Ειδήσεις

Προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ)
Παρασκευή 28 Ιουνίου 19:30 στο Πάρκο Διοικητηρίου

ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ – Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Στα προηγούμενα χρόνια οι δυνάμεις του συστήματος πέρασαν σε σαρωτική επίθεση απέναντι στο λαό. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέσα από τα τρία μνημόνια έβαλαν στο στόχαστρο μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές κατακτήσεις και λαϊκές ελευθερίες. Σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν πως τα χειρότερα πέρασαν, όμως στην πραγματικότητα προετοιμάζουν ένα νέο γύρο επίθεσης.
Στα ίδια αυτά χρόνια, πλάι στα τρία γνωστά και φανερά μνημόνια εξελισσόταν κι ένα ακόμα: Αυτό που επιβεβαίωνε την υποτέλεια των κυβερνήσεων στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, που παραχώρησε γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους, που έβαζε τη χώρα και το λαό στο παιχνίδι της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και των πολεμικών κινδύνων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκτέλεσε άψογα τις εντολές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στο σύστημα. Συνέχισε με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση την επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κάτω από τον τίτλο της «αριστεράς».
Κι έτσι σήμερα ο λαός θα βρεθεί ακόμα πιο αδύναμος μπροστά στη νέα επίθεση που θα εξαπολύσει όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί. Οι δυνάμεις του συστήματος σπέρνουν τις νέες αυταπάτες, τώρα που οι παλιές γκρεμίζονται. Ποντάρουν στην απογοήτευση ενός λαού που αναζητά διεξόδους, αλλά αυτές μία μία κλείνουν ερμητικά.
Την προηγούμενη περίοδο, παρουσιάστηκαν διάφορα πολιτικά «σχέδια» και ξεφύτρωσαν πολλές φαεινές, κόλπα και εύκολες «λύσεις» από τη μεριά της Αριστεράς. Ενάντια σε αυτόν τον αποπροσανατολισμό, επιμέναμε και επιμένουμε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο στη σύγχρονη βαρβαρότητα που επελαύνει είναι ο δρόμος της αντίστασης, της διεκδίκησης των βασικών δικαιωμάτων στη ζωή, του μαζικού αγώνα και της λαϊκής οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές για να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει πια χώρος για νέες αυταπάτες, ούτε για εύκολες λύσεις. Υπάρχει μόνο η άμεση ανάγκη να συγκροτηθούν και να αναπτυχθούν αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, τη φασιστικοποίηση, τη συντριβή των λαϊκών κατακτήσεων.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές γνωρίζοντας ότι δε φέρνουν καμία αλλαγή. Ότι χαμένη δεν είναι η ψήφος που δε θα πάει σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάθε ψήφος που θα πάει στα κόμματα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Ότι αν οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά παρουσιάζουν την εκλογική τους ενίσχυση ως τη μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, τότε συμβάλλουν στην αποπολιτικοποίηση του λαού και σπέρνουν τις δικές τους αυταπάτες.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές για να διεκδικήσει την πολιτική στήριξη του λαού και της νεολαίας στη δράση και τις απόψεις του. Για τονίσει ότι οι μάζες δεν έχουν να περιμένουν τίποτε άλλο από τους κάθε φορά επίδοξους σωτήρες τους, παρά ακόμα πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους. Ότι θα πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, χωρίς να αναζητούν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν. Ότι η ανάπτυξη των αντιστάσεων και των αγώνων τους και η συγκρότηση του κινήματός τους δε θα κριθεί στις κάλπες, αλλά στις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες που θα δίνουν.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές για να δώσει την πολιτική μάχη πρώτα ενάντια στο σύστημα και μετά ενάντια στον παλιό και νέο ρεφορμισμό. Διεκδικεί την ψήφο του λαού όχι για να αναλάβει να δράσει για λογαριασμό του, αλλά για να παλέψει μαζί του από καλύτερες θέσεις από την επόμενη μέρα των εκλογών, τότε που θα πάψουν τα χαμόγελα κι οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι δυνάμεις του συστήματος θα δείξουν ξανά το πραγματικό τους πρόσωπο.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές για να φωνάξει σε όλους τους τόνους ότι η προοπτική των μαζών είναι ο επαναστατικός δρόμος για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό, με την εργατική τάξη, το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Ότι οι αγώνες, οι πολιτικές επιλογές, οι συμμαχίες και οι απόψεις τους αυτήν την προοπτική και μόνο πρέπει να υπηρετούν.
Το ΚΚΕ(μ-λ) βρίσκεται σταθερά ενάντια και έξω από τις επιδιώξεις του συστήματος, το οποίο με διάφορους τρόπους επιχειρεί να ενσωματώσει, κι έτσι να αφοπλίσει, κάθε φωνή που του αντιστέκεται. Υποστηρίζει σταθερά την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία του από το σύστημα και το αστικό κράτος και αρνείται την κρατική χρηματοδότηση. Αντιπαλεύει τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο που προσπαθεί να επιβάλλει το κράτος, με πρόσχημα τη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων, την ίδια στιγμή που τα αστικά κόμματα ξοδεύουν ανεμπόδιστα εκατομμύρια…
Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Με μοναδικό οικονομικό πόρο τις ενισχύσεις από το υστέρημα των μελών και των φίλων του. Με κύριο μέσο προπαγάνδισης των απόψεών του την αφίσα, τη προκήρυξη, την εφημερίδα, την παρουσία στο διαδίκτυο. Και συμπληρωματικά τον ελάχιστο χρόνο που θα του παραχωρηθεί στα ΜΜΕ, σε αυτό το …αποκορύφωμα της αστικής δημοκρατίας που λέγεται εκλογές και που δεν έχει βήμα παρά μόνο για τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που ζητούν από το λαό να διαλέξει τον επόμενο δυνάστη του.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Στελέχη, μέλη και φίλοι θα δώσουν με ενθουσιασμό τη μάχη, ώστε η φωνή τους να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους, σε πόλεις, γειτονιές και χωριά. Για να συζητήσουν με τον κόσμο, να ακούσουν τις αγωνίες του, τις συμφωνίες και τις διαφωνίες του και να του εξηγήσουν τις θέσεις της οργάνωσης.
Πάνω απ’ όλα, το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με στόχο να βαθύνει τις σχέσεις του με το λαό, τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Έτσι ώστε να τους καλέσει όχι μόνο να το στηρίζουν εκλογικά, αλλά, κύρια, να είναι μαζί του την 8η Ιούλη για να παλέψουν από κοινού ενάντια στη νέα επίθεση που θα έρθει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button