Ειδήσεις

Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών Ξάνθης του ΚΚΕ
"Στις 7 Ιουλίου πιο ισχυρό ΚΚΕ Η δύναμή σου την επόμενη μέρα"

Με αυτό το σύνθημα η Κομματική Οργάνωση Ξάνθης του ΚΚΕ πραγματοποιεί ένα πλατύ άνοιγμα στους εργασιακούς χώρους, τις γειτονιές και τα χωριά της Ξάνθης.
Για το λαό, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα:
Αν θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά δίπλα σας, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα.
Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς
Ιδιαίτερα σε όσους με βαριά καρδιά ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν
Σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν κατέθεσαν τις αξίες τους στο σύστημα της βαρβαρότητας και τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ
Στους νέους και τις νέες, τα παιδιά της κρίσης. Ξέρετε ότι το ΚΚΕ δεν εμφανίζεται μόνο στις εκλογές για να «χτυπάει την πλάτη» στους νέους και τις νέες. Γνωρίζετε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ από την σχολή, το σχολείο, το χώρο δουλειάς, τη γειτονιά. Παλεύουν μαζί σας. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος για τη νεολαία, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική κι ανατρεπτική.
Στους εργαζόμενους των μεγάλων εργασιακών χώρων της Ξάνθης, όπως η EVALUE, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ, τα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ, η ΣΑΝΛΑΪΤ, οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και σούπερ μάρκετ που βιώνετε καθημερινά τι σημαίνει η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΝΔ. Τεράστια εντατικοποίηση στη δουλειά, μεροκάματα που σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν για μια ανθρώπινη ζωή, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, διαρκές άγχος για την υγεία σας και την επόμενη μέρα. Στους εργαζόμενους εργοστασίων που κλείσανε άλλα σε μια μέρα (βλ. ΑΛΟΥΜΥΛ), άλλα αφήνοντας χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις (όπως η χαρτοποιία DIANA), ενώ άλλα όπως ο Μιχαηλίδης και η VENUS αφού πήραν επιδοτήσεις για να πάνε στα Βαλκάνια.
Σε όσους ανησυχούν για την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων που εντάσσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Μια πολιτική που έχει αποδειχθεί πως όχι μόνο δεν προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα, όχι μόνο τροφοδοτεί της προκλητικότητα της τούρκικης αστικής τάξης αλλά και οδηγεί τους λαούς σε περιπέτειες.

Γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα
ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ δεν έχουν διαφορετικά σχέδια, αλλά παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού σχεδίου που περιλαμβάνει:
Μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα ,περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, νέα προνόμια, όπως είναι οι δεκάδες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, το κεφάλαιο που μαζί ψήφισαν. Πιο ενεργή εμπλοκή στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.
Αυτά συναποφασίζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστικά προσχωρήσει το μπλοκ της συντήρησης και του «παλιού»
Κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Ιδιαίτερο στόχος είναι να πεταχτεί έξω από την Βουλή
η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.
Να μην σκορπίσει η ψήφος σε κόμματα μιας χρήσης όπως είδαμε να γίνεται με το ΠΟΤΑΜΙ, την ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, τους ΑΝΕΛ. Τον ίδιο ρόλο έρχονται να παίξουν το ακροδεξιό κόμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ του Βελόπουλου και το ΜΕΡΑ 25 του Βαρουφάκη.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε εκείνους κι εκείνες που προτίμησαν να μην πάνε να ψηφίσουν, τους καλούμε να το ξανασκεφτούν. Στις 7 Ιούλη η αγανάχτησή τους να μην μετατραπεί σε μια ακόμη αποχή, αλλά σε ενεργητική συμμετοχή, για ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Ο λαός έχει πραγματικά τη δύναμη αν το αποφασίσει.
2 παραδείγματα από την Ξάνθη το αποδεικνύουν.
Χειμώνας του 2015 και η μεγαλοεργοδοσία της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ επιδιώκει να απολύσει 30 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται στο σωματείο τους και μέσα από γενικές συνελεύσεις αποφασίζουν απεργίες μετά τις πρώτες απολύσεις. Τον Δεκέμβρη μετά την Τρίτη 24ωρη απεργία η μεγαλοεργοδοσία αναγκάστηκε να σταματήσει τις απολύσεις.

Το επόμενο παράδειγμα είναι πιο πρόσφατο, πριν από λίγες μέρες κι έχει να κάνει με το ζήτημα της ποιότητας ζωής της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων της Ξάνθης. Ασφαλτόστρωση Θηλιάς. Ενώ έχει αποφασιστεί και προκηρυχτεί η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι τέσσερις σύλλογοι με τη συμμετοχή 1000 Ξανθιωτών οδηγεί στη ματαίωση της ασφαλτόστρωσης.

Με ανάγλυφο τρόπο φαίνεται πως η δύναμη βρίσκεται πραγματικά στον λαό όταν αυτός αποφασίζει να γίνει πρωταγωνιστής και όχι θεατής στη ζωή του.

Πρέπει να σπάσει η μοιρολατρία, οι μειωμένες απαιτήσεις, που ενσωματώνουν και οδηγούν σε αποχή από το λαϊκό κίνημα.
Μπορούμε να αλλάξουμε τον αρνητικό συσχετισμό.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας!
Το χρειαζόμαστε όλοι μας για πάρουμε δύναμη που θα επιστρέφει κάθε μέρα στο λαό. Για να φωτίσουμε επιτέλους το δικό μας, το δρόμο του λαού, με την εξουσία στα δικά του χέρια.

Σε αυτόν λοιπόν τον αγώνα για τη μόνη κερδισμένη ψήφο στις 7 Ιούλη, την ψήφο στο ΚΚΕ, ρίχνονται μαζί με όλη την Κομματική Οργάνωση και οι 5 σύντροφοι και συντρόφισσες που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Ξάνθης:

Ξεκινώντας από την εργατική τάξη του νομού μας που είναι ενιαία ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα, πολιτιστική ταυτότητα και που ενιαία πλήττεται διαχρονικά από τις αντεργατικές πολιτικές των κομμάτων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έχουμε 3 εργαζόμενους που έχουν συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις εθνικές εκλογές και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις:

Την Παναγιώτα Ρόιδου, 39 χρονών από το Δέκαρχο. Ιδιωτικός Υπάλληλος. Είναι πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Πέρα όμως από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δραστηριοποιείται ενεργά και στο γονεϊκό κίνημα. Είναι πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ξάνθης.

Την Παρασκευή Μαχαιρίδου, 41 χρονών από τη Γεωργία, κατοικεί στη Γενισέα. Εργαζόμενη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Δραστηριοποιείται στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, είναι μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Γνωστή και για τους αγώνες ενάντια στην περικοπή των συντάξεων των παλλινοστούντων μέσα από την επιτροπή αγώνα παλλινοστούντων.

Τον Μουράτ Χατζόγλου, 30 χρονών από το Ωραίο. Εργαζόμενος στον επισιτισμό. Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014.

Οι επόμενοι δύο υποψήφιοι είναι αυτοαπασχολούμενοι, όπως σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού στην πόλη και τα χωριά της Ξάνθης, που πλήττονται από τις πολιτικές που οδηγούν σε κλείσιμο μαγαζιών, χρέη, πλειστηριασμούς, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, την ίδια ώρα που οι εφοπλιστές φορολογούνται «εθελοντικά».

Βαγγέλης Βακιρτζής, ο γνωστός Μπακέρο. 37 χρονών κουρέας. Εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ιδρυτικό μέλος των xanthirunners.

Χαράλαμπος Φωτιάδης, 68 χρονών φαρμακοποιός με το γνωστό φαρμακείο εδώ και 40 χρόνια στην Καραολή. Ο σ/φος Μπάμπης εκπροσωπεί την παλιά γενιά του Κόμματος στο ψηφοδέλτιο μας. Είχε σημαντική συμβολή στο γονεϊκό κίνημα της πόλης, πρωτοστατώντας στην ίδρυση της Ένωσης Γονέων αλλά και στον αγώνα για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, για την ίδρυση του ειδικού σχολείου και του ΕΕΕΕΚ στη Γενισέα. Δραστηριοποιήθηκε και στην ΦΕΞ, διατελώντας υπεύθυνος του κινηματογραφικού τμήματος. Είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης και του ΣΥΦΑΞ.

Στις 7 Ιουλίου λοιπόν πιο ισχυρό ΚΚΕ
Η δύναμή σου την επόμενη μέρα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button