Τρίτο Μάτι

“Επειδή σ’ αυτή τη χώρα όλα κινούνται στον αστερισμό του γόνατος και του καιροσκοπισμού, είθε το μαρούλι ν’ αντέξει…!”
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

Πέντε περίπου χρόνια από τις συριζαϊκές βαρυσήμαντες προεκλογικές δεσμεύσεις και τέσσερα χρόνια από το “ψέλλισμα” του Αλέξη Τσίπρα προς τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο για λόγους ηθικής τάξης και λίγο πριν την αποκαθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση της χώρας, ο πρωθυπουργός φέρνει στο κοινοβούλιο τις γερμανικές αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο και την κλοπή των αρχαιολογικών θησαυρών, διεκδικώντας το αστρονομικό ποσό των 270 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ. Η τότε πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου χλευάστηκε, απαξιώθηκε, λοιδορήθηκε όσο κανείς άλλος πολιτικός για συγκρότηση επιτροπών της βουλής για το επονείδιστο χρέος, τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Με δεδομένη την κατ’ επανάληψη άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης και τη σιωπηλή ανοχή μας στις αιτιάσεις ότι το θέμα έχει κλείσει, μάλλον είναι ένα επικοινωνιακό πολιτικό τέχνασμα του εξπερ του είδους Αλέξη Τσίπρα και βέλη στην πολιτική φαρέτρα του, εν όψει των εκλογών και του προεκλογικού αφηγήματος “ξαναψηφίστε με για να ολοκληρώσω το έργο που έχω αρχίσει”. Χαράς ευαγγέλια για τη χώρα μας και υπερβολικά όμορφο και φιλόδοξο… για να είναι και αληθινό, πραγματικό, υλοποιήσιμο και εφικτό, από μια κυβέρνηση που δε διεκδικεί, ούτε έχει το πολιτικό ανάστημα να σταθεί όρθια με δυναμισμό, αποφασιστικότητα και να κοιτάξει στα μάτια τη γερμανίδα καγκελάριο. Γι’ αυτό ας μην ανησυχεί κανείς, γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας “δέσαμε το γάϊδαρο στο μαρούλι, ησυχάσαμε, κοιμόμαστε ήσυχοι”. Επειδή σ’ αυτή τη χώρα όλα κινούνται στον αστερισμό του γόνατος και του καιροσκοπισμού, είθε το μαρούλι ν’ αντέξει…!

Και ξαφνικά οι συριζαίοι σήμερα θυμήθηκαν το μεγάλο αγωνιστή του απελευθερωτικού αγώνα Μανώλη Γλέζο που μαζί με το λευκαδίτη Απόστολο Σάντα, νεαροί τότε, κατέβασαν τη γερμανική σημαία από τον ιστό της Ακρόπολης. Μπροστάρης με το ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου το 2015, σήμερα έχει διαφοροποιηθεί, έχει εκφράσει τις διαφωνίες του με την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποσυρθεί και παρακολουθεί εκ του μακρόθεν, τις κολοτούμπες και τις αλλαγές πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ με τις διεξόστροφες πολιτικές να μεταβάλλεται, να μετουσιώνεται στην ουσία και πράξη στα νάματα της παγκοσμιοποίησης, της κερδοφορίας των αγορών, στις αποφάσεις εταίρων, δανειστών και συμμάχων, που αποφασίζουν πριν από μας για μας.

Από την επόμενη σχολική χρονιά το σχολικό ωράριο θ’ αρχίζει στις 9.00. Αυτό αποφάσισε “μια νύχτα χωρίς φεγγάρι” ο υπουργός παιδείας κ. Γαβρόγλου δημιουργώντας αναστάτωση και προβληματισμό στους γονείς, οι οποίοι είχαν καθορίσει τη ζωή τους με το ισχύον ωράριο.Είναι μια επικοινωνιακή βόμβα Γαβρόγλου, ώστε να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button