Τρίτο Μάτι

Ανέστης Αντωνιάδης : “ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ! Μέρος 2ο!”

Η ανάρτηση του Ανέστη Αντωνιάδη:
Χθες κόντεψε και ακόμα κινδυνεύει το Σουφλί! Μια πόλη με την ίδια ιδιομορφία με εμάς, την Ξάνθη. Συνορεύει, γειτνιάζει με δάσος. Σήμερα το πρωί έκανα το σταυρό μου, χωρίς να βγάλω selfie σε ναό εν μέσω λειτουργίας να σας την ποσταρώ, για να δείξω πόσο καλό χριστιανός είμαι, όπως η πλειοψηφία των υποψήφιών.
Τον σταυρό μου τον έκανα γιατί η τύχη μας είναι στο μέγιστο βαθμό και μας έχει λυπηθεί ο θεός. Γιατί μας λυπήθηκε ο θεός;!
Την προηγούμενη Δευτέρα τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Τρίτης, 21 προς 22 Αυγούστου έγινε έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠ) για την λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων και δράσεων αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς. Συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρτίδης!
Χώρια τα χαμηλά αντανακλαστικά, μιας και είχε ήδη 4 μέρες που καιγόταν η υπόλοιπη Θράκη έχουμε το εξής συγκλονιστικό:
ΔΕΥΑ Ξάνθης: «Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών τοποθέτησης νέων υδροστομίων, την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 από ώρα 9:00 έως 15:00 είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Σαμακώβ. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης, την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 από ώρα 9,00 έως 15.00 είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Ν. Χρύσας και συγκεκριμένα στους οδούς Οδεμησίου, Σαμοθράκης, Ίμβρου, Σεφέρη, Παπάγου και Ευξ. Πόντου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ».
Η περιοχή ΣΑΜΑΚΩΒ συνορεύει με το δάσος και φυσικά η περιοχή της ΧΡΥΣΑΣ περιτριγυρίζετε από θαμνώδες δάσος, να φανταστείτε ο Δήμαρχος είναι Χρυσιώτης. Επί του πρακτέου δηλαδή την επομένη του ΣΟΠ, οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένο το νερό σε δύο περιοχές, με άκρα επικινδυνότητα, από τις 9:00 μέχρι τις 15:00. Δεν μπορούσαν να αναβάλουν τις εργασίες για μια βδομάδα, όχι!
Πάμε παρακάτω! Μια τεχνητή αντιπυρική ζώνη είναι από 20 έως 50 μέτρα. Η ιδανική είναι 40-50 μέτρα! Αυτές μάλιστα μετά το φιάσκο της Αγχιάλου κάνουν σε όλα τα στρατόπεδα πλέον, 50 μέτρα αντιπυρικές ζώνες!
Βγαίνει λοιπόν ο κ. Φανουράκης επι ευκαιρία του ΣΟΠ και αφού δεν φρόντισαν με την κοινή λογική να μην κόψουν το νερό μας δηλώνει ότι: «ζώνης πυροπροστασίας 100 μέτρων περιμετρικά της Ξάνθης κρίθηκε αναγκαία στην προχθεσινή μεταμεσονύχτια σύγκλιση του ΣΟΠ», γιατί όχι ας πούμε 200 μέτρα; Α αυτό πρότεινε η Πυροσβεστική! Μάλιστα επίσης μας ενημέρωσε ότι τώρα ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, αφού «μας αναλογεί ποσό της τάξης του 1εκ 800 χιλιάδων ευρώ. Περίπου 600.000 είναι η πρόταση που καταθέσαμε για την προστασία του περιαστικού με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, όπως παρακολούθηση σε πραγματικό κέντρο, ανιχνευτές καπνού κ.α, γνωστοποίησε.»
Περιττό να αναφέρω ότι η κατασκευή τεχνικής αντιπυρικής ζώνης 100 μέτρων είναι ένα τεράστιο έργο και μας το λέει αυτό η αρχή που 4 χρόνια δεν έχει καθαρίσει το περιαστικό δάσος της Παναγίας, τα φρεάτια και φυσικά δεν έχει αξιωθεί να κάνει μια διαγράμμιση στους δρόμους, δεν, δεν, δεν……..
Επί του πρακτέου οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, αφού καθυστέρησαν να συγκαλέσουν το ΣΟΠ, κατόπιν έκοψαν το νερό σε δύο επικίνδυνες περιοχές, μας ενημέρωσαν ότι δεν είχαν κάνει τίποτα απολύτως για την πρόληψη, θα κάνουν 100 μέτρα αντιπυρική ζώνη και θα ξοδέψουν αρχικά 600,000 ευρώ, του χρόνου όμως!
Ξέχασα όμως αυτά δεν κόβονται σε 30,000€ και 60,000€ για απευθείας αναθέσεις!
Ας το ξαναγράψω την επόμενη μέρα του ΣΟΠ για τις Πυρκαγιές, ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ!
Ας ξανακάνω τον σταυρό μου!
Ανέστης Αντωνιάδης
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “ΜΠΡΟΣΤΑ”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button