Ειδήσεις

Ταξιδεύοντας στον κόσμο

Περπατώντας στο σκοτάδι, στα υπέροχα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης, κάπου στο βάθος άκουγα μία παράξενη ξενόφερτη μουσική η περιέργεια με έκανε να την ακολουθήσω και βρέθηκα μπροστά στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ σκόνταψα στα σκαλοπάτια της τα ανέβηκα και βρέθηκα μπροστά σε μία live μπάντα να παίζει αυτή την υπέροχη κουβανέζικη μουσική….μου ήταν αδύνατον να μην γράψω κάτι…..

Μία ανεπανάληπτη βραδιά που για πρώτη φορά γίνεται στην πόλη μας, μας χάρισε το εργαστήρι latin της ΦΕΞ μαζί με τους banta latiniko και μας ταξίδεψαν πραγματικά σε όλο τον κόσμο.

Εξαιρετικές χορογραφίες των δασκάλων Μάρθα – Κατερίνα – Μαρίνο και Βασιλική μελετημένες σωστά μέσα στην μανιέρα της μουσικής latin με ιδανικά κουστούμια μας θύμισαν σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εποχής που χορεύοντας μέσα στους δρόμους αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο δείχνοντας μας την αγάπη για τον χορό.
Το εξαίσιο σκηνικό με τα κόκκινα πανιά και τον σωστό φωτισμό αγκάλιασε τους banta latiniko δίνοντας μια γεύση στον θεατή πραγματικής κουβανέζικης κουλτούρας.

Τον χαιρετισμό στον κόσμο απεύθυνε ο γνωστός σε όλους μας ηθοποιός-σκηνοθέτης Λάζαρος Χράντας (τον θυμόμαστε από πολύ παλιά στην ΦΕΞ με την παράσταση της κοινής λογικής του Μανιώτη που μας χάρισε τότε πρωτιές στην πόλη μας) που δίνοντας πραγματικά τον τίτλο ταξιδεύοντας στον κόσμο έκανε το όνειρο πραγματικότητα. Περιμένουμε και άλλες πρωτιές κ. Χράντα.

Την αναφορά των χορογραφιών και την ιστορική σημασία αυτών έκανε η γνωστή σε όλους μας από τα νέα της Ροδόπης Βασιλική Θεολόγη.

Μία άρτια πραγματικά μουσικοχορευτική παράσταση που άξιζε να μην χάση κανείς.
Μπράβο σε όλους Μπράβο στην ΦΕΞ

31/5/2019 Π.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button