Ειδήσεις

ΚΚΕ(μ-λ): ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΘΗΛΙΑΣ»
ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ - ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη σχεδιαζόμενη ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου της «Θηλιάς», που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από την Περιφέρεια της ΑΜΘ, με τη σύμφωνη γνώμη και του Δασαρχείου Ξάνθης. Ένα έργο που αν και στο πρόσφατο παρελθόν είχε προκαλέσει τις δίκαιες αντιδράσεις αθλητικών και φυσιολατρικών συλλόγων της πόλης, έρχεται ξανά προς υλοποίηση. Ένα έργο ασφαλτόστρωσης ενός δασικού δρόμου, που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες συμπολίτες μας για αθλητικές και φυσιολατρικές δραστηριότητες, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης επαφής με το περιαστικό άλσος της πόλης.

Η κίνηση της Περιφέρειας να προχωρήσει στην άμεση δημοπράτηση του έργου, φανερώνει και τη διάθεσή της να αγνοήσει καταρχήν τις αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν, αλλά και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Το ύψος των 565.000€ για την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου 3-4 χιλιομέτρων δείχνει πως μια χαρά «λεφτά υπάρχουν», το θέμα πάντα είναι προς ποια κατεύθυνση διατίθονται. Είναι προκλητικό την ίδια στιγμή που το υπάρχον οδικό δίκτυο της περιοχής βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, να προωθείται η ασφαλτόστρωση ενός χωματόδρομου μέσα στο περιαστικό άλσος!

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια έργα τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στην κοινωνική πλειοψηφία. Η πολιτική της άγριας φοροληστείας των εργαζομένων που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια των μνημονίων, γίνεται με στόχο να αυγατίζουν τα ταμεία των Δήμων και των Περιφερειών. Από την άλλη, η υλοποίηση έργων που να διευκολύνουν την καθημερινότητα του λαού μας είναι «όνειρο» απλησίαστο. Βασική πολιτική κατεύθυνση του συστήματος -που υπηρετούν και οι «τοπικοί άρχοντες»- είναι η αύξηση με κάθε δυνατό τρόπο της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που οδηγεί στην αδιαφορία για την ποιότητα ζωής του λαού. Αδιαφορία που παίρνει και εγληματικές διαστάσεις όπως τραγικά διαπίστωσε ο ελληνικός λαός με την πυρκαγιά στο Μάτι, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, τη μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό. Για όλα αυτά ένοχο είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, αλλά και όλοι όσοι πρόθυμα και από διάφορες θέσεις το υπηρετούν.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση όλο το λαό της πόλης μας. Να αποτρέψει με τη μαζική και δυναμική του παρουσία στη συγκέντρωση της Δευτέρας κάθε σκέψη για προώθηση του συγκεκριμένου έργου. Να φτάσει το μήνυμα του αγώνα παντού, μέσα από την πιο πλατιά συσπείρωση εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας.

Τη νίκη θα φέρει μόνο ο αγώνας!

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

Δευτέρα 10/6, 7:00μμ στην κεντρική πλατεία!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button