ΕΙΣΟΔΟΣ – ΕΞΟΔΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ FLAMIΝGO

Πολλές φορές προφορικά αλλά και εγγράφως, διαμηνύσαμε τις αρμόδιες τοπικές αρχές (Δήμο, Νομαρχία, τεχνικές υπηρεσίες κλπ.), για τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει στη διασταύρωση της Εθνικής οδού Ξάνθης – Λάγους με το εμπορικό κέντρο Flamingo.

Πολλές φορές προφορικά αλλά και εγγράφως, διαμηνύσαμε τις αρμόδιες τοπικές αρχές (Δήμο, Νομαρχία, τεχνικές υπηρεσίες κλπ.), για τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει στη διασταύρωση της Εθνικής οδού Ξάνθης – Λάγους με το εμπορικό κέντρο Flamingo.

Καθημερινά εκατοντάδες ή και χιλιάδες αυτοκίνητα μπαίνουν ή βαίνουν στο εμπορικό κέντρο Flamingo. Μπαίνοντας όμως από Ξάνθη ή βγαίνοντας προς Λάγος, τα αυτοκίνητα μπαίνουν στην αντίθετη λωρίδα και διασταυρώνονται με αυτοκίνητα που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες και που δυστυχώς έχουν πολύ μικρή ορατότητα στο σημείο, κυρίως λόγω της στροφής λίγο ποιο πέρα στη διασταύρωση της Φελώνης, αλλά και λόγω μεγάλης κίνησης  από προπορευόμενα αυτοκίνητα κλπ.

Η διασταύρωση, είναι διασταύρωση Καρμανιόλα και το ότι δεν θρηνήσαμε  ακόμα θύματα, είναι θέμα απλά τύχης και προσοχής ίσως των οδηγών.

Δεν χρειάζεται κανένας να είναι μάντης κακών, αλλά είναι θέμα χρόνου η αναγγελία θανατικού στο συγκεκριμένο σημείο.

Πριν λοιπόν αυτό συμβεί, καλούμε τον ή τους αρμόδιους να επέμβουν στο συγκεκριμένο κόμβο με όποιο τεχνικό τρόπο είναι δυνατόν (με λωρίδες επιτάχυνσης- επιβράδυνσης, με κυκλική κίνηση (Roundabout) ή με φανάρια) ώστε να προλάβουν το θανατικό. Αλλιώς οι ευθύνες τους θα είναι συγκεκριμένες και τεράστιες!

Δεν είναι δυνατόν εξ’ άλλου οι αρχές να δείχνουν υπερβάλλουσα ευαισθησία, ανησυχία για κόμβους, όπου δεν υπάρχει καθόλου κίνηση και διασταυρώσεις αυτοκινήτων, όπου καταχρηστικά έχουν τοποθετήσει φανάρια, αχρείαστα εντελώς, όπου όλοι οι οδηγοί τα παραβιάζουν με κίνδυνο πράγματι να γίνει κάποιο ατύχημα , ακριβώς επειδή παραβιάζονται αχρείαστα φανάρια, και να αγνοούν τον τεράστιο, οφθαλμοφανή, ακόμα και από έναν άσχετο περί τα κυκλοφοριακά πολίτη, κίνδυνο που ελλοχεύει σε ένα κόμβο όπου διασταυρώνονται  καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα.

 

 

 

Παρατηρούμε δηλαδή το φαινόμενο εκεί που χρειάζονται διευθετήσεις (κυκλική κίνηση, extra λωρίδες, ή φανάρια) να μην γίνονται και να κινδυνεύουμε από θανατηφόρο ατύχημα και από την άλλη να μπαίνουν αχρείαστα φανάρια σε διασταυρώσεις και να προκαλούν τα ίδια τα φανάρια ατυχήματα ακριβώς επειδή ως αχρείαστα τα παραβιάζουν όλοι!

 

Περιμένουμε άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους πριν είναι πολύ αργά!

 

                                                                        Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                                                Κομνηνός Γεώργιος

                                                                                    Γιοβανόπουλος Μίλτος

                                                                                         

  

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε μια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο Facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button