Ειδήσεις

Στο 4ο και 6ο Γυμνάσιο ο Δήμαρχος Ξάνθης

Οι νέες τεχνολογίες αιχμής βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και όσων συμμετείχαν στην Ημερίδα Τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στο 6ο και 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Η ημερίδα διαρθρώθηκε σε τρεις θεματικές ενότητες: «Η επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης – Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων ως Σπονδυλική Στήλη του Διαδικτύου των Πραγμάτων – Διαδίκτυο και Κυβερνοασφάλεια» και συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου «Γεώργιος Βιζυηνός» και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης.

Στο πλαίσιο της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών, οι παραβρισκόμενοι, παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Δρεμσίζη, μυήθηκαν στην ηλεκτροκίνηση. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία της βιωματικής προσέγγισης, καθώς είδαν και περιεργάστηκαν στην πράξη τα οικολογικά ηλεκτροκίνητα οχήματα που πρόσφατα προμηθεύτηκε ο Δήμος Ξάνθης, τα οποία τέθηκαν, ήδη, στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.
«Ως Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για το παρόν του Δήμου μας. Μας αφορά απόλυτα και το μέλλον αυτού του τόπου και γι’ αυτό επενδύουμε σε αυτό, στοχεύοντας στις νέες γενιές. Ανήκουμε στους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που ενσωματώσαμε στις υπηρεσίες μας την ηλεκτροκίνηση. Τρία οικολογικά ηλεκτροκίνητα οχήματα, εντάχθηκαν πλέον στον στόλο του Δήμου μας και προσφέρουν πολλαπλά ενεργειακά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μειώνοντας τους ρύπους και τα επίπεδα θορύβου της πόλης και επιπλέον εξασφαλίζουν μηδενικό κόστος συντήρησης, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, μηδενικό κόστος καυσίμου, αφού η κατανάλωσή τους περιορίζεται στο 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα», επισήμανε ο κ. Δημαρχόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους συνδιοργανωτές για την επιτυχημένη οργάνωση και την ενδιαφέρουσα θεματολογία της Ημερίδας.

«Βεβαιώνεται μέσω αυτής της Ημερίδας ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, εκτός της υπηρεσιακής τους χρήσης, μπορούν να συμβάλλουν σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων και να αποτελέσουν εκπαιδευτικό υλικό και εργαλείο βιωματικής προσέγγισης της μάθησης», υπογράμμισε ο κ. Δρεμσίζης.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button