Ειδήσεις

Ζαγναφέρης : “ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”

“Εχω υποστηρίξει πολλές φορές ότι Αριστερά και υποκρισία είναι ταυτόσημες έννοιες. Και πολλές φορές χωρίς καμία ορθολογική σκέψη σύρονται να συμφωνήσουν και οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων φοβούμενοι μη κατηγορηθούν για έλλειψη προοδευτισμου.
Αφορμή για το παρόν σημείωμα πηρα από μια απλή ανάγνωση των έως τώρα αποτελεσμάτων τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Δήμων πανελληνίως.
Με μία απλή ματιά ή εκπροσώπηση των γυναικών τείνει να μηδενιστεί. Και βγάζαμε ανακοινώσεις και θριαμβολογουσαμε προ εξαμήνου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφιζε την υποχρεωτική συμμετοχή σε ποσοστό 40%γυναικων στα ψηφοδέλτια. Υποκριτικά χωρίς να εμβαθύνουμε και να λάβουμε υπ’ όψιν τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής κοινωνίας και τις προτεραιότητες των γυναικών ειδικά εν μέσω κρίσης. Έτσι υποχρεωσαμε γυναίκες να συμπεριληφθούν σε πάσης φύσεως ψηφοδέλτια ώστε οι άνδρες να κάνουν πάρτι. Φανταστείτε να υπήρχε ποσόστωση πριν σαράντα χρόνια. Πιστεύετε γυναίκες ικανές που έγραψαν ιστορία στον πολιτικό στίβο θα είχαν εκλεγεί?
Θεωρω ότι οι διαφορες ποσοστώσεις που θεσπίζονται για να προστατεύσουν τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες είναι ότι πιο ρατσιστικό υπάρχει. Τώρα αν εγω είμαι συντηρητικός ή αναχρονιστικός κρίνετε το εσείς. Άλλωστε ποτέ δεν υιοθέτησα την άποψη των επαναστατών τού Μάη του 68 .

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΣΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ.”

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button