ΣΙΓΑ… Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Ο “ΑΓΩΝΑΣ” κατέγραψε το παράπονο του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου ΡΩΜ του Δροσερού “Η Ομόνοια” κυρίου Αλίογλου Τζεμαλή ο οποίος ζήτησε 1000 ευρώ ενίσχυση από τον Δήμο Ξάνθης προκειμένου να οργανώσει την πολιτιστική εκδήλωση το “εντερλέζι” αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον…Καλλικράτη.

   Ο “ΑΓΩΝΑΣ” κατέγραψε το παράπονο του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου ΡΩΜ του Δροσερού “Η Ομόνοια” κυρίου Αλίογλου Τζεμαλή ο οποίος ζήτησε 1000 ευρώ ενίσχυση από τον Δήμο Ξάνθης προκειμένου να οργανώσει την πολιτιστική εκδήλωση το “εντερλέζι” αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον…Καλλικράτη.


 “Ήθελα να κάνω μία εκδήλωση, το Εντερλέζι αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και η πολιτεία μας θυμάται μόνον στις εκλογές. Ζητήσαμε μία βοήθεια από τον δήμο να μας ενισχύσει για το Εντερλέζι στις 6 Μαΐου αλλά μας γύρισαν την πλάτη σε αντίθεση με τους άλλους (εννοεί το Προξενείο) που έκαναν ολόκληρο πανηγύρι. Έκανα μία αίτηση στον Αντιδήμαρχο τον Δ. Μπένη και ζήτησα την στήριξη του δήμου προκειμένου να ανταπεξέλθω στην υποχρέωση αλλά όπως μου είπε δεν μπορεί να με βοηθήσει”.


 



  Δ. ΜΠΕΝΗΣ:


  “Λόγω Καλλικράτη έχουν ανασταλεί οι επιχορηγήσεις στους συλλόγους”



  Συνομιλήσαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Μπένη, ο οποίος επιβεβαίωσε το αίτημα του προέδρου των ΡΩΜ Δροσερού κ. Αλίογλου για επιχορήγηση της πολιτιστικής τους προσπάθειας αλλά όπως δήλωσε σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι επιχορηγήσεις προς τους πολιτιστικούς συλλόγους έχουν ανασταλεί για το πρώτο εξάμηνο λόγω Καλλικράτη.


  Συνομιλήσαμε και με άλλα στελέχη της παράταξης Στυλιανίδη οι οποίοι μέχρι τώρα στήριζαν τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες του συλλόγου ΡΩΜ Δροσερού από την τσέπη τους, όμως η οικονομική δυσπραγία χτύπησε και αυτούς.


 



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ:


“Δυστυχώς τα χρήματα η Ελληνική Πολιτεία τα ξοδεύει σε σπατάλες”


Σχολιάζοντας την συμπεριφορά του Τουρκικού Προξενείου ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Σγουρίδης ανέφερε:


“Το δικαίωμα το τι πιστεύει ο καθένας είναι ατομικό και προστατεύεται. Όμως οι ομαδικές εκδηλώσεις όπως αυτή που έγινε στο Δροσερό με την έντονη παρουσία του Τουρκικού Προξενείου δεν είναι θέμα επιλογής των ατόμων αλλά είναι θέμα πολιτικής η οποία είναι χαραγμένη εδώ και πολλά χρόνια από την Τουρκία και με πρωτοβουλίες του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή γίνεται προσπάθεια διείσδυσης σε όλο το μουσουλμανικό στοιχείο της Θράκης”.


Συνεχίζοντας ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι η “μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης αποτελείται από τρία γένη, τους Τουρκογενείς, τους Πομάκους και τους αθιγγάνους, οι οποίοι αθίγγανοι πρόσκεινται στη μουσουλμανική θρησκεία και φυσικά υπάρχει μία μερίδα των ΡΩΜ οι οποίοι είναι Χριστιανοί. Μέχρι τώρα τους αθιγγάνους δεν μπόρεσε να τους τιθασεύεσει το Προξενείο και μέσω της ομαδικής περιτομής επιχειρείται ουσιαστικά η Τουρκοποίηση των αθιγγάνων του Δροσερού και των άλλων περιοχών.


Η συνθήκη της Λωζάνης σοφά προέβλεψε για την ύπαρξη της μουσουλμανικής μειονότητας αλλά η Τουρκία επιδιώκει με σχέδιο εδώ και πολύ καιρό να την μετατρέψει σε Τουρκική μειονότητα και όχι μουσουλμανική. 


Έτσι  όλα τα κομμάτια της μουσουλμανικής μειονότητας να έχουν την σφραγίδα της Τουρκίας για να τηρηθεί το ρηθέν ότι δεν υπάρχει θρησκευτική μειονότητα αλλά Τουρκική μειονότητα στην περιοχή της Θράκης με ότι αυτό συνεπάγεται”


Στην συνέχεια ζητήθηκε ένας σχολιασμός από τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για την οικονομική στήριξη που ζητήθηκε και δεν δόθηκε από τον Δήμο,  στον αντίποδα της μεγάλης πολυέξοδης γιορτής της περιτομής των 300 μουσουλμάνων αθιγγανοπαίδων στο Δροσερό με πρωτοβουλία του προξενείου, μιλώντας παραβολικά ανέφερε τα εξής:


“Δυστυχώς ο πατέρας μου, μου έλεγε ότι χωρίς χρήματα αυγά δεν βάφονται. Δυστυχώς τα χρήματα ξοδεύονται σε άλλες περιπτώσεις και εκεί που πρέπει να διαθέσουν χρήματα για να διατηρήσουμε την Εθνική μας κυριαρχία εκεί τα τσιγγουνευόμαστε. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι επιλογή”.


Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνονται οι προθέσεις της Τουρκίας και η Ελληνική Πολιτεία περί άλλων Τυρβάζει.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button