ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: “Είναι πολλοί οι λόγοι που κατεβαίνουμε ανεξάρτητοι”

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών της Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου χαρακτηρίζει τις γιορτές παλιάς πόλης σαν ένα πολύ σημαντικό γεγονός της πόλης και ο λόγος είναι ότι αναδεικνύει την Ξάνθη στην ευρύτερη περιοχή αλλά και πανελλαδικά. Θεωρεί ότι η επισκεψιμότητα είναι ικανοποιητική. Φέτος όμως όπως αναφέρει ήταν μειωμένη λόγω της κρίσης. Επίσης αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπ όψη μικρόψυχες κουβέντες που ακούγονται από την πλευρά κάποιων επαγγελματιών επειδή οι επισκέπτες συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη και εκ των πραγμάτων ενισχύονται οι εκεί επαγγελματίες .

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών της Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου χαρακτηρίζει τις γιορτές παλιάς πόλης σαν ένα πολύ σημαντικό γεγονός της πόλης και ο λόγος είναι ότι αναδεικνύει την Ξάνθη στην ευρύτερη περιοχή αλλά και πανελλαδικά. Θεωρεί ότι η επισκεψιμότητα είναι ικανοποιητική. Φέτος όμως όπως αναφέρει ήταν μειωμένη λόγω της κρίσης.



Επίσης αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπ όψη μικρόψυχες κουβέντες που ακούγονται από την πλευρά κάποιων επαγγελματιών επειδή οι επισκέπτες συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη και εκ των πραγμάτων ενισχύονται οι εκεί επαγγελματίες .


Ο κ. Τσιακίρογλου στη συνέχεια δηλώνει ότι το τουριστικό ρεύμα που αποκτάει η πόλη της Ξάνθης είναι παρακαταθήκη για την υπόλοιπη χρονιά.


Είναι καλύτερες οι γιορτές παλιάς πόλης σε σχέση με το καρναβάλι γιατί διαρκούν περισσότερες μέρες.


Διάνοιξη της τουριστικής διόδου


Ο κ. Τσιακίρογλου αναφερόμενος στην διάνοιξη της τουριστικής διόδου Ελλάδος- Βουλγαρίας στο ύψος του Αγιου Κωνσταντίνου είπε ότι καλώς άνοιξε η τουριστική δίοδος από την Βουλγαρία και ούτως ή άλλως τα φαινόμενα διαφθοράς ερχόταν από άλλες διόδους, τονίζοντας ότι ανέβηκε το τουριστικό προϊόν και ιδιαίτερα στις παραλίες της Ξάνθης αρκετά, αν και δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να αναδείξουν οι Ξανθιώτικες παραλίες.


Σε συζητήσεις με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Ξάνθης, του ανέφεραν ότι τον χαμένο τζίρο που είχαν χάσει από την μη προσέλευση των Ξανθιωτών, τον αναπλήρωσαν με την έλευση των Βουλγάρων.


Ακολούθως είπε ότι πλέον είναι στα χέρια των παραγόντων επαγγελματικών και θεσμικών να αναδειχθεί η αγορά της Ξάνθης, προκειμένου να είναι ανταγωνιστική και έφερε σαν παράδειγμα των δράσεων που πρέπει να γίνουν εκδηλώσεις και χάπενινγκ σαν την βραδιά των προσφορών που είχε γίνει κατά το παρελθόν και είχε συγκεντρώσει πολύ κόσμο στην αγορά.


Ανέλαβε την ευθύνη για τα όχι επιθυμητά αποτελέσματα και απέδωσε την ευθύνη στους επικεφαλής, λέγοντας πώς πιθανόν οι της ομοσπονδίας πληροφόρησαν λάθος τους επαγγελματίες ότι έπρεπε να μείνουν ανοιχτοί και πέραν του ωραρίου κατά τα άλλα θεωρεί ότι ήταν μία πετυχημένη βραδιά.


Επιμένει στην πρότασή του να μένουν ανοιχτά τα μαγαζιά και την Παρασκευή το βράδυ με προσφορές και διάφορα χάπενινγκ ούτως ώστε να πάρουν μερίδιο όχι μόνο από την πόλη αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Είναι ένας τρόπος που μπορεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην αγορά.


Ανεξάρτητος συνδυασμός στο επιμελητήριο Ξάνθης


Οι παραπάνω λόγοι είναι σύμφωνα με τον κ. Τσιακίρογλου αυτοί που “υποχρέωσαν” αυτόν και πολλά άλλα μέλη της ομοσπονδίας να κατεβάσουν έναν ανεξάρτητο συνδυασμό στο επιμελητήριο, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του επιχειρείν στην πόλη προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες και φέρνει σαν παράδειγμα το παζάρι της Ξάνθης που δέχεται επισκέπτες από όλη σχεδόν την βόρεια Ελλάδα.


Αιτιολογώντας την απόφαση του να διεκδικήσουν με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο τη διοίκηση του επιμελητηρίου είπε ότι η μέχρι τώρα πορεία και με την παρούσα διοίκηση πολλά μέλη του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου στην Ξάνθη δεν είναι ικανοποιημένα από την προσφορά του.


Στην συνέχεια ο κ. Τσιακίρογλου ανέφερε επιγραμματικά τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αλλάξει η διοίκηση του Επιμελητηρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ένας λόγος είναι η καθυστέρηση της αδειοδότησης των καταστημάτων, τα οποία πληρώνουν ενοίκια γιατί σε κάποιες υπηρεσίες καθυστερούν τα χαρτιά τους.


Μία άλλη προτεραιότητα είναι ότι πολλοί επαγγελματίες θέλουν να επενδύσουν στην παραλία αλλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν λόγω της συνθήκης ΡΑΜΣΑΡ και το κυριότερο είναι η μη πληροφόρηση επιχειρηματιών σε διάφορα επενδυτικά προγράμματα.


Στη συνέχεια επέκρινε τα τακτικά ταξίδια μελών του ΔΣ στο εξωτερικό χωρίς τα αποτελέσματα αυτών των ταξιδιών να έχουν ορατά θετικά αποτελέσματα για τους υπόλοιπους επαγγελματίες.


Τέλος σε ότι αφορά τα ταξίδια των αποστολών του επιμελητηρίου και αναφερόμενος στην αποστολή στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας που συμμετείχε και ο ίδιος καυτηρίασε την παγερή αδιαφορία του εκεί  Έλληνα εμπορικού ακολούθου, ο οποίος δεν βοήθησε στο ελάχιστο την αντιπροσωπία της Ξάνθης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι λειτουργούν ως δημόσιοι υπάλληλοι και ότι το ίδιο το κράτος απαξιώνει το επιχειρείν.


Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button