Τρίτο Μάτι

Δεν έμαθαν οι πολιτικοί, ότι, με το χρήμα δε λύνονται όλα τα προβλήματα;
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

*Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι μια αιμορραγούσα πληγή και μια παλιά πονεμένη ιστορία. Αν και από το 1981 το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, το Γιώργο Παπανδρέου μονοπώλησαν την κυβερνητική εξουσία, με ενδιάμεσα διαστήματα, ΝΔ Κώστα Καραμανλή, τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, κανείς, ουσία και τύποις, δεν ασχολήθηκε με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Σήμερα, σε προεκλογικούς ρυθμούς τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ανακοινώνουν οικονομικά μέτρα για τη λύση του μείζονος κοινωνικού και εθνικού προβλήματος της χώρας. Δυστυχώς, το οικονομικό, είναι απλά η παρωνυχίδα του προβλήματος, είναι προεκλογικές υποσχέσεις στο γόνατο χωρίς αρχή , μέση και τέλος, χωρίς μια ολοκληρωμένη πρόταση λύσης του προβλήματος. Δεν έμαθαν οι πολιτικοί, ότι, με το χρήμα δε λύνονται όλα τα προβλήματα; Πόσο μάλλον ένα πρόβλημα, τόσο οξύ για τη χώρα μας, που έχει σχέση με τα παιδιά, την οικογένεια καιι τις απαιτούμενες υποδομές, που δεν υπάρχουν ή είναι λιγοστές…

*“Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάρθες μοναχή, δεν είν’ εύκολες οι θύρες όταν η χρεία τες κουρτελεί” γράφει στον ύμνο προς την ελευθερία ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Οι τούρκοι τρύπησαν στην κυπριακή αυλή και ο έλληνας πρωθυπουργός συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ, δεν παίρνει εθνική απόφαση, στέλνει τον υπουργό εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο εις τας Ευρώπας, δημοσιοποιεί το θέμα και περιμένει από την Ε.Ε. να πάρει αποφάσεις “να κάνει ντα ντα” την Τουρκία με αποφάσεις που δε θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, αλλά μάλλον θα μας οδηγήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στην ελληνική λογική του δεν διεκδικούμε, ούτε παραχωρούμε και την αντίστοιχη τουρκική λογική, τη συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων σε Αιγαίο και Κύπρο. Αν οδηγηθούμε σε διαπραγματεύσεις, θα είμαστε σίγουρα οι χαμένοι της υπόθεσης. Που είναι το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ; Οσο δείχνουμε σαν χώρα υποχωρητικότητα και δεν αντιδρούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά και δε δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε αποφασισμένοι, θα χάσουμε και αυτή την εθνική μάχη.

*Αυξάνονται τα διόδια στην Αττική οδό και όπου νάναι θα έχουμε ανάλογες αυξήσεις και στην περιοχή μας. Οι εταιρείες θα επιβάλουν την αύξηση τους, θα πληρώνουμε εμείς και θα αυξάνουμε τα έσοδα τους. Οι ελληνικοί δρόμοι έγιναν με συγχρηματοδότηση της χώρας μας και της Ε.Ε. και οι εταιρείες απλά καρπώνονται τα κέρδη. Τα τέλη κυκλοφορίας για ποιο λόγο και για ποιους σκοπούς τα πληρώνουμε;

*Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΑΜΘ με τη στελέχωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, έχει ο Νομός μας μετά τη μη κάθοδο του Αλέκου Κοντού, ελέω Μητσοτάκη και των αποφάσεων του και ίσως θα το “πληρώσει” ο νομός μας στις 7 Ιουλίου. Αρκετοί οι δυσαρεστημένοι από τη λάθος επιλογή ορισμένων προσώπων από τον Κ. Μητσοτάκη. Φαίνεται ότι, ο αρχηγός της ΝΔ θέλει να εκλεγούν δικά του πρόσωπα, ίσως, πιθανόν, πολιτικά ελεγχόμενα από τον ίδιο, μια και όπως δείχνουν οι πολιτικές εξελίξεις, έχει κερδίσει τις εκλογές, όχι λόγω του προγράμματος της ΝΔ αλλά εξαιτίας του θυμού της κοινωνίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, που απεδείχθει πολύ κατώτερος των περιστάσεων, διαψεύδοντας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στην οικονομία, στα εθνικά θέματα και στη γεωστρατηγική της ευρύτερης περιοχής μας.

*Η ευκαιριακή ίδρυση κομμάτων διαμαρτυρίας, χωρίς πολιτικό υπόβαθρο, μοιραία οδηγούνται στην απαξίωση, όταν οι λόγοι ίδρυσης τους εκλείψουν. Το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων από το 10,61% το 2012, εξαφανίστηκε φθάνοντας το 0,8%, αφού κόντρα στην ιδρυτική τους διακήρυξη και το μανιφέστο για τη Μακεδονία, εσκεμμένα ή μη, συγκυβερνώντες με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έδωσαν την πολιτική στήριξη – δύναμη στον Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει, να υλοποιήσει και να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, με ότι αυτό συνεπάγεται άμεσα ή στο μέλλον, για τη χώρα μας. Προχθές με ύφος πολιτικής κηδείας, κάνοντας στροφή 160 μοιρών, ξεχνώντας τα κυβερνητικά μεγαλεία, τα προεδρικά αεροπλάνα και το αγέρωχο ύφος του υπερόπτη υπουργού εθνικής αμύνης, στυμμένος σαν λενομονόκουπα καιι πεταμένος στο καλάθι των αχρήστων από τον πρώην συγκυβερνήτη Αλέξη Τσίπρα, μας ανακοίνωσε ότι, αναστέλλονται οι κομματικές λειτουργίες των ΑΝΕΛ και ότι δε θα κατέβει το κόμμα στις προσεχείς βουλευτιικές εκλογές. Σιγά τώρα κ. Καμμένε μην τα βάψουμε και μαύρα, μην βάλουμε τη γάτα μας να κλαίει από την απουσία σας στις προσεχείς εθνικές εκλογές. “Αναπαύσου, πολιτικά, εν ειρήνη!”

*Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά, έχει πάρει τα μηνύματα των δύο αναμετρήσεων, ότι, δεν έχει στις 7 Ιουλίου ελπίδες. Ευελπιστεί όμως, σε δύο παραμέτρους να παίξει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, είτε στην εκλογική διαδικασία του προέδρου της δημοκρατίας, είτε να μην έχει κυβερνητική πλειοψηφία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να οδηγηθούμε σε νέα εκλογική διαδικασία με απλή αναλογική. Ευσεβείς πόθοι του Αλέξη Τσίπρα ή όνειρα θερινής νυκτός του ΣΥΡΙΖΑ;

*Τελικά η οικονομία και η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος αποτέλεσαν τους λόγους διάλυσης της βουλής και την προκήρυξη εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα, τους οποίους αποδέχθηκε, έκανε δεκτούς ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους και κλίμα πόλωσης, με παροχές ένθεν κακείθεν, ως δέλεαρ για την ψήφο του ελληνικού λαού και την αναρρίχηση, ενός εκ των δύο πολιτικών μονομάχων στην εξουσία.

*Η κρατική ΕΡΤ, αντί βραδινού δελτίου ειδήσεων, μας πρόβαλε σε απευθείας σύνδεση με το μέγαρο μοσυικής την ομιλία και την ανακοίνωση του πρόγραμματος του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των προσεχών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ακόμα και σήμερα η ηγεσία και οι κρατιδικοδίαιτοι δημοσιιογράφοι εξακολουθούν να προσβάλουν τον ελληνικό λαό, που μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τη συντηρούν με τον οβολό – χαράτσι τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button