Ειδήσεις

Κυκλοφόρησε η νέα «Ενδοχώρα»

To περιοδικό «Ενδοχώρα» που εκδίδεται με έδρα την Αλεξανδρούπολη εδώ και 31 έτη, πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τεύχος του με αριθμό 111-112.
Στίς 66 σελίδες του περιλαμβάνονται όπως πάντα σημαντικά κείμενα ιστορικού, εθνικού, κοινωνικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Ξεχωρίσαμε τα εξής:
• Τα ιστορικού ενδιαφέροντος κείμενα του Δ. Βαλασίδη («Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης στο Μακεδονικό Αγώνα»), του Δ. Κασαπίδη («Η κοινωνική και πνευματική φυσιογνωμία των υποψηφίων μοναζουσών και ο τρόπος ζωής στην Ιερά Μονή Δομηνικανίδων Σκάρου Σαντορίνης»), του Αθ. Τσακνάκη («Οι μεταμορφώσεις του Ρωμαϊκού Δικαίου ως όργανο διάπραξης γενοκτονιών εις βάρος τού Ελληνισμού»), του Γάλλου δημοσιογράφου Eugene d’ Arnoult για το Δεδέαγατς (μετέπειτα Αλεξανδρούπολη) του 1872, από τη συλλογή του Μιχάλη Πατέλη.
• Το πολύ ενδιαφέρον κείμενο για τη Μακεδονία μας του ελληνιστή και διπλωμάτη Κρεσέντσιο Σαντζίλιο με τίτλο «Το παράλογο και η συμφωνία των Πρεσπών»
• Προβληματισμοί σε εθνικά θέματα και πολιτικά ζητήματα από τον Δ. Θ. Καραμήτσο («Η παιδεία στην Γ´ Ελληνική Δημοκρατία (1974-2019)», το Σεμπ. Καραχότζα («Τουρκική υπόθεση οι ελληνικές εκλογές στη Θράκη») και τον Δ. Σαββίδη («Φιλοτουρκικός ελληνόφωνος καπιταλισμός»).
• Τα λαογραφικού ενδιαφέροντος κείμενα του Μαν. Βαρβούνη («Η μελέτη του λαϊκού πολιτισμού της Θράκης στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Δρόμοι παράλληλοι και τεμνόμενοι» και του Αθ. Κόρμαλη «Το κάψιμο του Ιούδα – Ένα πασχαλινό έθιμο μα βαθειές ρίζες»
• Την περιήγηση στα ελληνικού ενδιαφέροντος εκθέματα του Εθνικού Μουσείου της Γεωργίας από την Θέα Σεκριλάτζε.
• Τα γλωσσολογικού, φιλολογικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος κείμενα του Αντ. Αντωνάκου («Τί σημαίνει πραγματικά το Λεξικόν Σούδας»), της Δ. Ρετσινά – Φωτεινίδου («Ο ψυχολόγος Γεώργιος Βιζυηνός»), του Δ. Δημητριάδη «Στον αστερισμό της τηλε-όρασης» και το διήγημα του Π. Αντωνόπουλου («Ο προλετάριος»).
• Σχόλια και ειδήσεις, αλλά και σελίδες για το βιβλίο (Μ. Δανίκας, Γ. Κουριαννίδης, Β. Παπόγλου).
Αναζητήστε την «Ε» σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

Παραγγελίες: endohora@yahoo.gr και στο 6977462806

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button