Λόγια βγαλμένα με ένταση και προβληματισμό, μέσα από τη σωρευμένη αγωνιστική σοφία και εμπειρίες, μιας ζωής από έναν απόμαχο της ζωής

Βρέθηκα σε μια από τις γνωστές πολιτικές συζητήσεις καφενείου, όταν ένας ηλικιωμένος με εμφανή τα σημάδια του χρόνου, της ταλαιπωρίας και της αγωνιστικής σοφίας στο πρόσωπό του, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα κατά πολύ χειρότερη από την εποχή της χούντας και τα γεγονότα με τα χημικά στο Ειρηνοδικείου Αθηνών πιο επικίνδυνα από το σπάσιμο της πόρτας του Πολυτεχνείου από το τανκς της χούντας.

Βρέθηκα σε μια από τις γνωστές πολιτικές συζητήσεις καφενείου, όταν ένας ηλικιωμένος με εμφανή τα σημάδια του χρόνου, της ταλαιπωρίας και της αγωνιστικής σοφίας στο πρόσωπό του, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα κατά πολύ χειρότερη από την εποχή της χούντας και τα γεγονότα με τα χημικά στο Ειρηνοδικείου Αθηνών πιο επικίνδυνα από το σπάσιμο της πόρτας του Πολυτεχνείου από το τανκς της χούντας.

Σήμερα, τόνισε μας βιάζουν την ψυχή, το μυαλό και τη συνείδηση, μέσω της υπεροφολόγησης, της φτωχοποίησης, της ανεργίας, του οξύ δημογραφικού προβλήματος της χώρας, του ξενητεμού των νέων και της ανασφάλειας των πολιτών.

Σήμερα, όπως και τότε, ζούμε τον υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομικής βίας στις διαδηλώσεις, όπως και τότε, όπως την έζησαν και την βίωσαν πολίτες και κοινωνικές ομάδες.

Λόγια βγαλμένα με ένταση και προβληματισμό, μέσα από τη σωρευμένη αγωνιστική σοφία και εμπειρίες, μιας ζωής από έναν απόμαχο της ζωής.

 

Το σκάνδαλο της επιχείρησης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στην επικαιρότητα καθημερινά, κάποιοι το συντηρούν και καλά κρατεί.

Η κυβέρνηση έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι, αν η πραγματικότητα ήταν ίσως, όπως ισχυρίζονται θα καλούσε τον κ. Παπαδόπουλο να ξεκαθαρίσει, αν είναι ο εκλεκτός πληρεξούσιος διαπραγματευτής της Σαουδικής Αραβαίας, να επιβεβαιωθεί από τους Σαουδάραβες, να γίνει λεπτομερής αναφορά για τον αριθμό των βλημάτων, το κόστος αγοράς και το θέμα να τελειώσει απλά και κατανοητά για όλους μας.

Κάποιοι όμως εμμένουν να κινούνται σε σκοτεινούς ατραπούς, στην αδιαφάνεια και στην συσκότιση της υπόθεσης.

Η αλήθεια, όποια και αν είναι θα λάμψει, δε θα καλυφθεί από την αντάρα και τον κουρνιαχτό και το επικοινωνιακό παιχνίδι, που επιχειρούν να παίξουν κάποιοι, μετρ του είδους, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, για την παραμονή τους στις καρέκλες της εξουσίας.

 

Όταν σε μια χώρα το ζήτημα των ημερών είναι η χορήγηση στην κοινωνία του ματωμένου, προερχόμενου από την υπερφορολόγηση, μερίσματος δίκην ελεημοσύνης και η λοταρία των χιλίων λαχνών των χιλίων ευρώ, αυτή η η χώρα, όσο και να την πονάμε, να την αγαπάμε, δυστυχώς, δεν μπορεί να έχει προοπτική και μέλλον, αν δεν αλλάξουν οι νοοτροπίες πολιτικών και κοινωνίας, αν δεν κοπούν οι αγκυλώσεις και η παροχολογία με το σπαθί του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως έγινε με τον Γόρδιο δεσμό.

Η ελπίδα εξόδου από την παρατεταμένη πενταετή οικονομική κρίση από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, ξεθώριασε, έσβησε, χάθηκε, βυθίζοντας την κοινωνία σε νέα οικονομικά αδιέξοδα, αναμένοντας επί τρία χρόνια, το χάραμα που δεν έρχεται και το φως στο τούνελ που δε φαίνεται.

Τα capital controls των τραπεζών, η εκχώρηση της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια σε ξένους ή συνεχής δανειοδότηση από την Ε.Ε., το νέο φρούτο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η ανικανότητα του πρωτογενούς τομέα να καταστήσει τη χώρα αυτάρκη στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης και η αδιαφορία των κυβερνόντων για το σήμερα  και την επόμενη μέρα της ελληνικής κοινωνίας, πνίγουν τα νοικοκυριά, είναι θηλιά, που σφίγγει το λαιμό, αργά – αργά και βασανιστικά, του κάθε έλληνα.

Ο μεγάλος Αϊνστάϊν έλεγε ότι, με τα ίδια υλικά βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα… μήπως και εμείς πρέπει ν’ αλλάξουμε τα πολιτικά υλικά, ώστε να ξεφύγουμε από την πεπατημένη, από τα ίδια και τα ίδια;

Οι σωτήρες δεν υπάρχουν πια… τους πάτησε το τρένο…

 

Από εδώ το πήγαν, από εκεί το πήγαν, μέσω του πρώην υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη και μέσω απόφασης του κοινοβουλίου, επιχειρείται η απαλλαγή, η απεμπλοκή Πάνου Καμμένου από την σκανδαλώδη υπόθεση πώλησης πυρομαχικών, μέσω μεσαζόντων; στη Σαουδική Αραβία.

Δεν ήξεραν;

Δε γνώριζαν;

Δε ρώταγαν ότι υπήρχε απαγόρευση από την Ε.Ε. πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβαία;

Το έμαθαν μόλις τώρα;

Σαν πολύ ευαισθησία δείχνουν οι συριζαίοι για τους πολίτες της Υεμένης, όταν αγνοούν και περιφρονούν έναν ολόκληρο λαό, τους φτωχοποιούν, τους δεσμεύουν τους λογαριασμούς καταθέσεων, επιτρέπουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τους παίρνουν τα σπίτια και τους υπερφορολογούν.

Οτνα θα επέλθει το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όλοι αυτοί που σήμερα κόπτονται και κόβουν φλέβτες για τον πολιτικό συνεταίρο Πάνο Καμμένο, τι θα έχουν να πουν;

 

Πολύ αξιέπαινη η δουλειά που γίνεται, με μεθοδικότητα και συντονισμένες ενέργειες από τον υπεύθυνο των παιδικών σταθμών του Δήμου Αβδήρων Κώστα Κασσέρη.

Με σύνθημα. κανένα παιδί στο δήμο εκτός παιδικών σταθμών, αξιοποιώντας κτίρια, προσωπικό και κονδύλια, με στοχευμένες και αποτελεσματικές κινήσεις, πέτυχε τους στόχους του και όλα τα παιδιά φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αβδήρων.

Οι υποχρεώσεις και τα αυτονόητα των εκλεγμένων αρχόντων δυστυχώς, είναι η εξαίρεση του κανόνα και όχι ο κανόνας, γι’ αυτό γίνεται η προβολή, όποιων και όσων πετυχαίνουν τους στόχους τους.

 

Επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος από την ελληνική κυβέρνηση, θα πραγματοποιήσει ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν.

Υπάρχει επίσημα ατζέντα συζητήσεων, στο υψηλότερο επίπεδο, από την ελληνική πλευρά με τη γνωστή τουρκική επιθετικότητα της εξωτερικής πολιτικής και των διεκδικήσεων σε βάρος της χώρας μας;

Σίγουρα στο τραπέζι των συζητήσεων από τουρκικής πλευράς θα τεθούν οι γκρίζες ζώνες, η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, η μεθοδευμένη αλλαγή της συνθήκης της Λοζάνης και η αλλαγή του status quo της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, με αργά, προσεγμένα βήματα και με κεντρικό στόχο σε τουρκική, με ότι αυτό συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον της χώρας και της περιοχής μας.

Η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια, έννοιες βαθύτατα συνδεδεμένες στο υποσυνείδητο του έλληνα και στον πυρήνα της ύπαρξής του, αρχίζουν να αμφισβητούνται, να ξεθωριάζουν, να χάνονται, να σβήνονται, ν’ αντικαθίστανται με ξενόφερτα, άγνωστα πρότυπα, νέα ήθη και νέες λογικές, σε μια χώρα που ζει κάτω από το τόξο ενός χρόνου καταλυτικού, που δυστυχώς, ενεδρεύει σε κάθε μας βήμα.

Η ιστορία μας θυμίζει ότι, ο πρώτος βαλκανικός πόλεμος ήταν εναντίον της Τουρκίας, ο δεύτερος εναντίον της Βουλγαρίας και κάποιοι ειδικοί στρατιωτικοί αναλυτές είναι πεπεισμένοι από τα γεγονότα και την περιρρέουσα  έκρυθμη πολιτική κατάσταση στην περιοχή μας, ότι ο τρίτος βαλκανικός πόλεμος θα είναι των βαλκανικών χωρών (Αλβανίας, Σκοπίων, Βουλγαρίας και Τουρκίας) εναντίον της Ελλάδας.

Οι αιτίες είναι  βαθιά ριζωμένες στις αλυτρωτικές βλέψεις και διεκδικήσεις, ένθεν κακείθεν, εναντίον της χώρας μας, η αφορμή και η σπίθα της ανάφλεξης αναζητείται από κάποιους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button