Ειδήσεις

Περισσότερα από 35 κιλά λαθραίου καπνού και 610 πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής
Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν χθες (2-7-2019) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 52, 40 (άντρες) και 69 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Κομοτηνή, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και την οικία του, 705 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 35 κιλών και 250 γραμμαρίων και 120 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθη αρχικά στο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς σε χωριό της Ροδόπης, ο 40χρονος, διότι εντοπίσθηκε να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 490 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, ενώ ακολούθως συνελήφθη και η 69χρονη μητέρα του, η οποία εντοπίσθηκε να εξέρχεται από την οικία της στην πόλη της Κομοτηνής, έχοντας στην κατοχή της το χρηματικό ποσό των 57.000 ευρώ, προερχόμενο από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα.

Κατασχέθηκαν συνολικά 35 κιλά και 250 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 610 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, το χρηματικό ποσό των 57.000 ευρώ και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button