Ειδήσεις

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ)

Την κεντρική προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ(μ-λ) στη Ξάνθη την Τρίτη 2 Ιούλη στο πάρκο Διοικητηρίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Χατζησάββας Στέφανος και Καμπάς Γιώργος, καθώς επίσης και η Ελένη Σταθοπούλου εκ μέρους των νέων του ΚΚΕ(μ-λ).
Οι ομιλητές κατ’ αρχάς αποδόμησαν το μύθο των κυρίαρχων αστικών κομμάτων, ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο ανάπτυξης, επιστροφής στην κανονικότητα και ανάκτησης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Τόνισαν ότι αυτό που βίωσε ο λαός μας τα τελευταία χρόνια και αυτό που έχει μπροστά του είναι αποτέλεσμα της άγριας επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο απέναντι στους εργαζόμενους, και ο ιμπεριαλισμός απέναντι στους λαούς. Έχει τη ρίζα του στη φύση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος και συνδέεται με την ανατροπή των παγκόσμιων συσχετισμών σε βάρος των λαών, που προκάλεσε η ήττα του εργατικού-επαναστατικού-κομμουνιστικού κινήματος δεκάδες χρόνια πριν.
Αυτός είναι και ο λόγος που τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας κινούνται συνεχώς σε αντιδραστική τροχιά –ανεξάρτητα από ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση- μια εξέλιξη που μόνο ένα οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να αναστρέψει. Ένα κίνημα που θα ξεκινήσει από την ανάπτυξη εστιών Αντίστασης παντού όπου δουλεύει, ζει και σπουδάζει ο λαός και η νεολαία. Ένα κίνημα που θα αναδείξει το πνεύμα της Αντίστασης σε στάση ζωής.
Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ) προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που είδαν τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχέθηκε εύκολες λύσεις και πρόσφερε τελικά κι άλλα μνημόνια, κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα, ακόμη μεγαλύτερη υποταγή σε ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Είναι μια πρόταση πάλης σε όλα τα επίπεδα που αποκτά ζωτική σημασία για το λαό μας τη στιγμή που η άρχουσα τάξη της χώρας και οι κυβερνήσεις της, την έχουν μπλέξει στο κουβάρι των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας και ΕΕ, που συσσωρεύουν στην περιοχή μας φονικά σιδερικά και πολεμικά σχέδια.
Είναι μια πρόταση αγώνα ενάντια στον κίνδυνο πολέμου, καθώς οξύνεται ο ανταγωνισμός της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης, μια πρόταση φιλίας, αλληλεγγύης και κοινού αγώνα με τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τα ντόπια ενεργούμενάς τους.
Όλα αυτά έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για τη νεολαία που καλείται από τις δυνάμεις του συστήματος να υποταχθεί στο «ρεαλισμό» της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας, των ΕΣΠΑ και των προγραμμάτων ΟΑΕΔ, του μισθού των 300-400 ευρώ, των εργατικών ατυχημάτων-εργοδοτικών εγκλημάτων, των αυτοκτονιών, των ναρκωτικών και της μετανάστευσης. Και ακόμη να αποδεχτεί παθητικά το εθνικιστικό δηλητήριο που της πλασάρουν έως και τη χρησιμοποίησή της σαν κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.
Η απάντηση επομένως στο σκοτεινό παρόν και στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν είναι να εγκλωβιστεί ξανά ο λαός και η νεολαία σε νέες αυταπάτες, ούτε να αναζητήσει σωτήρες μέσα από τις κάλπες. Η απάντηση βρίσκεται στην οργάνωση, την αντίσταση και τη διεκδίκηση, βρίσκεται στην ενίσχυση της γραμμής της αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος.
Αυτή την κατεύθυνση στήριξε με όλες του τις δυνάμεις όλα τα προηγούμενα χρόνια το ΚΚΕ(μ-λ), αυτή την κατεύθυνση θέλει να ενισχύσει και μέσα από τη συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη και γι αυτό ζητάει την ψήφο των λαϊκών ανθρώπων και της νεολαίας.

Ζητάει και στη Ξάνθη να στηριχτεί το ψηφοδέλτιό του που αποτελείται από:

1. Αντωνιάδου – Μαριόλη Μαρία, άνεργη
2. Ιωαννίδου Ελισσάβετ (Βέτα), συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο
3. Καμπαά Γεώργιο, εκπαιδευτικό ιδιωτικού τομέα
4. Κόσογλου Μοζαφέρ, σερβιτόρο
5. Χατζησάββα Στέφανο, συνταξιούχο Χημικό Μηχανικό

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button