Ειδήσεις

ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Θεματοφύλακας είναι αυτός που προασπίζει κάτι ώστε αυτό να εξακολουθεί να υπάρχει.
Έχουμε θεματοφύλακες των παραδόσεων, των ιερών και οσίων της φυλής, της παρακαταθήκης των γενεών που προηγήθηκαν κ.α.
Ας πούμε πως το μεσημέρι κάποιας Κυριακής κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα αφήσαμε για κάποιες στιγμές τον αγώνα για το Συνδιασμό μας.
Ας πούμε πως η αγαθή τύχη, οι συγκυρίες, συνέβαλαν στη συνεύρεση υποψηφίων, που έταξαν εαυτούς μεταξύ άλλων και σαν θεματοφύλακες της παράδοσης.
Έτσι στην αρχή της οδού Ηρώων συνάντησα τη ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ.
Κατά κόσμον Πηνελόπη Ιωαννίδου ( Νόπη ).
Υποψήφια με την Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη.
Η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη ανέβηκε στην ποντιακή διάλεκτο απο το Σύλλογο Ποντίων Ν. ΞΑΝΘΗΣ στις 7/4/2019 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Είπαμε τα Συνδιαστικά μας.
Στη συνέχεια τα Πολιτιστικά μας.
Συζητήσαμε αν και κατά πόσο θα μπορούσε να δοθεί μια παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων. Συμφωνήσαμε πως ναι, γίνεται στο χώρο του Πολύστυλου. Εκεί επι δημαρχίας Εύας Τσακίρη έγινε κάτι ανάλογο απο τον αείμνηστο Θύμιο Καρακατσάνη και το θίασό του.
Δυο μέρες πρωτύτερα εντελώς τυχαία συνάντησα τη Ραλού Βλαχοπούλου η οποία με το Νίκο Γερματζίδη διοργανώνουν το μοναδικό αγώνα δρόμου wave running ή τη διαδρομή δίπλα στο κύμμα απο τα Αρχαία Άβδηρα μέχρι την Κεραμωτή.
Εφέτος είναι η 6η χρονιά.
Συνοδεύεται απο μια διαφοροποίηση.
Οι δρομείς θα τρέξουν απο την Κεραμωτή με τερματισμό στα Αρχαία Άβδηρα. Σπουδαία επινόηση. Συμβάλλει τα μάλιστα στην αναβάθμιση, τη διάδοση του χώρου.
Θυμηθείτε με η συμμετοχή θα είναι πέρα απο την όποια φαντασία.
Κάπου εκεί δίπλα κάποια επανάληψη της βραδυάς ποιημάτων με αφορμή τον ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΑ απο την ΤΕΩ. ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΕΙΑ τα αποκάλεσα όταν έγιναν πρώτη φορά πριν απο 3 χρόνια με πρωτοβουλία του Θανάση Μουσόπουλου. Απο κοντά κάτι για το σοφιστή ΠΡΟΔΙΚΟ εν καιρώ ή κάποιο άλλο δρώμενο για τους Αβδηρίτες φιλόσοφους.
Να πως προκύπτει κάποιο φεστιβάλ με ποικιλία δράσεων καθ ότι η παρουσία των τριών ιστιοφόρων στο λιμάνι των Αβδήρων σύντομα θα επιφέρει ιστιοπλοΐες και ιστιοπλοϊκούς αγώνες.
Όλους όσους πλαισιώσουν ανάλογες πρωτοβουλίες να τους έχετε ενταγμένους στους θεματοφύλακες.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button