Ειδήσεις

Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

*Σαν άτομα, σαν νοικοκυριά, σαν κοινωνία, επιτέλους, ας μην έχουμε αυταπάτες, ας μη ζούμε στη νιρβάνα μας και να επενδύουμε στις προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτικών κομμάτων για καλύτερες μέρες και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Οσο υπάρχουν τα ψηφισμένα, επιβεβλημένα πλεονάσματα του 3,5% και ο υπερβάλλον ζήλος από την υπερφορολόγηση (ματωμένα πλεονάσματα) και όχι για την ανάπτυξη της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των επενδύσεων, αυτή η χώρα, αυτή η κοινωνία δεν έχει τύχη, δεν έχει προοπτική, δεν έχει μέλλον. Μόνο μια νέα κυβέρνηση που θα έχει στο DNA της τις επενδύσεις, τη σύμπραξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα, τις ίσες ευκαιρίες σε όλους και τη μείωση της φορολογίας, η σημερινή ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θέλουν και μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα, με τις όποιες δυσκολίες, στο ξέφωτο που όλοι έχουν ανάγκη, όλοι προσδοκούμε…

*Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι, την περίοδο 2010 – 2014 οι κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμα και Σαμαρά – Βενιζέλου, κάτω από το πέλεκυ και τη γκιλοτίνα της ολικής καταστροφής της χώρας επέβαλαν στην κοινωνία δημοσιονομικά μέτρα που άλλαξαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, διμιουργώντας οικονομικοκοινωνικές αναταράξεις πέρα των ορίων και των αντοχών των ελλήνων πολιτών. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και με κάποιες χαραμάδες φωτός, ήρθε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά, με αθέμιτο πολιτικά τρόπο και με αιχμή του δόρατος τις εκλογικές διαδικασίες για τον πρόεδρο της δημοκρατίας, για να σκίσει τα μνημόνια, να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του “επονείδιστου” χρέους, να επιβάλει τη σεισάχθεια, να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να αναγκάσει την καγκελάριο Μέρκελ να χορέψει στους ρυθμούς της πεντοζάλης και ν’ ανατάξει την οικονομία της χώρας, να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο… Δυστυχώς, από απειρία(;), λάθος εκτιμήσεις(;), ανικανότητα, άγνοια κινδύνου(;) οδηγηθήκαμε κάτω από αφόρητες πιέσεις στην υπογραφή του 3ου μνημονίου, με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζοντας στην επιβολή νέων δημοσιονομικών μέτρων, πάνω στα ήδη υπάρχοντα, δημιουργώντας μια έκρυθμη οικονομική κατάσταση που η χώρα δεν είχε ξαναβιώσει. Ολες οι συριζαϊκές προεκλογικές δηλώσεις και η ελπίδα που είχε καλλιεργηθεί στην κοινωνία έπεσαν στο κενό, εκνεύρισαν και θύμωσαν τους έλληνες, αποδείχθηκαν πολιτικά ψεύτες και πολύ λίγοι στα μάτια, στην ψυχή και στο μυαλό των ελλήνων και τους καταψήφισαν στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, οδηγώντας τον Αλέξη Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές και στην έξοδο από τους κυβερνητικούς θώκους.

*Το ότι η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης θα είναι ο νικητής των εθνικών εκλογών είναι ηλίου φαεινότερο και το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από τους 145 βουλευτές που διαθέτει σήμερα θα καταποντιστεί στους 70 – 76 δε χωρά καμία αμφιβολία. Οι εκλογές είναι πολύ κοντά και ο Α. Τσίπρας θα εισπράξει τα επιχείρια της πολιιτικής του.
Ο λαός μας λέει “κοίταξέ με όταν είσαι καβαλάρης για να σε δω και γώ όταν θα ξεπεζεύσεις”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button