Η ΞΑΝΘΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΟΒΟΛΟΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΡΙΕΣ

Η Ξάνθη προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό Βόλου στα Πηγάδια. Η ακριτικά ομάδα τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Στίνγκα στο 85′.

Η Ξάνθη προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό Βόλου στα Πηγάδια. Η ακριτικά ομάδα τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Στίνγκα στο 85′.


Ο αγώνας

Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 25΄ με ωραία προσπάθεια του Μαρσελίνιο, ο οποίος από θέση μέσα αριστερά έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Κολίτσι. Ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 27′ με τον Μάρτινς, όταν το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Ξάνθης. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και έχασαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 65΄ ακυρώθηκε γκολ του Πλιάγκα ως οφ σάιντ, ενώ στο 70΄ η κεφαλιά του Κόρμπου κατέληξε στο δοκάρι του Λυμπερόπουλου. Η Ξάνθη «καθάρισε» τη νίκη στο 82′ με τον Μπούγκα, που μετά την κεφαλιά-πάσα του Σουάνη σκόραρε με δυνατό σουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Σύνδεσμος Ηπείρου)
ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Λυμπερόπουλος, Ριζογιάννης, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζιωρτζιόπουλος, Στίνγκα, Μαρσελίνιο (61΄ Μπούγκα), Έλινγκτον, Σουάνης, Σταθάκης, Λουτσιάνο (67΄ Στρμπα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Κολίτσι, Καπετάνος (46΄ Σολάκης), Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Κόρμπος, Πλιάγκας, Μπουλούτ, Μόνχε, Αμπράμοβιτς (54΄ Ουμπίντες), Μάρτινς, Αλβάρες.


 


Μαντζουράκης: «Κέρδη τα γκολ και η πρόκριση»


Απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Hellas On Line εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου ο τεχνικός της Ξάνθης, Γιάννης Μαντζουράκης. Ο «Ρουμάνος» έμεινε ευχαριστημένος και από το ντεμπούτο του Φλορίν Στίνγκα, ενώ τόνισε πως χρειαζόταν να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες. Από την άλλη πλευρά, απόλυτα ικανοποιημένος, παρά τον αποκλεισμό, εμφανίστηκε ο τεχνικός των Θεσσαλών, Σάκης Τσιώλης.

«Το ζητούμενο ήταν η πρόκριση και εμείς το πετύχαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αρκετά λάθη και είναι κάτι που θα διορθώσουμε. Κέρδη από αυτό το παιχνίδι για μας είναι τα δύο πολύ όμορφα γκολ και η πρόκριση. Αναφορικά με τον Στνίγκα, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και πιστεύω πως για πρώτη φορά είδα στην ομάδα κάθετες πάσες. Όταν θα βρεθεί στην κατάλληλη φυσική κατάσταση θα μας βοηθήσει πάρα πολύ», ήταν τα λόγια του «Ματζούρ».

Από τη δική πλευρά ο Σάκης Τσιώλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Ξάνθη και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας όμως δεν τα καταφέραμε. Σταθήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι και σε αυτό μας βοήθησε ο πολύ καλός αγωνιστικός χώρος. Παρόλα αυτά στο ποδόσφαιρο κερδίζει όποιος πετυχαίνει γκολ και δυστυχώς εμείς δεν το κάναμε. Θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας όμως αυτό πλέον θα το κάνουμε μέσω του πρωταθλήματος».


 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ XANTHIFANS








Πονάει κεφάλι; Κόψει κεφάλι!


Τακτική που δοκιμάστηκε, επί Λιάνη για πρώτη φορά και απέτυχε.


Κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν θέλει να δει το πρόβλημα, θα πρέπει σίγουρα να τους βολεύει αυτό.


Αυτοί που πραγματικά θελήσανε και το πέτυχαν ήταν αυτοί που ξεκίνησαν την βία στα γήπεδα. Οι Άγγλοι. Η Θάτσερ τότε (1985) έβαλε το βέτο της: Καμία ομάδα που έχει χούλιγκαν ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ στην ΕΥΡΩΠΗ. Απλά πράγματα.


Ένα ακόμη μέτρο; Όχι χρηματικά πρόστιμα τα οποία παραγράφονται με διάφορες διατάξεις , δεν πληρώνονται ποτέ ή τέλος πάντων μπροστά στο συμφέρον ταραξίες ή πρόστιμο η ζυγαριά γέρνει υπέρ των οργανωμένων στρατών, αλλά μείωση βαθμών από το πρωτάθλημα. Έκανες επεισόδια; Μείον 6 βαθμούς.


Τα επεισόδια τα δημιουργούν πάντα οι συγκεκριμένοι. Γιατί να την πληρώνουνε αυτοί που δεν φταίνε;


Γιατί εμείς ο Ξανθιώτες να μπαίνουμε στην ίδια τύχη με όλους του άλλους; Ποιος ο λόγος να βραβευόμαστε από την διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας ως οι καλύτεροι φίλαθλοι από την στιγμή που αυτό το πράγμα δεν έχει κανένα αντίκρισμα;


Όπου και εάν έχουμε πάει ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ έχουν να λένε για το ήθος μας. Με ΚΑΝΕΝΑΝ δεν έχουμε πρόβλημα και το μόνο που θέλουμε είναι να έχουμε το δικαίωμα να δούμε ζωντανά την ομάδα μας σε όποιο γήπεδο και εάν παίζει απλά ήρεμα και ωραία.


Μην μας στερείτε αυτό το δικαίωμα ή κάντε κάτι γ’ αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα. Και τιμωρήστε επιτέλους αυτούς που πρέπει να τιμωρηθούν μαζί σας θα είμαστε σε όποια δίκαια απόφαση πάρετε! Γιατί πολύ απλά εμείς οι Ξανθιώτες δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.


 


 


 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button