Ειδήσεις

Βιβλιοπαρουσίαση για τα «Πράσινα Χαμόγελα»

Περίπου 240 μαθητές Δημοτικών σχολείων της Ξάνθης συμμετείχαν την προηγούμενη εβδομάδα στο πρόγραμμα «Πράσινα Χαμόγελα», το οποίο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» της Καπναποθήκης «Π» και συνδιοργανώθηκε από τη Δ/νση Δασών Ξάνθης, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού ΑΜΘ και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία του Βλάση, της Δήμητρας και του Φραντσέσκο, των ηρώων του βιβλίου «Πράσινα Χαμόγελα», το οποίο συνέγραψε και εικονογράφησε για τη Δ/νση Δασών Ξάνθης ο Νίκος Κοσμίδης, γραμματέας του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών (CEMES).

Τα παιδιά κουβέντιασαν με τον συγγραφέα και στελέχη της Δ/νση Δασών Ξάνθης για την αξία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος των περιαστικών δασών, για τις επιπτώσεις της αλόγιστης ανάπτυξης και το οικολογικό αποτύπωμα του σύγχρονου τρόπου ζωής, καθώς και για την έννοια της κλιματικής δικαιοσύνης.

Αυτή την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 19:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», θα πραγματοποιηθεί η επίσημη βιβλιοπαρουσίαση, ανοιχτή στο ευρύτερο φιλαναγνωστικό κοινό της πόλης. Το βιβλίο «Πράσινα Χαμόγελα» θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει ανοιχτή δεξίωση.

Για το βιβλίο και για το πρόγραμμα LIFE FoResMit, θα μιλήσουν:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ
Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Ξάνθης, Δασολόγος

Δρ. ΆΝΝΑ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΟΥ
Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Εκπαίδευσης για την Αειφορία,
ΠΕΚΕΣ Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Δρ. ΙΩΑΝΝΑ ΣΑΧΙΝΙΔΟΥ
Φυσιογνώστρια, Διδάκτορας Οικοφεμινιστικής Θεολογίας
(Wales University, Trinity Saint David)

ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
Συγγραφέας – εικονογράφος, Γραμματέας του Κέντρου CΕΜΕS

Φωτογραφίες: Δ/νση Δασών Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button