής του ατόμου κάπου εκεί. Να αποτυπωθεί και πάνω στα κέρματα των 2 ευρώ όπως έγινε με τους ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ. Μάστορα άκουσες ποτέ για την επανάσταση των παπαγάλων;
– Όχι. Μόνο των γαρυφάλλων, στην Πορτογαλία.
– Ε, τώρα θα δεις και αυτή των παπαγάλων. Απο μόνα τους αυτά δεν γίνονται. Ένα παραπάνω που μας τα χρωστάνε. Τα δικαιούμαστε γιατί είναι δικά μας τόσο σαν συμβολή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, όσο και σαν ιδεολογική, επιστημονική αντίληψη. Ο Gabriel μπροστά, ο Δήμος ΑΒΔΗΡΩΝ, η Πρυτανεία του ΔΠΘ μαζί του.
Με το να Ε Λ Ε Ε Ι Ν Ο Λ Ο Γ Ο Υ Μ Ε δεν γίνεται τίποτα.
– Μπράβο Gabriel!!! Καλή επιτυχία.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button