“Η λίμνη ανήκει στα ψάρια της και τα φιλέτα στο λαό”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στο Πόρτο Λάγος, πάνω ακριβώς στη λίμνη Βιστωνίδα στην παλιά εθνική οδό Ξάνθης-Κομοτηνής, πραγματοποίησαν περισσότερα από 100 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τους νομούς Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές έκαναν συμβολικά και ολιγόλεπτο αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στο Πόρτο Λάγος, πάνω ακριβώς στη λίμνη Βιστωνίδα στην παλιά εθνική οδό Ξάνθης-Κομοτηνής, πραγματοποίησαν περισσότερα από 100 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τους νομούς Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.


Οι διαδηλωτές έκαναν συμβολικά και ολιγόλεπτο αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού.


 Κεντρική ιδέα των συνθημάτων που φώναξαν αλλά και των πανό που κρατούσαν ήταν να επιστραφούν στο κράτος οι εκτάσεις που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπαιδίου. 



“Η λίμνη (Βιστωνίδα) ανήκει στο λαό, ρωτήστε αν δεν πιστεύετε τον ίδιο το Θεό” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι. “Η λίμνη ανήκει στα ψάρια της και τα φιλέτα στο λαό” έγραφε πανό του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. “Απαλλοτρίωση τώρα, όλες οι μοναστηριακές εκτάσεις στο Ελληνικό Δημόσιο” έγραφε πανό του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.


Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Κώστας Γούναρης, υπενθύμισε ότι “το Δεκέμβρη του 2003, στον ίδιο χώρο (μετόχι Αγίου Νικολάου στη Βιστωνίδα) οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τους φορείς του τόπου διαδήλωναν για το ίδιο ακριβώς θέμα”.


“Τα οικόπεδα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό” είπε κατηγορηματικά η βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος, Λίτσα Αμμανατίδου, η οποία έδωσε το παρών στην κινητοποίηση, τονίζοντας με νόημα: “πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ”. Είπε επίσης ότι “η παραίτηση Βουλγαράκη δεν αρκεί” και ότι “πρέπει να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση”.


Από την πλευρά του, ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΝ στην Καβάλα τόνισε: “Είναι μια ιστορία πολύ σοβαρή και πρέπει να υπάρξει τιμωρία για όλους αυτούς που συμπεριφέρονται στην πατρίδα μας σαν να είναι τσιφλίκι τους. Πρέπει να υπάρξει και ποινική και πολιτική τιμωρία. Ο κόσμος πρέπει να καταδικάσει τα δύο μεγάλα κόμματα στις επόμενες εκλογές”.


Ο γραμματέας της νομαρχιακής Ξάνθης του ΣΥΝ, Νίκος Καλιαμπάκας, σχολίασε πως αρχικά υπήρξε σιγή ιχθύος για το θέμα από τα μεγάλα ΜΜΕ, ωστόσο τώρα κατέληξε να κυριαρχεί.


Από τη γραμματεία του ΣΥΝ στη Χαλκιδική, η Νανά Παπαδοπούλου είπε πως “οι μονές του Όρους διεκδικούν περισσότερα από 100.000 στρέμματα” στο νομό Χαλκιδικής. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button