Ειδήσεις

WAVE RUNNING 2019
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Ειδών – ειδών, πολλών ειδών εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι.
Το μεγάλο γεγονός πάραυτα, είναι η διοργάνωση του 6ου WAVE RUNNING στις 27 Ιουλίου.
Πυρετώδεις, εργώδεις οι καταβαλλόμενες προσπάθειες απο τους διοργανωτές Ραλλού Βλαχοπούλου, Ηλία Γερμαντζίδη.
Η αλλαγή της κατεύθυνσης των δρομέων απο την Κεραμωτή προς τα Άβδηρα, είναι αυτό που θα συζητηθεί περισσότερο απο κάθε άλλο μιας και η σοφία των 5 χρόνων που προηγήθηκαν συναντά τη φιλοσοφία.
Στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του πλανήτη, το CERN, οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν, όχι μόνο για την καταγωγή του πένταθλου Αβδηρίτη ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ πάνω στο στοχασμό του οποίου στήθηκε και λειτουργεί, αλλά πολύ περισσότερο για κάποια δρομική δράση με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, πρώτιστο των οποίων είναι διατυπωμένο ως ΑΡΧΑΙΑ ΑΒΔΗΡΑ, 2500 χρόνια μετά.
Ακόμα και ο ΘΕΑΓΕΝΗΣ απο τη ΘΑΣΟ, ο εξακουστότερος των Ολυμπιονικών στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων συνηγορεί, μπήκε μπροστάρης σε μια προσπάθεια η οποία φαίνεται να έρχεται ως προπομπός για την πολυμερή, πολύπλευρη ανάδειξη της απαράμιλλης ΑΙΓΛΗΣ των ΑΒΔΗΡΩΝ, της τότε ΑΘΗΝΑΣ του ΒΟΡΡΑ κατά τον εγκυρότατον Ιστορικό, πολυβραβευμένο απο τη ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ κ. Πέτρο Γεωργαντζή.
Στις συμμετοχές έχουμε κοσμογονία, στις 3 διαδρομές των 28, 10, 5 χιλιομέτρων.
Απο όλη τη χώρα, απο χώρες της αλλοδαπής σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε μοναδικός στην Ευρώπη, καθώς πραγματοποιείται στο ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του Δέλτα Νέστου.
Η Φυσική σαν επιστήμη, η Φύση σαν οικοσύστημα, οι Φυσικοί σαν επιστήμονες επαΐοντες – γνώστες άριστοι – ανεξάρτητα απο τη χώρα καταγωγής τους, έδωσαν τα χέρια, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο 6ο WAVE RUNNING.
Δεν έχουν κοπάσει ακόμα οι πανηγυρισμοί των εκλεγέντων απο τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, επίκεινται Εθνικές στις 7 Ιουλίου. Όσοι, -ες περιβληθούν αξιώματα μέσα απο τις εκλογικές διαδικασίες, ας κρίνουν απο μόνοι τους, χωρίς υποδείξεις, πόσο ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που καλούνται να προασπίσουν βρίσκονται κάποια ανάλογα.
Ο Μαθουσάλας των δρομικών αγωνισμάτων Θανάσης Μπαμπάτσος ήταν η αποκάλυψη των περυσινών αγώνων καθώς τερμάτισε με τα εγγόνια του.
Ο πολυτάλαντος, πολυβραβευμένος Πρόεδρος των XANTHI RUNNERS Γιάννης Πυργελής, 2ος νικητής της Φειδιππίδειας διαδρομής ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ το 2014, Λακωνικότερος απο τους Λάκωνες όταν κάνει δηλώσεις είπε για τη διαδρομή μετά τον τερματισμό του με το Λεωνίδα Ξανθόπουλο την επόμενη χρονιά.
΄΄ Μία εικόνα, 1000 και βάλε λέξεις…μία στιγμή όλη μας η ζωή…μία σοφία, αξία, ανεκτίμητη…΄΄.
Επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε αυτή η ανεκτίμητη αξία και σοφία Γάννη με τη συμβολή σου και εκείνη των συναθλητών – συνεργατών να πρυτανεύουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες.
Εφέτος τι μας επιφυλάσσουν οι διοργανωτές;
Δε θα σας αποκαλύψω, αλλά μεγάλες πολύ εκπλήξεις.
Να γνωρίζετε πως το WAVE RUNNING τελεί υπο την αιγίδα της UNESCO, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Φορέα Διαχείρισης Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και του Δήμου Αβδήρων.
Το WAVE RUNNING 2019 εντάχθηκε στα events της TRIMORE Multisports Tour η οποία διοργανώνει αγώνες γνωστούς σε όλη την πατρίδα μας.
Παράλληλες εκδηλώσεις πολλές, με έμφαση στα μικρά παιδιά.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button