Το τρίτο μάτι

Με μία ημέρα καθυστέρηση η Αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης ενημέρωσε με δελτίο τύπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη ληστεία στο κατάστημα του ΙΚΑ στην πόλη μας.

  *Με μία ημέρα καθυστέρηση η Αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης ενημέρωσε με δελτίο τύπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη ληστεία στο κατάστημα του ΙΚΑ στην πόλη μας.


  Γιατί αυτή η καθυστέρηση;


  Ας φροντίζει η αστυνομία να ενημερώνει έγκαιρα τους δημοσιογράφους.


 



   *Τριακόσιες ενενήντα μία παραβάσεις βεβαίωσαν τα συνεργεία της Τροχαίας που πραγματοποίησαν συντονισμένα ελέγχους σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο διάστημα από τις 11 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έως τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής. Από αυτές, οι 91 αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, οι 26 σε οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οι 49 σε μη χρήση κράνους και οι 17 στη μη χρήση ζώνης, ενώ άλλες 208 αφορούσαν σε διάφορες παραβάσεις τροχαίας.  


 


 


 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕΠΕΚ


  Κύριε Διευθυντά


   Πολλές φορές κατά το παρελθόν και σχεδόν σε κάθε μου επιστολή, αναφέρω ότι,ως Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΕΠΕΚ, θεωρώ ότι είμαι επιφορτισμένος με την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων αλλά και της εταιρείας, γιατί πολύ απλά, για να υφίστανται εργαζόμενοι, θα πρέπει να υφίσταται και εταιρεία. Τώρα, ένα βήμα πριν από τον όλεθρο, πιστεύω ότι διατηρώ ακόμα αυτό το δικαίωμα, το οποίο και θα εξασκήσω ώσπου να βγει και η τελευταία πνοή της ΣΕΠΕΚ, η οποία πλέον έχει μπει σε κατάσταση επιθανάτιου ρόγχου, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τον πόθο των τεχνοκρατών των Αθηνών. Θα χρησιμοποιήσω σε αυτήν την προσπάθεια, αν παραστεί ανάγκη και θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα, γιατί τουλάχιστον ο σκοπός των ενεργειών μου θα είναι ιερός. Θα είχε δε, πολύ ενδιαφέρον αν μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει την έννοια του νόμιμου και του παράνομου στον τόπο μας, Γιατί στην εποχή της πεζότητας που ζούμε, έχει προ πολλού χάσει τη σημασία του.


   Καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες σκανδάλων ανά την χώρα, τα οποία πέφτουν στα μαλακά, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. Πιστός λοιπόν στις απόψεις μου και στις αποφάσεις μου, θα συνεχίσω την ίδια πολιτική και θα προστατέψω (μαζί με το σύνολο των εργαζομένων), τα εναπομείναντα, τουλάχιστον, περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στην εταιρεία μας (με την οποία υπάρχει και συναισθηματική ένωση εν είδει πλατωνικού έρωτα), στην οποία μπήκαμε αμούστακα παιδιά και εκεί ανδρωθήκαμε.


    Σε αυτή την προσπάθεια, πιστεύω και προσδοκώ στην βοήθειά σας, η οποία ως πολυσήμαντη και πολυκύμαντη που είναι, θα λειτουργήσει ως καταλύτης υπό τον μανδύα και της 4ης (κατ’ εμέ της 1ης) εξουσίας την οποία διαθέτετε. Από τούδε και στο εξής, οι εργαζόμενοι στη ΣΕΠΕΚ θα αναφέρονται ως “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ” και είναι μια απόφαση, την οποία έλαβα γιατί ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Θα περιμένουμε λοιπόν τη Γενική Συνέλευση, η οποία κάτω από ομαλές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί στις 30-7-2008, κάτι που μπορεί και να ανατραπεί αν ληφθούν αποφάσεις κάτω από το τραπέζι και εν αγνοία των εργαζομένων.


  Κύριε Διευθυντά, σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να μάχομαι για πολλούς, αλλά κυρίως για δυο λόγους:


   1. Ο επερχόμενος θάνατος-δολοφονία της ΣΕΠΕΚ να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα,


   2. Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η μετάβαση των “ελεύθερων πολιορκημένων” στην επερχόμενη λαίλαπα αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στην νέα τάξη πραγμάτων θα προσπαθήσω να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή.


   Οποιος λοιπόν πειράξει τους εργαζόμενους, τη θρησκεία μου και την πατρίδα μου, υφιστάμενης και αλησμόνητης, θα με βρει απέναντί του, ΟΡΘΙΟ, ΕΤΟΙΜΟ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ με όλες μου τις δυνάμεις για τις απόψεις και τα ιδανικά με τα οποία γαλουχήθηκα.


Ο Πρόεδρος των “ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ


 ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ”


Εργαζομένων ΣΕΠΕΚ


Βασίλης Καρασακαλίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button