Ειδήσεις

Ο Σάββας Μελισσόπουλος και μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ» στο Γηροκομείο της Ξάνθης

Την Τρίτη 16/4 μέλη του συνδυασμού «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σάββα Μελισσόπουλο, επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος».

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1965 για να παρέχει στέγη, ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε ηλικιωμένους ανθρώπους .

Την ομάδα του συνδυασμού υποδέχτηκαν εγκάρδια ο Πρόεδρος του ιδρύματος κ. Ιωάννης Παπαχρόνης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Σταμάτης Σταματιάδης, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την επίσκεψη. Προσφέρθηκε καφές και χειροποίητα γλυκά, στον ζεστό και γεμάτο θαλπωρή χώρο υποδοχής του Γηροκομείου.

Ο κος Παπαχρόνης τόνισε ότι οι εποχές κακοδιαχείρισης του ιδρύματος ανήκουν στο παρελθόν, επισημαίνοντας την ριζική ανακαίνιση που έγινε στις εγκαταστάσεις την τελευταία 5ετία, και πώς αυτή επηρέασε θετικά την εικόνα του ιδρύματος προς την κοινωνία, βελτίωσε τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων και την ποιότητα ζωής τους, συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων και κατ΄ επέκτασιν του προσωπικού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στη συζήτηση μεταξύ του Σάββα Μελισσόπουλου και του Προέδρου του ιδρύματος, δόθηκε στις πηγές χρηματοδότησης του Γηροκομείου από τις οποίες εξαρτάται άμεσα η επιβίωσή του. Οι δωρεές των ευαισθητοποιημένων πολιτών, της Εκκλησίας και των Φιλανθρωπικών Οργανισμών, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι πενιχρές κρατικές επιχορηγήσεις, η ορθολογική οικονομική διαχείριση και η σωστή αξιοποίηση της περιουσίας του Γηροκομείου, ήταν θέματα που απασχόλησαν τους συνομιλητές.

Στη συνέχεια η ομάδα ξεναγήθηκε στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Γηροκομείου και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ανθρώπους από το ακούραστο και ανεξάντλητο, σε υπομονή, προσωπικό του. Συνομίλησε μαζί τους και διαπίστωσε την ευγένεια και την από καρδιάς προσφορά τους στους τρόφιμους του ιδρύματος. Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία γνωριμίας με κάποιους ηλικιωμένους, αλλά και με επισκέπτες του ιδρύματος, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις άριστες συνθήκες διαβίωσής τους στο χώρο.

Το χαμόγελο και η αισιοδοξία δεν λείπουν από το Γηροκομείο Ξάνθης και οι άνθρωποί του ξέρουν καλά να μεταδίδουν το μήνυμα αυτό και σε άλλους ηλικιωμένους ή μη, που το έχουν ανάγκη. Πρόκειται για ένα ίδρυμα που την ύπαρξή του έχει ανάγκη όλη η κοινωνία της πόλης μας, που προάγει τον πολιτισμό μας και γίνεται δορυφόρος αγάπης και ευαισθησίας.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος και η Δημοτική Κίνηση «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ» στηρίζουν τον Ραδιομαραθώνιο ΑΓΑΠΗΣ που θα γίνει την Μ. Τετάρτη, 24/4 προκειμένου να ενισχυθεί το ίδρυμα οικονομικά.

«ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button