Τρίτο Μάτι

“Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

Πολλά – πάρα πολλά οικονομικά μέτρα μόνιμου και εφάπαξ χαρακτήρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο. Ολες οι παροχές προς την ελληνική κοινωνία, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση της προεκλογικής περιόδου και οι οποίες απλά στην πλειοψηφία τους θα πρέπει να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές του 2019 και σύμφωνα τις δημοσκοπήσεις μέχρι σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, ο δε Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, με περίπου τους μισούς σημερινούς βουλευτές του.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινωνιακά προσπαθεί να μας πείσει ότι, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε άνθιση, οι ρυθμοί ανάπτυξης πάνω από τα προβλεπόμενα, τα πρωτογενή “ματωμένα” πλεονάσματα, επιτρέπουν στην οικονομία της χώρας τις παροχές μέτρων για την ελληνική κοινωνία. Οσο τα πρωτογενή πλεονάσματα κ. Τσίπρα προέρχονται από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και την αφαίμαξη των συνταξιούχων, εργαζομένων, αγροτών και ελληνικών νοικοκυριών και τα μέτρα ελάφρυνσης κοινωνικών ομάδων ανακοινώνονται είκοσι ημέρες πριν τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι, αποσκοπούν, σκοπεύουν, προσβλέπουν στην ψηφοθηρική εκμετάλλευση της ψήφου μερίδας του ελληνικού πληθυσμού. Ευσεβείς πόθοι για την κυβέρνηση, μέτρα χωρίς πολιτικό αντίκρισμα, τα οποία στην ώρα που ανακοινώνονται και από τους “πολιτικά ψεύτες” που μας το σερβίρουν δε θα πείσουν, ούτε στο ελάχιστο την ελληνική κοινωνία για το όψιμο ενδιαφέρον τους και τις “αγαθές” προθέσεις τους προς την κοινωνία, γιατί απλά ο λαός μας έπαθε και έμαθε από ανεφάρμοστες προεκλογικές υποσχέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και πάντα θα θυμάτα, ότι, τα παθήματα γίνονται μαθήματα και όπως λέει “πίσω έχει η αχλάδα την ουρά” και “φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες”.

Πολλοί οι μνηστήρες για τους δημαρχιακούς θώκους στο νομό μας μετά την απλή αναλογική που θα ισχύσει από φέτος, αναμένοντες και ευελπιστώντας όλοι, ή σχεδόν όλοι στην είσοδο τους στο δεύτερο γύρο και στις συμμαχίες που θ’ αναγκαστούν να συνάψουν, ώστε κάποιοι από αυτούς να έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας. Ας μην ξεχνάμε ότι όπως λέει και ο λαός μας “καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια”. Αυτοί που θ’ αποφασίσουν και θα δώσουν τη δίκαιη λύση με την ψήφο τους στις εκλογές του Μάη.

Επειδή τίποτε στην πολιτική και τη ζωή δεν είναι τυχαίο, ούτε η φύση συνωμοτεί πάντα για κάποιους, το πολιτικό γεγονός της πρότασης μορφής από τον Κ. Μητσοτάκη εναντίον του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, την προηγούμενη μέρα ο Αλέξης Τσίπρας ν’ ανακοινώνει μέτρα έκτακτα και μόνιμου χαρακτήρα, προσπαθώντας να κάνει πολιτικό ρελάνς, δείχνει την προσπάθεια του ν’ αλλάξει την ατζέντα αντιπαράθεσης στο κοινοβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button