“Η θέση της Ελλάδας, μετά από τη συναίνεση, θα ισχυροποιηθεί στην Ευρώπη”

Σε αναμονή της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Πρωθυπουργού, μετά την συναίνεση των κομμάτων για μία κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, ο “ΑΓΩΝΑΣ” συνομίλησε με τους επικεφαλής των κομμάτων στην Ξάνθη, σε μία προσπάθεια να καταγράψει πώς βλέπουν τη σημερινή ημέρα, κυρίως όμως την επόμενη.

Σε αναμονή της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Πρωθυπουργού, μετά την συναίνεση των κομμάτων για μία κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, ο “ΑΓΩΝΑΣ” συνομίλησε με τους επικεφαλής των κομμάτων στην Ξάνθη, σε μία προσπάθεια να καταγράψει πώς βλέπουν τη σημερινή ημέρα, κυρίως όμως την επόμενη.

 

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΑΣ

 Μία από τις κρισιμότερες ημέρες που βιώνει η χώρα μας, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κάνοντας αναφορά στην νέα Κυβέρνηση που καλείται να διαχειριστεί συγκεκριμένα πράγματα.

 Έκανε αναφορά στην χαώδη οικονομική κατάσταση που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα χρειαζόταν μία κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης, κάτι που ζήτησε ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. “Σήμερα ήρθε η στιγμή, η συναίνεση αυτή να γίνει πράξη και δεν νομίζω πώς είναι καιρός για οποιεσδήποτε δηλώσεις και αντί να μαλώνουμε στα τηλεπαράθυρα, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε για την σωτηρία της χώρας”.

 Έκανε αναφορά στο πακέτο σωτηρίας της χώρας από την Ευρώπη, όπου απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η συναίνεση. Αυτό σημαίνει κατά τον κ. Τσαρτσάρα ότι η θέση της χώρας μας μετά από την συναίνεση θα ισχυροποιηθεί στην Ευρώπη.

 

Θα γίνουν οι εκλογές;

 Ο κ. Τσαρτσάρας πιστεύει ότι οι εκλογές θα γίνουν έτσι όπως έχουν συμφωνηθεί και τον χρόνο που έχει συμφωνηθεί, αφού το έργο αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας είναι δεδομένο.

 

 ΣΟΥΛΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ,

 πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης

 Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Σούλα Ιακωβίδου ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συναίνεσε σε αυτή την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με μοναδικό γνώμονα το καλό των Ελλήνων, καυτηριάζοντας τη στάση του τέως Πρωθυπουργού, η οποία εξαγρίωσε στην κυριολεξία τους ευρωπαίους εταίρους μας με κίνδυνο να χαθούν όλα όσα συμφωνήθηκαν, τονίζοντας ότι η συναίνεση του προέδρου του κόμματος δεν ήταν προϊόν συμβιβασμού με δεδομένο ότι δεν υπήρχε διέξοδος.

 Τόνισε ότι μπορεί πλέον να γίνει μία διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα που θα συνοδεύσουν την νέα δανειακή σύμβαση, σημειώνοντας ότι τα μέτρα του 2012 θα τα διαπραγματευθεί ο Α. Σαμαράς μετά τις εκλογές που θα κερδίσει το κόμμα της ΝΔ. στις 19 Φεβρουαρίου.

 

 Ν. Καλιαμπάκας, ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

 Ο λαός, όπως τόνισε ο Ν. Καλιμπάκας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, δεν έχει να κερδίσει τίποτε από αυτή την αποτυχημένη συναίνεση. Τι θα μπορούσε να δώσει μία νέα κυβέρνηση που αποτελείται από αποτυχημένους κυβερνήτες; αναρωτήθηκ. Ο λαός όπως τόνισε, θα χάσει, τους μισθούς, τις συντάξεις την αξιοπρέπεια του.

 Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ν. Καλιαμπάκα, σκοπός των δανειστών μας ήταν να βάλουν στο ίδιο “τσουβάλι” ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να περνούν τα δυσβάστακτα μέτρα εις βάρος των πολιτών χωρίς μεγάλες αντιδράσεις, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την κυβέρνηση.

 

 

Γ. ΠΥΡΓΕΛΗΣ, ΠΑΜΕ Ξάνθης

Σχολιάζοντας ο Γ. Πυργελής, μέλος του ΠΑΜΕ Ξάνθης, την συναίνεση και συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανέφερε ότι οι πολίτες θα χάσουν τα πάντα και αυτό έγινε με γνώμονα την υλοποίηση της δανειακής σύμβασης που υπεγράφει στις 27 Οκτωβρίου, με την λήψη ακόμη πιο σκληρών οικονομικών μέτρων για τον λαό.

 Αυτό όπως διευκρίνισε ήταν απαίτηση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου καθώς και των μεγάλων δυνάμεων Αγγλία και Γαλλία προς τους πιστούς τους υπηρέτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπακούσουν.

 Ο λαός πρέπει να αντιδράσει, σημείωσε, και να παλέψει.

 

 Ιωσήφ Χαραλαμπίδης,

 Ν.Ε. ΛΑΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

 Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΛΑΟΣ Ξάνθης, Ιωσήφ Χαραλαμπίδης, ανέφερε ότι η συνεργασία οφείλεται στο ΛΑ.Ο.Σ. και ήταν όνειρο του κόμματος του 18 μηνών και ευχήθηκε να είναι η καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων που θα στηρίξουν αυτή την κυβερνητική συνεργασία.

 Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και γνώστης των οικονομικών θεμάτων που συζητούνται στην Ευρώπη.

 Ο κ. Χαραλαμπίδης συμπέρανε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα εισπρακτικά μέτρα, θα μικραίνουν οι μισθοί αλλά δεν υπάρχει και άλλη επιλογή.

 Η άλλη επιλογή για τη χώρα μας τόνισε θα ήταν η πτώχευση.

 

 

Κώστας Δέλκος, Δημοκρατική Αριστερά

 Το μέλος της Δημοκρατικής Αριστερά Κώστας Δέλκος ανέφερε σχετικά με την συναίνεση, ότι το απόγευμα της Δευτέρας θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, σχετικά με τη γραμμή που θ’ ακολουθήσει η ΔΗ. ΜΑΡ, αξιολογώντας τις εξελίξεις για το χρονικό διάστημα που θα γίνουν οι εκλογές και θα καθοριστεί η στάση του κόμματος.

 “Εγώ θα ήθελα να επισημάνω ότι η Δημοκρατική Αριστερά ως κόμμα είναι κόμμα Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού με κυρίαρχο θέμα να μην χρεοκοπήσει η χώρα αλλά με ένα δείκτη προστασίας των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων, η Δημοκρατική Αριστερά κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να στηρίξει αυτήν την μεταβατική Κυβέρνηση, βάζοντας και τις δικές της επιλογές και τις δικές της προτάσεις όλο αυτό το διάστημα μέχρι τις εκλογές. Θεωρώ όμως αναγκαία την παρουσία της ΔΗ. ΜΑΡ στη διαδικασία εξόδου της χώρας από την κρίση”.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button