Ειδήσεις

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Να μην εφαρμοστεί με αυστηρότητα ο νέος νόμος για τις επιχειρήσεις της παραλιακής ζώνης

Ο Νομός Ξάνθης λόγω της συνθήκης RAMSAR δυστυχώς δεν μπορεί να αναπτύξει βαριά τουριστική βιομηχανία για να αξιοποιήσει τις πεντακάθαρες και εκπληκτικές παραλίες, που σε είκοσι τρία χιλιόμετρα κοσμούν πέντε γαλάζιες σημαίες.
Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία μικρή μεσαία και μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα που να μπορεί να αξιοποιήσει το πιο πάνω πλεονέκτημα.
Προκειμένου ο Νομός μας να μπορεί να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι της τουριστικής (πίτας) από έλληνες και ξένους τουρίστες.
Ο Νομός μας παρόλο που είναι χαρισματικός σε αρχαιολογικό, ιστορικό, φυσικό, φυσιολατρικό, πολιτιστικό, πολυπολιτισμικό πλούτο δε κατόρθωσε να πάρει ούτε το 0,0001% των εκατομμυρίων τουριστών που τα τελευταία χρόνια πλημμυρίζουν την χώρα μας.
Μοναδική ελπίδα να ζωντανέψει η οικονομία της περιοχής μας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι οι λιγοστές επιχειρήσεις της παραλιακής ζώνης, που εξυπηρετούν τους λουόμενους του Νομού μας και του επισκέπτες από τη Βουλγαρία και Ρουμανία.
Ενώ στις 23 Μαρτίου 2019 οι επιχειρηματίες πλειοδότησαν με τους όρους του Νόμου 2971/2001 και οργάνωσαν τις επιχειρήσεις τους, στις 24 Απριλίου 2019 μετά από ένα μήνα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τροποποιεί το νόμο και με τον νόμο 4607/2019 αλλάζουν τους όρους και ενώ έχει διαλυθεί η Βουλή των Ελλήνων, δίνουν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες (Λιμεναρχείο και Κτηματική) και εξαπολύουν πρόσφατα (σαφάρι) ελέγχων για την εφαρμογή του νέου Νόμου.
Με συνέπεια οι επιχειρηματίες να μην μπορούν και για οικονομικούς αλλά και για τεχνικούς λόγους να προσαρμοστούν, να κινδυνεύουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και μάλιστα να μην έχουν το δικαίωμα και να αποκλείονται για πέντε χρόνια να πλειοδοτήσουν σε διαγωνισμό προκειμένου να συνεχίσουν την δραστηριότητα που ασκούν (άκουσον-άκουσον) όχι μόνο οι ίδιοι αλλά οι συγγενείς του πρώτου και δευτέρου βαθμού εξ αίματος και εξ αγχιστείας, άρθρο 39 του Νόμου 4607/2019.
Κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να μην εφαρμόσουν με αυστηρότητα το νέο Νόμο για την φετινή σεζόν ή τουλάχιστον μέχρι να εκλεγεί η νέα Βουλή και η νέα Κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει πολιτική λύση.
Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει ερήμωση στις παραλίες με τις πέντε γαλάζιες σημαίες, θα κλείσουν επιχειρήσεις και θα καταστραφούν οι επιχειρηματίες, θα μείνουν πολλοί εργαζόμενοι άνεργοι, θα απαξιωθεί και θα δυσφημιστεί τουριστικά ο Νομός μας και το ελάχιστο όφελος του έχει η οικονομία του Νομού μας από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα θα μηδενιστεί.
Κάνουμε έκκληση στα πολιτικά κόμματα και στους υποψήφιους βουλευτές να πάρουν θέση γι΄ αυτό το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στο Νομό μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button