Εκδηλώσεις

Και αυτή την εβδομάδα στη ΦΕΞ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ FURIOUS THREE
Τετάρτη 19 Ιουνίου
[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ
Οι FURIOUS THREE σχηματίστηκαν το 2018 στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια μουσική σύμπραξη αναμετάδοσης κοσμικών μηνυμάτων. Εμφανίζονται από trio μέχρι quintet, στα βήματα των Chicago Underground. Κάθε μουσική τους εξόρμηση στοχεύει στην συνειδητοποίηση της συμπαντικής ενότητας, και την εξάλειψη της ψευδαίσθησης του χωροχρόνου. Το Trio αποτελείται από: Μάνος Μπαρκάτσας, Γιάννης Κρητσωτάκης, Σπύρος Μαγουλάς
Είσοδος 5€ (με κρασί ή Μπύρα) οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Αφιέρωμα «Ραδιόφωνο»
Ταινίες. ντοκιμαντέρ συζητήσεις σχετικά με το ραδιόφωνο.
[..]«Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που τον Οκτώβριο του 2013 μαζευτήκαμε προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ της τέχνης και της κοινωνίας.
Φτιάξαμε, λοιπόν, ένα ραδιόφωνο και μοιραστήκαμε τα μικρόφωνα, έμπειροι και άπειροι, τεχνικοί και παραγωγοί και φυσικά οι καλλιτέχνες. Όλοι εμείς φροντίζουμε καθημερινά ώστε αυτό το μαγικό δίκτυο να λειτουργεί σωστά και καλά όσο καλή είναι και η πρόθεση των ανθρώπων που το πλαισιώνουν. Με όπλο τον πολιτισμό θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια όμορφη επικοινωνία με τους ακροατές. Αφουγκραζόμαστε τη μνήμη εκεί που γίνεται σπόρος και όταν κοιτάμε το μέλλον συγκεντρωνόμαστε στις χαραμάδες.
Κλείνουμε τα αυτιά στη φασαρία που συντελείται μεταξύ αστέρων και οπαδών, δεν μας βαραίνει η τέχνη που συμβιβάζεται με άμεσα οφέλη και θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους όσοι δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα.
Διαθέτουμε τη μνήμη, την αγάπη και την εργασία μας χωρίς κανένα αντάλλαγμα» http://www.metadeftero.gr/ […]

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν έναν κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο. Περισσότερες πληροφορίες στο http://elmexanthis.blogspot.gr/

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ
Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI / Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ www.fex.org.gr
11ο Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής
Ιούλιος – Αύγουστος 2019 11η περίοδος
«η Ξάνθη αφουγκράζεται ήχους της ανατολής»
Εξαιρετικές μουσικές σε πανέμορφους χώρους…
Συναυλίες, εργαστήρια, αφηγήσεις και αφιερώματα..
Το φεστιβάλ ανατολικής μουσικής οργανώνει το πρόγραμμα του, με πλήθος εκδηλώσεων κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ραδιοφωνικά αφιερώματα, διαλέξεις, παραστάσεις και σεμινάρια τα οποία αναδεικνύουν την μακραίωνη συγγένεια των μουσικών παραδόσεων του τόπου μας με τις μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου. […] Εξαιρετικοί δημιουργοί και δεξιοτέχνες της Ανατολικής Μουσικής.
• 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «Η συνθέτης Κατερίνα Παπαδοπούλου» παρουσίαση του έργου της
• 27 ΙΟΥΛΙΟΥ «Göksel Baktagir & Yurdal Tokcan»
• 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «Σωκράτης Σινόπουλος, Murat Aydemir και Ευγένιος Βούλγαρης»
*Προπωλήσεις στη ΦΕΞ και στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button