Ειδήσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Ανακοινώθηκαν τα βαθμολογικά όρια στα οποία μέσες – άκρες θα κριθεί η εισαγωγή ή μη των διαγωνισθέντων για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγχαρητήρια θερμά σε όλους όσους επιζητούν καταξίωση, διευρυμένες – εξειδικευμένες γνώσεις για καρριέρα, άξιοι με το παραπάνω όλοι όσοι επιδιώξουν την αναγνώριση μέσα απο πάμπολλες άλλες διεξόδους.
Ο παπαγάλος μου ο Gabriel δε συμμετείχε, όμως αγωνιούσε για τους μαθητές του.
Όλοι όσοι και όσες είναι εθισμένοι στην π α π α γ α λ ί α, την αποστήθιση, λογίζονται μαθητές του Gabriel.
Kακή τακτική καλός ο Gabriel, ή καλή τακτική κακός ο Gabriel;
Έλληνες καθηγητές και πανεπιστημιακοί σχολιάζουν πως η π α π α γ α λ ί α που εφαρμόζεται στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης, καταστρέφει κυριολεκτικά τα παιδιά, κάτι που μάλλον μας οδηγεί σε παπαγάλο εκπαιδευτικό σειράς, κομπάρσο, όχι πρωταγωνιστή.
Ο Gabriel αυτές τις μέρες περιμένει απο τη Χονολουλού της Χαβάης μια ΄΄ αμαρτία ΄΄ του παλιά για να πάνε να… ξεσαλώσουν στη Μύκονο.
– Εσύ άνθρωπος δε γίνεσαι, με άρπαξε διαβάζοντας τη σκέψη μου.
– Ούτε και εσύ φλαμίνγκο, τα είπαμε, να μη τα ξαναλέμε. Κουράσαμε τον κόσμο.
– Επειδή όμως ανέλαβα την εκπαίδευσή σου, θέλω να σου βάλω κάποιες ασκήσεις, μέχρι να επιστρέψω απο το νησί των ανέμων.
– Το καλοκαίρι μου ανήκει. Αυτά ξανά το Σεπτέμβριο.
– Τώρα. Να είσαι έτοιμος στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας το Σεπτέμβριο.
– Να ακούσω.
– Τι είδους επίθετο είναι το γάλα;
– Το γάλα δεν είναι επίθετο, είναι ουσιαστικό.
– Τα μυαλά σου και μια λίρα. Ο Γάλλος, η Γαλλία, το γάλα. Άσπρο γάλα ξέξασπρο και απο απορρυπαντικό ξεξασπρότερο. Κάνε μου τώρα παγωτό.
– Θέλεις και γρανίτα;
– Πάρε ενα πιό εύκολο. Τι είναι τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ;
– Τα παιδιά του Ιωάννη και της Ιωάννας. Ο Ιωάννης – η Ιωάννα – τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
– Μπράβο. Άρχισες να μαθαίνεις. Όλα Άλφα θα τα έχεις.
– Λουκέτο τι είναι δε με ρώτησες.
– Κρύβε λόγια. Τώρα που οι ξένοι επενδυτές κάνουν ουρά για να έρθουν να επενδύσουν και να πετάμε σαν τα πουλάκια στα κλαδιά απο επένδυση σε επένδυση, χαμηλόφωνα μη σ΄ ακούσουν. Για ρίχτο τώρα. Πόσες ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΕΣ έχει η ΞΑΝΘΗ;
– Μία στα ποντιακά απο τους ΤΟΞΟΤΕΣ και μια στην καθομιλουμένη του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ, απο το ΜΑΓΙΚΟ. Άνετα παίζουν στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ και οι δύο. Η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ των Ποντίων μοιάζει με τη Μαρία με τα μακριά μαλλιά απο το ΝΕΟΧΩΡΙ, γνωστή ως Γοργόνα. Αν αρχίσει να χορεύει, άντε σταμάτα την. Τη ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του ΜΑΓΙΚΟΥ αν τη δεις και Πρωθιέρεια στην ΟΛΥΜΠΙΑ μην εκπλαγείς. Ποιά Μαρία Ναυπλιώτου και ποιά Κατερίνα Λέχου. Ονόματα δε λέω, μη μας πιάσουν οι κοριοί της Εφορίας. Δάσκαλός τους είναι ο Δημήτρης Χαϊτίδης. Ξεκίνησε το θέατρο 45 χρόνια τώρα.
– Ξανά μπράβο. Μάστορα δεν αφήνεις τους μπακλαβάδες να κάνεις σαρμαδάκια ΤΟΞΟΤΩΝ; Να πίνετε με τα παιδιά στο διάλειμμα και καμία ρετσίνα;
– Θα γίνει κι αυτό, όμως εγώ θάλεγα να είσαι και συ μαζί μας, όπως ήθελε εμένα ο Γιάννης Παπαχρόνης μαζί του, όχι εξωτερικό συνεργάτη ή συνδρομητή, να μας μιλάς για την π α π α γ α λ ί α.
– Όλα κι όλα. Τη δουλειά μας δεν τη δείχνουμε. Άντε γειά, σαν τον Τάκη Τσουκαλά και καλό καλοκαίρι. Θα σε δω στο πλοίο στις 32 Σεπτεμβρίου.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button