Αγώνας Σπόρ

Διακρίσεις σκακιστών του ΣΟΞ σε πανελλήνιους αγώνες

Ολοκληρώθηκαν μετά από 9 γύρους, τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων Κορασίδων 8-16 ετών που διοργανώθηκαν από 25/06 έως 01/07 στην πόλη της Πάτρας.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η σκακίστρια του Συλλόγου μας Μανιάτη Κωνσταντίνα, η οποία κατέλαβε την 4η θέση (!) στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, σε ισοβαθμία με την 3η νικήτρια του πρωταθλήματος, χάνοντας στα κριτήρια το χάλκινο μετάλλιο! Η νεαρή σκακίστρια του Σ.Ο.Ξ. συγκέντρωσε 6 βαθμούς σε 9 αγώνες με 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόνο μία ήττα στον προτελευταίο γύρο, “σκαρφαλώνοντας” στην 4η θέση της τελικής κατάταξης από την 12η θέση που κατείχε στην αρχή του πρωταθλήματος!

Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Αναγνωστόπουλο Βασίλειο του Σ.Ο.Ξ. στην απαιτητική κατηγορία κάτω των 12 ετών, ο οποίος κατετάγη 15ος (από 25ος στην αρχική κατάταξη) με 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, αποσπώντας παράλληλα και 24 μονάδες διεθνούς αξιολόγησης ελο!

Στην ίδια κατηγορία (κάτω των 12 ετών) αγωνίσθηκε και ο 11χρονος Ταρχανίδης Νικόλαος Χρήστος ο οποίος πραγματοποίησε ιδιαιτέρα καλές παρτίδες, συγκέντρωσε 3,5 βαθμούς σε 8 αγώνες και απέσπασε 14 ελο διεθνούς αξιολόγησης!


Μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και για τον μικρό σκακιστή μας Πετρόπουλο Αντωνίου Δημήτριο (Κ08) ο οποίος κατάφερε να πετύχει 3 νίκες, λίγους μήνες μετά την έναρξη των προπονήσεων του στον Σύλλογό μας!

Το Δ.Σ. και οι Προπονητες του Σ.Ο.Ξ. μόνο υπερήφανοι μπορούν να αισθάνονται για τις επιδόσεις των αθλητών μας σε ένα τόσο απαιτητικό και ανταγωνιστικό επίπεδο όπως είναι αυτό των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων!
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες που αγωνίσθηκαν από την Περιφέρειά μας, με την 1η θέση της Γιολάντας Καλαμούκου στην Κ12 και την 2η θέση της Βάλιας Αποστολακάκη στην Κ14 να ξεχωρίζουν!

Φωτογραφίες: Orestis Pavlidis

Απο το Σκακιστικό Σύλλογο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button