Η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ” ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΣΙΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για την εκπομπή “Κυριακή στο Χωριό” της ΕΤ 3, στον οικισμό του Πολυσίτου του Δήμου Βιστωνίδος. Την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησαν τα συνεργεία μια σειρά από ρεπορτάζ όλης της περιοχής, ξεκινώντας από την ιστορία και την ταυτότητα του Πολυσίτου, συμπεριλαμβάνοντας το περιβάλλον της λίμνης και του ποταμού Κόσυνθου, αναλύοντας τις διεργασίες επεξεργασίας του ζαχαροκάλαμου στη Γενισέα, καταλήγοντας το Σάββατο το βράδυ στην παρασκευή τσίπουρου στο Μαγικό.

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για την εκπομπή “Κυριακή στο Χωριό” της ΕΤ 3, στον οικισμό του Πολυσίτου του Δήμου Βιστωνίδος.

 Την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησαν τα συνεργεία μια σειρά από ρεπορτάζ όλης της περιοχής, ξεκινώντας από την ιστορία και την ταυτότητα του Πολυσίτου, συμπεριλαμβάνοντας το περιβάλλον της λίμνης και του ποταμού Κόσυνθου, αναλύοντας τις διεργασίες επεξεργασίας του ζαχαροκάλαμου στη Γενισέα, καταλήγοντας το Σάββατο το βράδυ στην παρασκευή τσίπουρου στο Μαγικό.


 Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής στην πλατεία του Πολυσίτου, με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων και των Συλλόγων Γυναικών, της νεολαίας, χορευτικών συγκροτημάτων, των ΚΑΠΗ και πλήθος κόσμου.


 Ο τηλεθεατής επισκέπτεται μέσα από ένα “ταξίδι”, διάρκειας δυόμισι ωρών, την περιοχή του Δήμου Βιστωνίδος και συγκεκριμένα τον Πολύσιτο, γνωρίζει έθιμα, ακούει μουσικές, ενημερώνεται για την ιστορία του, γνωρίζει νέους ανθρώπους, γεύεται τα τοπικά εδέσματα, νοσταλγεί, θυμάται, αναπολεί.


 Η εκπομπή καταγράφει εικόνες από την περιοχή με την πλούσια γεωργική παραγωγή και την ξεχωριστή πολιτισμική παρουσία. Οι κάτοικοι του Πολυσίτου, πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης, διατηρούν αναλλοίωτα τα ήθη και έθιμά τους και τα παρουσιάζουν στην “Κυριακή στο Χωριό”.


 Η εκπομπή θα προβληθεί την Κυριακή στις 13 Δεκεμβρίου 2009 στις 15.00 από το κανάλι της ΕΤ 3.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button