Ειδήσεις

Ο Δήμος Ξάνθης στον χάρτη του περιπατητικού τουρισμού! – Πιστοποίηση για το μονοπάτι «NESTOS – RODOPI TRAIL»

Ο Δήμος Ξάνθης από το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 εντάχθηκε στο χάρτη του περιπατητικού τουρισμού, μέσω του προγράμματος ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο υλοποιήθηκε στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη τοπίων με ιδιαίτερη περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτισμική σημασία, καθώς και η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης που προσφέρουν οι πρωτοβουλίες βιώσιμου τουρισμού.

Κατά την εκδήλωση απονομής της πιστοποίησης «Leading Quality Trails – Best of Europe» της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων στον Δήμο μας, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανέφερε: «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα άσκησης πολιτικής. Η ανάδειξη κάθε μορφής εναλλακτικού τουρισμού μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση σε μια περιοχή και να την καταστήσει μοναδικό τουριστικό προορισμό. Ο Δήμος μας διαθέτει ποικίλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Όμως, τα κίνητρα, που ώθησαν στην επιλογή της ορεινής Σταυρούπολης για την εφαρμογή του προγράμματος ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, δεν αφορούν μόνο στοιχεία όπως το φυσικό κάλλος της περιοχής, αλλά συνεκτιμήθηκαν και παράγοντες όπως η ανεργία, η πληθυσμιακή συρρίκνωσή, καθώς και οι περιορισμένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Όραμα μας είναι μια αειφόρα Σταυρούπολη, όπου οι επισκέπτες περιπατητές θα στηρίζουν την τοπική οικονομία και θα σέβονται το περιβάλλον. Στόχος μας να κρατήσουμε ζωντανό αυτόν τον τόπο, αξιοποιώντας τα περιβαλλοντικά και ιστορικά προτερήματά του».

Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε ένα προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στον τομέα του τουρισμού, με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή της Σταυρούπολης. Ο Δήμος Ξάνθης πίστεψε από την αρχή στις δυνατότητες του προγράμματος και το στήριξε με συνέπεια, παρέχοντας προσωπικό και ίδια μέσα για την χαρτογράφηση και συνένωση των υφιστάμενων μονοπατιών της περιοχής, τον καθαρισμό και τη σηματοδότησή τους. Η περιοχή μας, έπειτα από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, αναδεικνύεται ως προορισμός για τους 40 εκατομμύρια περίπου λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού στην Ευρώπη. Στηρίζουμε έμπρακτα την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της ορεινής περιοχής του Δήμου μας και κατά συνέπεια προωθούμε την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Από το Δήμο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button