Ειδήσεις

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΑΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Tο Σάββατο 4 Μαΐου και ώρα 11:30 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης “Η ΕΝΩΣΗ”, οδός Αίμου αρ. 2 στην Ξάνθη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός κ. Μελάς Δημήτρης, θ’ αναπτύξει το θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική ( ΚΑΠ ) μετά το 2020» και ομιλητή τον κ. Μελά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΑΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, με καταγωγή από τη λακωνική Μάνη και τη Μεσσηνία. Έχω διατελέσει Αν. Υπηρεσιακός Υπουργός και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Είμαι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με διδακτορικές σπουδές στην υγιεινή και τεχνολογία γάλακτος και έχω εργασθεί σε ερευνητικά προγράμματα στον τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων, ως επικεφαλής αξιολογητής στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε. και ως επιστημονικός σύμβουλος σε επιχειρήσεις επεξεργασίας τροφίμων, καθώς και στο σχεδιασμό και την αξιολόγηση συστημάτων ποιότητας.

Έχω επίσης διατελέσει Τεχνικός Υπεύθυνος Διαπίστευσης στο Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων και σύμβουλος σε θέματα Κτηνιατρικής και Ευρωπαϊκών Κανονισμών. Συμμετείχα σε επιστημονικές επιτροπές της Ε.Ε. ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας για θέματα μικροβιολογίας και υγιεινής τροφίμων, καθώς και ως επικεφαλής αντίστοιχων επιτροπών της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας (2003).

Το 2007 τοποθετήθηκα στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το 2008 ανέλαβα Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε).

Από το 2009 ως το 2012 η θητεία μου συνεχίστηκε στις Βρυξέλλες, ως Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και ως Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2016, κλήθηκα από τον Πρόεδρο της Ν.Δ, Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβω την θέση του Συντονιστή του Προγράμματος της Ν.Δ. για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Η γνώση και εμπειρία των προβλημάτων του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας που υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια, και η άμεση σύνδεση των θέσεων που τοποθετήθηκα, με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, εκτιμώ πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου η διαπραγμάτευση των εθνικών θέσεων για την ελληνική γεωργία θα είναι καίριας οικονομικής και κοινωνικής σημασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button