Ειδήσεις

Πετυχημένο το Συνέδριο Φυσικής Αγωγής στην Κομοτηνή

Ένα από τα πιο επιτυχημένα Διεθνή Συνέδρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, που έχει διοργανώσει η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., έκλεισε την αυλαία του την Κυριακή 12 Μαΐου. Πάνω από 1000 εγγεγραμμένοι σύνεδροι, πολυάριθμη προσέλευση φοιτητών, πλήθος επιστημονικών ανακοινώσεων σε κατάμεστες αίθουσες, δώδεκα σεμινάρια με ειδικές θεματολογίες που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία και η από κάθε άποψη άρτια διοργάνωση, ήταν τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν τον απολογισμό του 27ου (Δ.Σ.Φ.Α.Α.).

Ξεχωριστή τιμή για το Τμήμα αποτέλεσε η παρουσία καταξιωμένων επιστημόνων-ομιλητών από Ελλάδα και εξωτερικό, που πλαισίωσαν τις δυο κεντρικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ., με αποκορύφωμα την εξαιρετική παρουσίαση του κεντρικού ομιλητή και διακεκριμένου επιστήμονα κ. Ιωάννη Πιτσιλαδή, ο οποίος καθήλωσε το ακροατήριό του. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση από ένα πολύ καλό ακροατήριο εξελίχθηκε και στην δεύτερη σημαντική εκδήλωση του Συνεδρίου, το 2ο Forum Αθλητικής Επιστήμης, με θέμα «Η Άσκηση είναι το φάρμακο», θέτοντας προβληματισμούς και προτάσεις πάνω στο επίκαιρο θέμα της συνταγογράφησης της άσκησης.

Το όμορφο κλίμα του Συνεδρίου πλαισίωναν στα διαλείμματα τα χορευτικά προγράμματα που παρουσιάστηκαν στο αίθριο από φοιτητές της ειδικότητας των παραδοσιακών χορών, όπως και η επίδειξη πολεμικών τεχνών από την ειδικότητα του TAE KWON DO. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσίαση των παιδιών του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Καθυστέρησης Αγ. Θεοδώρων «Αξίζω», που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των δασκάλων τους και των φοιτητών της Ειδικότητας Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

Το γόνιμο και δραστήριο τριήμερο του 27ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ολοκληρώθηκε με την κατά παράδοση οικογενειακή τελετή λήξης, η οποία συμπεριέλαβε φέτος και την ορκωμοσία των αποφοίτων των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ..

Το Συνέδριο έκλεισε o πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Καθηγητής κ. Καμπάς με την αναγγελία του 28ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, το οποίο θα διεξαχθεί στην καθιερωμένη ημερομηνία, δηλ. του τρίτου Σαββατοκύριακου του Μαΐου του επόμενου έτους. “Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για το 2020 και σας περιμένουμε στο 28ο Δ.Σ.Φ.Α.Α., που θα διεξαχθεί στις 15-17 Μαΐου 2020, στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button