Ειδήσεις

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 5ΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την 5η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ημέρα Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, αποφάσισε σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν τα εξής:

1.Έγκριση δικαιολόγησης απουσίας Περιφερειακών Συμβούλων από την 5η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Tο θέμα που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη, εγκρίθηκε ομόφωνα.
2.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για το έργο: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΟΔΟΥ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ». Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
3.Έγκριση Εισηγητικής Έκθεσης επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά το Δ΄ Τρίμηνο 2018. Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Τρύφων Εξάρχου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4.Έγκριση τροποποίησης Eτήσιου Προγράμματος Δράσης 2019. Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
5.Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου «Εργασίες βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων βελτίωσης επιπέδου οδικής ασφάλειας Εθνικής οδού Νο 2 εντός των ορίων του Ν. Ξάνθης» συνολικού προϋπολογισμού 6.458.963,99€, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 2014 – 2020» και ειδικότερα στον άξονα προτεραιότητας 2 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΩΣ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
6.Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 232/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως τροποποιήθηκε με τις αριθμ. 29/2017 και 35/2019 αποφάσεις του, με θέμα «Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Αναπτυξιακής Ροδόπης – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΡΟ.Α.Ε.)». Το θέμα που εισηγήθηκε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα Ζωή Κοσμίδου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7.Έγκριση κάλυψης δαπάνης για τη συμμετοχή των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. σε Παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2019. Το θέμα που εισηγήθηκε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα Ζωή Κοσμίδου, εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.Έγκριση έκδοσης απόφασης εργοταξιακής σήμανσης & προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου: «Συντήρηση – βελτίωση βατότητας του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Ροδόπης». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
9.Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2019 και Ισολογισμού-Απολογισμού έτους 2018, του Νομαρχιακού Κ.Ε.Κ. Ξάνθης. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
10.Έγκριση κατ΄ εξαίρεση εξουσιοδότησης στα ΝΠΔΔ & Ιδρύματα χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης προκειμένου να διενεργούν αυτοτελώς τις διαδικασίες ανάδειξης προμηθευτών-χορηγητών για πετρελαιοειδή, για το έτος 2019. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα Αναστασία Κασάπη, εγκρίθηκε ομόφωνα.
11.Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς στους παραποτάμους τους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Δράμας, για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κινατζίδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
12.Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στον ποταμό Έβρο και στους λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς των Εσωτερικών υδάτων της Π.Ε. Έβρου, για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κινατζίδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
13.Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κινατζίδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
14.Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς Νέστο, Κόσυνθο, Κομψάτο, στους παραποτάμους τους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Ξάνθης, για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κινατζίδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
15.Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κινατζίδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
16.Έγκριση ανταλλαγής του αγροτεμαχίου με αριθμό 3065 της αρχικής διανομής 1930 του αγροκτήματος Μικρόπολης του Δήμου Προσοτσάνης Ν. Δράμας, εμβαδού 1.500 τ.μ., με τμήμα του διαθέσιμου αγροτεμαχίου με αριθμό 1918 της Συμπληρωματικής Διανομής 1965 του ιδίου αγροκτήματος, εμβαδού 3.400 τ.μ., στους συνιδιοκτήτες στο πλαίσιο κατασκευής του έργου: «Φράγμα Μικρόπολης», της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, εγκρίθηκε ομόφωνα.
17.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Δράμας, για την υλοποίηση της πράξης: «Κατασκευή 2/θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου 50 νηπίων». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, εγκρίθηκε ομόφωνα.
18.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Δήμου Παρανεστίου για για την υλοποίηση της δράσης «Δραμοινογνωσία 2019». Το θέμα που εισηγήθηκεο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
19.Έγκριση σχεδίου και σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Δράμας για την διάθεση τεχνικών υπαλλήλων Π.Ε. ειδικότητας Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, της Π.Ε Δράμας. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, εγκρίθηκε ομόφωνα.
20.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Προσοτσάνης για την υλοποίηση της δράσης «ΓΕΩΡΓΙΚΗ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ 2019». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κινατζίδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
21.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Παρανεστίου για την υλοποίηση της δράσης «ΑΓΩΝΕΣ ΒΟΥΝΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κινατζίδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
22.Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δοξάτου (ΔΗΚΕΔΗΔ) για την υλοποίηση της δράσης «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κινατζίδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
23.Έγκριση των όρων και σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Π.ΑΜ.Θ./ Π.Ε. Δράμας και του Δήμου Παρανεστίου για την υλοποίηση των έργων:
1.Κατασκευή υποδομών, των παιδικών χαρών Νικηφόρου, Πτελέας, Πλατανιάς, Υψηλής Ράχης, Χαμοκεράσων, Παλιαμπέλων και Τείχους Δήμου Παρανεστίου,
2.Συντήρηση κτιρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου Παλιαμπέλων,
3.Κατασκευή και επισκευή φρεατίων ύδρευσης και αποχέτευσης ΤΚ Αδριανής,
4.Κατασκευή νέων ποτιστρών
και της μελέτης με τίτλο: «Τοπογραφική αποτύπωση πηγών και δικτύου ύδρευσης Διποτάμων». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, εγκρίθηκε ομόφωνα.
24.Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα σύμφωνα με τα οριζόμενα: «Ανέλκυσης, απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων», ευθύνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Για το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός εκπροσώπων.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.pamth.gov.gr/index.php/2012-10-02-10-53-24/2012-10-02-15-28-54/2012-10-03-05-41-25
Γραφείο Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button