Εκδηλώσεις

Η “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” επιστρέφει….
Μετά την τεράστια προσέλευση του κόσμου στην πρεμιέρα μας και επειδή το ζητήσατε.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στο Θερινό Αμφιθέατρο Ξάνθης η Λυσιστράτη στην ποντιακή διάλεκτο επιστρέφει…!!! Λίγο μετά τις 21:00…Σας περιμένουμε…!!!

Για να απολαύουμε ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα που διαθέτουμε .
Με απόδοση στην ποντιακή διάλεκτο από τον σπουδαίο Κώστα Διαμαντίδη. Την γλώσσα των γιαγιάδων και παππούδων μας. Σε μια διάλεκτο με την οποία μπορείς να κάνεις πιο εύκολα σκληρό χιούμορ ή να είσαι αθυρόστομος ή να μιλάς με σεξουαλικά υπονοούμενα και να είναι αποδεκτό. Που στην φύση της, στην δομή της όλη, στο ίδιο το «Είναι» της έχει τη σάτιρα, το πείραγμα και το αστείο. Γιατί η ποντιακή διάλεκτος αλλά και το ποντιακό χιούμορ είναι κατ’ εξοχήν Αριστοφανικά .
Με την ερασιτεχνική ομάδα του Συλλόγου να καταθέτει το υστέρημα των δυνάμεων και των χρόνων της σε μια γενναία προσπάθεια να βρει τους δρόμους να προσεγγίσει τα νοήματα του έργου, την βαρύτητα των λέξεων, αποφεύγοντας τα φτηνά και εύκολα αστεία, τη χυδαιότητα και την καρικατούρα. Μια άξια ομάδα συντελεστών που είχε πρωταρχικό στόχο και σκοπό «να ανεβούμε εμείς στα μέτρα του Αριστοφάνη και όχι να φέρουμε τον Αριστοφάνη στα μέτρα μας».

Εισιτήρια προπωλούνται στα εξής σημεία:
1 La Piazza (Κεντρική Πλατεία)
2 Juliette Espresso Bar (28ης Οκτωβρίου 107)
3 Studio Italos (Τσιμισκή 10)
4 Copycoffe (Μιαούλη 3)

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button